![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Nihayet yaz tatilimiz bitti ve evime, bitkilerime kavuştum. Annem haftada bir evime gelip bitkilerimi suladığından 1-2 tanesi dışında kaybım olmadı. Sanıyorum bahar başı gibi bir kaktüsümün üst kısmını kesmiştim. Kabuklu bitleri temizleyince çürüme başlamıştı çünkü. Yaklaşık 3 ay kadar sonra yavrulamıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Evde beni bekleyen çiçek süprizlerim... Tek çiçekli olanı Sayın mrmusti yollamıştı 2 ay kadar önce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2012
|
Kaktüsleriniz çok güzeller.sağlıklı biçimde büyütünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Zaten balkonda duruyorlar ama balkon tentesi, yandaki saksılar vs yüzünden güneşi direk almıyor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Huernia angolensis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki ufak saksılarımın bir kısmını içeri, pencere önlerine almaya başladım. İkea'dan aldığım beyaz raflar oldukça işime yaradı. Bazı bitkilerim son halleri bunlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sakdağ, Ben de öyle çok aramıştım ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Üzerlerine akşam güneşi vurmuş güzeller. Tomurcuktakilerin açması için sabırsızlanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayfanızı yeni gezme fırsatı buldum maşallah çok güzel her şey ellerinize emeklerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Crassula Buddha's Temple bitkileriminden en küçüğü geçen haftalarda kurumuştu. Bugün kalan iki minik bitkinin topraklarını değiştirmek ve kök gelişimlerini görmek istedim. Soldaki Buddha'nın köklerini zayıf gördüm, yeni kök oluşumları da yok. Alttaki 3-4 yaprağını koparıp tekrar saksıladım. Sağdaki Buddha elime geçtiğinde fazlaca kuru yaprağı vardı. Kuru yapraklarını temizleyip, yapraksız kalan bir kısım gövdeyi de belki yavru verir diye toprak altında bırakarak saksılamıştım. Bugün gördüm ki gerçekten yavrulamış. Umarım sağlıklı bir şekilde toprak üstünde görünür ilerleyen aylarda. Kök yapısı daha sağlamdı, üstelik beyaz beyaz yeni kök oluşumları da vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşam üzeri Orbea woodii'nin tomurcuklarından biri güneş banyosu yapıp açılarak güzelliğini gösterdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Grandifloram tomurcukta. çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum. Cuma akşamına kadar açmazsa çiçeğini göremeyeceğim. Yarın sabahtan itibaren güneş neredeyse bitki de orada olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Grandiflora'nın ilk çiçeğini göremedim ama tatil dönüşü eve geldiğimde 2. tomurcuk açmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Yazlıkta komşu bahçeden edindiğim aeoniumlar... Uzun saplarını kesip onları da toprağa diktim belki oradan da yavru verirler diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan birkaç sukulent manzarası... Çok seviyorum bunları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Oturma odasına, pencere önüne bir sehpa yerleştirdim. Üzerine 3 minik hoya, birkaç menekşe, birkaç sukulent koydum. Sadece misafir geldiğinde kullanılan bir oda ama ben arada çayımı, kahvemi alıp ben sukulent cafeme gidiyorum deyip bu sehpa yanında bitkilerimi seyrederek keyif yapıyorum. Düzenleyen elta : 30-10-2012 saat 14:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki aloe veram son zamanlarda kötüleşmişti. Birkaç kökünü ayırıp içeri alayım demiştim. Bu pencere önünde kendine geldi, hızla gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sn Elta, Merhabalar, ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Ben bahara kadar kendimi tutuyum diyorum ama çok mücadele veriyorum çok. ![]() Sağlıkla iyi günlerde büyütün efendim. Budaların ikisinin ölümüne üzüldüm ama diğer ikisinin çabasına da çok sevindim, umarım atlatırlar. Bu arada kayınvalidenizden gelen kaktüsler ne durumda ve onlar kaynanana topuzu denen kaktüs mü echinopsis ![]() Ne çok soru sordum yine, görüşmek üzere iyi geceler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buddhalar da kışın gelişen türlerdenmiş. Birinin yavruları iyice belirginleşti. Kışın gelişen türlerden edinmeye başlarsanız baharı beklemenize gerek kalmaz, onların gelişmelerini izlerken bakarsınız bahar gelmiş... Kaynana topuzları, Echinopsis oxygona diye biliyorum,bayağı büyüdüler hatta 1-2 tanesi birkaç tane minik yavru bile verdiler. Önümüzdeki bahar çiçek bile açarlar diye tahmin ediyorum. Düzenleyen elta : 21-11-2012 saat 18:14 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Ben sukulentlerle zaten bu sitede tanıştım, boşa yaşamışım dermişim. ![]() Sukulentler kışın rahat yetiştirilen ve çiçeklenen bitkiler kesinlikle baharı beklemeye gerek yok, ama benim ev merkezi sistem yani her taraf sıcak, kapalı balkon yok, şehir de Ankara olunca dışarda korunaksız bırakamıyorum. Bırakırsam uyuyamam. Sıkıntı tamamen yer sıkıntısı. Cam önü soğuk oluyor orada da kaktüsler var, farkına varmadan 10 tane olmuşlar bile. Çok teşekkür ettim nezaketiniz için, bitkilerinizi gerçekten beğendim gözüm de kalmadı, güle güle sağlıkla büyütün inşallah. Hala şaşırıyorum kendime, iki ay öncesine kadar kaktüslerden nefret ederdim, bana neler oluyor bilen var mı ![]() ![]() Düzenleyen Denizardacan : 21-11-2012 saat 20:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Elta Sayfanızı ziyaretiniz sayesinde görmüş oldum, maşallah hepsi çok güzeller ve bir yılda çok güzelleşmiş elinize ve emeğinize sağlık. Bende olmayan ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotoğrafları 1 ay önce çekmiştim, tembellikten yükleyemedim. Havaların ısınmasıyla bitkiler kendilerine gelmeye başladılar. Onların hızla gelişimini izlemek çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslarımdan biri Aralık ayında çiçek açmıştı. Şimdi bölünmeye başladı. Geçen gün yavruladığını farkettim, nasıl mutlu oldum anlatamam. Küçücük saksı yetmez artık diye iki (aslında yakında üç tabi ) lithopsu daha büyükçe bir saksıya yerleştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
sukulentlerim
Sukulentlerim 2 yılda bir hayli gelişti, cok mutluyum. Son zamanlarda pek çok arkadaşıma dağıttim bitki, yaprak ve çelik olarak. Sukulentseverler hızla artıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Senecio'ya bayıldım çok güzel gelişmiş.Ben bir türlü anlayamadım dilinden.2minik top kaldı köklenirmi diye gözünün içine bakıyorum.Gerçekten tebrik ediyorum,emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ellerinize sağlık sukulentleriniz ne kadar güzel ve sağlıklı, dilerim hep böyle kalırlar. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|