![]() |
|
|
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Rebutia muscula
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Alıntı:
Çiçeksizken matruşka bebeğine benzerliğiyle pek sevimliydi, çiçeklenince ayrı tatlı olmuş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Of ya, bayılıyorum sukulent ve kaktüslere. Menekşe sevdamın önüne geçtiler diyebilirim. Hele de böyle nefis aranjmanlar görünce hevesim artıyor, harikalar, maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Günün çiçeklenenleri...
Dikenli çiçeklilerimiz, 5 saksı birarada... ![]() ![]() Chamaecereus silvestrii hybrid normal silvestrii ile yanyana gelince hem tombul dallarıyla, hem de somon rengi iri çiçeğiyle dikkat çekiyor. 3 tomurcuk yapmış. İlk tomurcuğu evvelki gün fotoğraflayamamıştım. Bugün doyasıya bastım deklanşöre... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Delosperma cooperi...
Hafta sonu misafirim olan Eylül, bitkileri bir bir inceledi... Kaktüs ve sukulentleri o da çok seviyor. Odasında ışıksızlıktan yamulmuş bir kaktüsü bile var. ![]() Sevgili SDurul'dan çelik olarak gelen ve bu yıl çiçeğini hiç esirgemeyen delosperma cooperi de favorilerindendi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Allahım bu ne güzellik ya. Tabi ki Eylül den bahsediyorum, maşallah, allah esirgesin... Delosperma da ayrı güzel tabi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria nodulosa 'Painted Beauty'... Adı üzerinde boyanmış gibi bir güzellik gerçekten de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Ben echeveria glauca'yı çok sevmeye başladım, çok çok hızlı büyüyor diğer echeverialara göre. İlk defa sn. altintasna'nın sayfasında görmüştüm, kısa bir sürede bana inanılmaz gelen bir büyüme göstermişti. Şimdi sizinki de aynı şekilde hepsini sollamış büyümede ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
O güveçtekilere bayıldım ne kadar hızlı büyümüş maşallah benim sukulentlere salyangozlar dadanmış echeverialar bir güzel yemiş halleri içler acısı bir görsen. Düzenleyen sumeyra47 : 02-06-2014 saat 12:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salyangozlar için önlem almalısın biran önce. Aksi taktirde önüne geçmek imkansız! Benim de son yağan yağmurlarla beraber tırtıl da yağdı sanki... Bütün yapraklar delik deşik. Allahtan henüz sukulentlere uğramadılar. Onlar kelebek olacak diye ilaç yapmaya da kıyamıyorum, elle toplamaya çalışıyorum. Salyangoz ve sümüklü böcekler konusunda bahçede tavuklar yardımcı oluyor sağ olsunlar. Teras da çok güneşli olduğundan herhalde, henüz rastlamadım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Aranjman...
Bir buçuk ay önceki haline bakalım yine... Bir de şimdiki halimize... ![]() ![]() ![]() Bu miniğin türünü de tam olarak belirleyemedim. Tüylü yapraklı, kibar bir güzellik. Çiçeği de kendi gibi çıtı pıtı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
bu tac giyen güzelliğe bayiliyorum bir tane de ben edinsem super olacak ![]() maşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili ngr33. En kısa sürede olsun dilerim. Hatta daha da güzelleri olsun tüm dileyenlerin. Bu duyguyu çok iyi bilirim. Ben de ilk zamanlarda imrenerek bakıyordum pek çok bitkiye. Sonra dostlar sağ olsun, pek çoğuna kavuşmama vesile oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmeri...
Bu mesajımda kedilerin koca saksıyı pencerenin önünden düşürdüğü ve tavukların da afiyetle yediği güzelimden bahsetmiştim. Yolunmuş ve kuru al haline gelmiş olsa da hepsini diktim. Birkaç hafta sonra bu haldeydi... ![]() Küllerinden doğmak bu olsa gerek... Şimdi bu halde! (Yanına kırılan minicik bir sedum sarmantesum dalı iliştirmiştim, o da coştu.) ![]() Zeytin oğlum da ilgilendi bu güzelle...(güneşli günlerde sarıya dönmüş rengiyle...Yağmuru yiyince yine yemyeşil) ![]() Ya diğer küçük saksıma ne demeli? Yağmur suyu mucizesi bence bu! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sedum album chloroticum (Baby Tears sedum - Coral Carpet Stonecrop - White Stonecrop)
O kadar çok fotoğraf birikti ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Her bitkimde güzel gelişmeler olunca işin içinden çıkılmıyor. Koşturmacadan çoğunu fotoğraflayamıyorum bile... Bir yerden başlayalım en iyisi... Baksanıza bembeyaz, çıtı pıtı çiçekleriyle nasıl da güzel gülümsüyor bu güzel bize...Kışa dayanıklı türleri daha çok seviyorum. Bu da onlardan biri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sedum autumn joy
Siteye ilk girmeye başladığım günlerden beri hayranlık duyduğum türlerden biriydi. Sürekli ona sahip olmak istiyordum. Demek ki çok istemişim. Baksanıza iki saksım var şimdi! Birini Sevgili Üzüm, Bursa toplantısında küçük bir saksıyla getirmişti. Diğer saksıda ise Sevgili Muda ve Berçin'den gelenler bir araya toplandı... ![]() Bu Üzüm'den gelen. Toprağını değiştirip geniş saksıya alınca coştu. Bu arada dikkatimi çeken bir diğer özellikleri diğer sedumlara göre su isteklerinin çok fazla olması. Az susuz kalsalar büküveriyorlar boyunlarını... ![]() Bu da Muda ve Berçin'den gelip bir arada toplananlar... ![]() Çiçeklerini büyük bir merakla bekliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Loveforlife; Sedum autumn joyu bir komşumuzun bahçesinde sürekli olarak gördüğüm çok fazla büyümeyen bir çiçekti. Benim geçen yıl aldığım çiçeklerden kardeşimde olan çok büyük bir saksıya taraçaya diktiği için bendeki ve komşudakinin iki misli büyüklüğe gelmişti. Bu yıl tekrar baktım. Ben de saksısını büyütmeme, çok güzel olduğunu düşünmeme rağmen onun çiçeği açık ara daha büyük. Oysa satın aldığımda ikisinin büyüklüğü de aynı idi. Daha büyük saksıda çiçek çok daha büyüyor. Şimdi merakla çiçeklerinin nasıl olacaklarını bekliyorum. Su ve besin ihtiyacı diğerlerine göre çok fazla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis oxygona
Bir uzaylının antenleri misali uzattı tomurcuklarını önce... ![]() Sonra da Fincan Hanım'ın gözlerini ışıldatan bir güzellik sunmaya başladı gecenin ilerleyen saatlerinde... ![]() ![]() ![]() Öyle güzeldi ki, ben nereye o oraya taşındı durdu gece boyunca... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|