![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
Dersinizi iyi çalışmış gibisiniz sevgili altıntasna Çok hoş... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Çok hoş yazmışsınız Ben daha sayfa açmaya cesaret edemezken,tebrik ederim!Düzenleyen Narinkhn : 06-02-2014 saat 20:16 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Devamsızlığı fazla olan kopyacı bir öğrenciyim. =) .... Bu arada Aloe Vera zor durumda. Ne büyüyordu ne kuruyordu. Ne oluyor diye tutup bi sarstım hafiften. Baktım aşırı oynuyor. Söktüm. Ve bu manzara ile karşılaştım. Kuruyan kısmı kesip atıp tekrar diksem geriye neredeyse sadece yaprak kısmı kalıyor. =((((((((( |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Kesip gömün ve arada fısfıslayın sulamadan belki köklenir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Susuz bıraktığım bir kaktüsün yanına dikiverdim. Bakalım ne olacak.. Bir kaktüsümün iki fotoğrafını eklemek istiyorum. Güneş gören ve görmeyen tarafı olarak iki fotoğraf. Havalar bir kaç gündür güzel. Bir deneme yapmak için balkona koydum bazı kaktüsleri. Ama sanırım güneş gören kısımları yanıyor. Bu Şubat güneşi nasıl yakıyor ki? Yoksa susuz oldukları için mi karşı koyamıyorlar güneşe? Ne diyorsunuz? [Bu arada soruların cevaplarını bildiği halde yazmaya üşenenler bi zahmet bundan sonra konuma bakmaya da üşensinler. Bilgisini paylaşmayan insan lazım değil bize. Konumda in cin top oynasa da umrumda değil. Biliyorsan, paylaşacaksın bilgini. Gelip burada konuları, fotoları seyredip seyredip gitmeyeceksin. Bu mesajıma kızıp küsecekler olursa da farketmez, üstüne alınan varsın gitsin. Kendi kendime gevezelik eder, fotolar ekler, eğlenir çıkarım forumdan.] |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da leş kaktüsümün güneş gören ve görmeyen kısımları. Kararmış ama bir önce eklediğim kaktüs kadar rahatsız değil sanırım: |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda mavi kaktüsümün fotoğrafları. Bunu balkona çıkarmadım. Merdivenlare de koymamıştım. Evde neresi mekan olarak uygunsa oraya koyuyorum. Evin gezici ekibinden bi arkadaşımız. İlk fotoğraf kaktüsü ilk aldığım zamanlara ait. İkincisini biraz önce çektim. Üçüncü ise kaktüsün bir kısmını yakından çektiğim bir fotoğraf. Mavi ile çembere aldığım kısımlarda içeri çökme var hafiften. Fotoğraflarda az çok belli oluyor. Bakın: |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
Yoksa susuz oldukları için mi karşı koyamıyorlar güneşe? Sn. Altintasna Tespitiniz çok doğru. Geçen sene nisan ayında 2 kaktüsüm güneş yanığı olmuştu. Nasıl olurda nisan güneşi yakar diye sera sahiplerine sorduğumda -susuz kaldığından yanık oluşur demişti. Keza daha sonra okuduğum yabancı bir kaynakda bu ayların güneş yanığı için daha tehlikeli olduğunu yazıyordu. 358. mesajınızdaki fotoğrafda olduğu gibi dikensiz kaktüsler güneş yanığına daha çok maruz oluyorlar. Bol kaktüslü günler… |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
358 deki kaktüsü güneşe çıkarmadım hiç. Ondaki sorun yanık gibi durmuyor. Tıpkı şimdi ekleyeceğim kaktüste olduğu gibi farklı bir şey seziyorum: |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sayın altıntasna, İçerde duran çiçekleri kaktüsler de dahil dışarıya çıkartmak hele de bu havada pek iyi bir fikir değil sanırım. Hem içeride nazikleşiyorlar dışarının soğuğu ve güneşi onları hırpalıyor, hem de henüz çok erken...Belki havalar içerisi ile aynı sıcaklığa gelene kadar beklemeliyiz. Veya direk güneş yerine daha kuytu ve gölge bir köşede alışmasını beklemeliyiz. Hatırlarsanız ben de bir huernia mı kızıp balkona çıkartmıştım ve güneş gören tarafı tıpkı sisinki gibi sararmıştı. İçeriye alınca da iflah olmadı zaten... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sukulentlerimin son kareleri. Yavaştan yavaştan gelişiyorlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer beş fotoğraf: |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Baktım hava güzel torfun içinde olan tüm kaktüslerimi topraklarından çıkarıp yıkadım. Torflarından ayırdım. Gazete üzerine koydum ve bir odada kurumaya bıraktım. Birkaç gün böyle dursunlar iyice kurusunlar bakalım. Bu arada birinde hafif çürüme bir diğerinde ise sanırım mantar vardı. Onlara da henüz müdahelede bulunmadım. Topraksız dursunlar bakalım biraz. Bi ara mantarlı olanı keserim ve öneriler üzerine Captan isimli ilacı kullanırım. Çürüme olanı ise tavsiye üzerie bekletiyorum çürüme durabilir ihtimalie karşı. Ama riskli geliyor bana. Durdu diye düşünürken kaktüs aniden iyice çürüyebilir. Neyse keserim onu da. Sönmemiş kirece bularım ve iyileşip yavru vermesini beklerim. Ya da baktım olmayacak, atarım. Kaktüslerimin topraksız ve saksısız halleri: |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer dört fotoğraf. İlk fotoğraf çok aydınlık olmuş kusura bakmayın. Sondan bir önceki iki tane sütun kaktüs ise biri çürük diğeri mantarlı olan ikili. =) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
