Sevgli arkadaşlar,bilgi ve önerilerinize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulayacağım. Sanırım benim sulama şeklimden böyle oldu. Arada bir kaktüslerimi kafalarından tutup hafifçe sallıyorum kökleri sağlamda mı diye anlamak için. Bunu da sallamamla elimde kalması bir oldu. Topraktan kaldırı kaldırmaz su akmaya başladı çürük yerinden. Aklıma hemen belgesellerden hatırladığım şu cümle geldi:"kaktüsler çöldeki nemi çeker bünyelerinde saklarlar. Bir kaktüsü enine ortadan kestiğinizde bir süre sonra kestiğiniz yerde biriken suyu içebilirsiniz..." aynen öyle ortasından su damlamaya başladı. Demekki suyunu çok vermişim dedim

sevgili hnd76, ben bu kaktüsü bir marketten almıştım.O alışveriş yaptığımız siteden değil, ancak size şu konuda katılıyorum kışın kaktüs almamak gerek, çünkü sera ortamından çıkan bitkiler bizlere gelince bir bocalama yaşıyorlar, ısı ve ışık farkından dolayı. Kışın kaktüs bakımı zaten zor bir de ortam değişimi olunca iş şansa kalıyor. En iyisi yazın almak. Kışı o alıştıkları seralarında geçirsinler...