![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayfama hoş geldiniz Adalet Hanım, incelenecek sayfa sayısı fazla olunca gözümüzden kaçanlar olabiliyor bazen. Beğeniniz için teşekkür ederim. Bazı bitkilerim 6-7 yıllık, zaman geçtikçe daha güzel form kazanıyor; daha iyi görünüyorlar. Şehirden şehire taşınmalar sırasında en dayanıklı bitkiler kaktüslerim oldu, bende yola onlarla devam ediyorum. Bitkilerimi ve süs tavuklarımı çok seviyorum, onlara insanlar kadar değer veriyorum. Evde yine 3 öksüz civcivim var, anneleri bakmadı. Çok şekerler. ![]() Epeydir fotoğraf ekleyemiyorum, makinam tamirden hala çıkmadı, geçen zamanda bir çok değişik kaktüsüm açtı ve soldular. Fotoğraflayamadım maalesef. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra biraz resime ne dersiniz arkadaşlar, ![]() İlk olarak özel bir atlas: Selenicereus grandiflorus Pinar del Rio, 2 ay önceki hali ve şimdiki hali, çok hızlı büyüyor, umarım bir gün o muhteşem çiçeğini görmek nasip olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ve yine çok sevdiğim 2 atlas çeşidi ve medine düğmeleri birlikteliği; Baş köşe çiçeklerim ![]() Sol baştaki Güler Atlasım; 3 tane kocaman kolu var, kırılmasın diye çıtalarla destek yaptım. 15 gün önce saksı değişimi gerçekleştirdim. Ortada medine düğmelerim, saksısı sürekli devrildiği için vileda kovasına oturtmak zorunda kaldım. npk gübreli suyla suladım birkaç kez, 1 metrelik boya kadar çıktılar. ![]() Sağda ise Bir Gecelik Gelinim, mayıs ayında bir ok uzatarak yeni yapraklar vermeye başladı. Kendi ağırlığıyla yamulmuştu. Onu da çıtalayla desteklemek zorunda kaldım. Tomurcuğumuz alttaki iri yaprağın ucunda. ![]() Bu çiçeklerin bulundukları konum, saat ona kadar direkt sabah güneşi alıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş sayfalarda oldukça cılız görünen aranjman saksım, iyice dolgunlaştı. İçinde neler yok ki... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
2 çeşit leş kaktüsüm var, ikisi de henüz açmadı bu sene. Çeşidin birini arkadaşım vermişti, nasıl açacağı süpriz olacak.. ![]() ![]() Bu kırmızı saksıları da beğenerek almıştım, güzel bir grup oldular. ![]() Koca kafayla kırmızı kafanın en iyisi arkadaşı yine atlaslar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|