Ama bu işlem ile bir süre hayata tutunmaya çalışacaklar. Çiçek açma niyeti olanlar vaz geçebilir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Eninde sonunda yapmam gerekiyordu. Daha tam uyanmamışlarken yapayım dedim. Daha küçükler nasip olur da büyürlerse yine açarlar. =) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben şimdi suları kurusun diye bunları bi kenara koydum ama ya kökler can suyunu kaybederse? Komple kurur mu kökler? Evet abla, malesef şimdiye kadar çıkaramadım onları torflarından. =( |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarına yeterince kurumuş olur. Yarın hazırlayacağın kaktüs toprağına dikebilirsin. O kadar çok bekletmene gerek yok bence. Havalar oldukça iyi gidiyor. Ben de 2 hafta kadar önce birkaç taneyi yıkayıp ertesi gün diktim. Herhangi bir sorun yok şükür ki... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani büyük ihtimalle bir kaç gün içinde dikemeyeceğim. Olmazsa sabah akşam köklerini nemlendiririm ki hava akımı yüzünden kurumasınlar. Ve biraz daha tenhaya alayım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs toprağım var =) |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
kökleri açık 2-3 hafta kalsalar bile hiçbirşey olmaz. örneğin yurtdışından kaktüs siparişi versen yine saksısız, kökleri açık gönderim yapıyorlar. ve kaktüs 15-20 gün çok rahat dayanabiliyor bu duruma kargo sürecinde. o yüzden telaş etmene gerek yok. benim de 2-3 hafta açıkta bekleyen kaktüslerim oldu ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın morkaktüs =) Üşenmeyip zahmet ederek iki kelime de olsa yorumda bulunan ve bulanacak herkese teşekkür ediyorum. =) |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Mantarlı kaktüsüm için Captan aldım. Mantarlı yerleri oyup, kesip, temizleyip sonra onu toz olarak mı tatbik edeceğim yaralara? İkinci sorum: Captan'ı önleyici amaçla kullanabilir miyim? Mesela sulandırıp kaktüslerimi ve köklerini bu sıvıyla yıkayabilir miyim? Çürüme olan kaktüsümü ise takip ediyorum. Topraksız duruyor öylece. Çürüme yayılır mı durur mu bilmiyorum. Beklemedeyim. Bu arada 80 kuruşa tam kaktüslük küçük saksılar buldum. Birazdan alacağım. =) |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum. Acaba captanlı su ile kaktüsü yıkamanın zararı olur mu? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mantar ilacı Captan'ı bir leğende suyla karıştırdım. Saksı ve toprak değişimi için bekleyen kaktüslerimi bu suyun içine attım. Çürüme ve mantar bulunan iki kaktüsü diğerlerinden sonra soktum bu suya. Sonun da kaktüslerimi yüzdürdüm bile. Bi bu kalmıştı zaten. =) Üstelik kaktüslerin batmadığını da öğrenmiş oldum. =) Yine aynı suda yeni aldığım saksıları yıkadım. Ardından kapağını toplu iğne ile deldiğim pet şişeye bu suyu doldurarak saksılarında olan diğer kaktüs ve sukulentlerime yağmur yağar gibi serpme yaptım. Bir güzel yıkandılar. Bakalım ne olacak. İlacın üzerinde ciltte tahriş yapabilir yazıyor. Ayrıca balıklar için zehirliymiş. Tabi ben balık olmadığım için çok dikkat etmedim kullanırken. Bir de beni tüm bunları yaparken seyreden kedilerim düşündürüyor beni. Kapıdan içeri girerler. Pencereden girerler. Pencere önündeki saksıları devirirler. Merdivenlerdekileri de. Ağaçtan balkona gelir, bişiler devirir. Oradan çıkamazsa bir yolunu bulur çatıya çıkar. Çatıdan balkona atlar. Bir gün düşecek diye korkuyorum. Balkonsuz pencerelere koyarım saksıyı bu sefer de balkondan zıplar o pencereye. Yav ayağı kayacak olsa küt diye düşer. Arkadaş nasıl bi canlı bunlar. Neyse fazla gevezeliğe gerek yok. İşte yüzen kaktüslerim: |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Aldığım saksıların dibinde görüldüğü gibi üçer delik var. Bana yeterli gibi görünmedi. İçlerinden birinin deliklerini artırdım. Fazla mı yapmışım? İyi mi etmişim? Önceki ve yeni hallerini gösteriyorum. Buyurun: |
|
|
|
![]() |
|
|