![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Merhaba sevgili Sakdag.. Ben de İstanbul'un yaşadıgı dondan sonra çok kayıp yaşayanlardanım.. Çok acemiliğime geldi , kendime de cok kızdım içeri alsaydım diye ama yapacak birşey yok.. Bu da bana büyük ve acı bir tecrübe oldu.. Bugün bir selam için girdim siteye, birkaç takip ettiğim sayfaya baktım , senin sayfanın "daha iyi" durumda oluşu moral verdi bana.. Senden gelen leş kaktüslerim (ilk kez çiçeğini görmüştüm), bir gecelik gelinim (çok çabuk serpilmiş ve büyümüştü) kayıplarımdan bazıları.. Bir umur baharda saksıdan birşey yeserir mi diye bekliyorum. Sayfanda gezmek keyif verdi bana, sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Seabert74 bu yılki soğuklar tüm bitki severleri üzdü. Benim de bütün sardunya ve sakızlarımı yok etti. Aslında hava durumunu her gün takip ederim. Kış sezonu olduğundan aşırı soğukların gelişinden de haberdar olduğumdan açık balkondaki bitkileri sulamadan ve balkonun güzey cephe olduğuna istinaden az hasarla atlatırım diye ummuştum. Ama maalesef. İzmir'den sardunya serasından aldığım koyu bordo-mor sakız ve alacalı yapraklı sardunyam en çok üzüldüğüm bitkiler. Ama yılmak yok, baharda çeşit çeşit sardunya ve sakızlardan yine edineceğim. ![]() Saksılarınızı boşaltmayın belli olmaz birşeyler yeşerir, şahsen benim de umudum var bu donmuş saksılardan yana. Donan bitkiler için üzülmeyin temin etmeniz zor değil. ![]() ![]() Bir gecelik gelinimin yazın açan çiçeklerini kurutmuştum, bu güzelliği kışında yaşayayım diye, buyrun gelsin fotoğrafı... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
|
Soğuklar nedeniyle mutfak kapısının iç tarafına çektiğim aranjman saksım. Fotoğrafta büyüklüğü belli olmuyor ama saksı çapı 50 cm, en büyük boylardan. Saksının alt kısmı yarıya kadar strafor dolu olmasına rağmen oldukça ağır bir saksı. ![]() ![]() Bu arada telefonda çok çok güzel ve renkli görünen fotoğraflar bilgisayarda garip renklere bürünüyor. Fotoğraf makinesine geri dönüş yapacağım sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sağlıklı bitkilerini görmek beni çok sevindirdi sevgili sakdağ, inanırmısın bilmem ama kendi bitkilerimin halini görünce ilk aklıma gelen loveforlife, sen ve Cemo bahçe oldu. Don buz olaylarını atlattık, inşallah lodosu da fazla zarar görmeden atlatırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür lodos fırtınasını da zarar ziyansız atlattık Berçin Hanımcım. Şu bahar gelse de rahat bir nefes alsak, çiçeğe doysak diyorum. Üstelik bir sürü iş var yapılacak, saksı değişimleri, toprak ilaveleri... ![]() Bu arada bahar demişken bugün badem ağaçlarında açmış çiçekler gördüm burada... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İşlerden hiç bahsetme sadağcığım kara kara düşünüyorum bende nasıl altından kalkacağım diye, bir taraftan da kendi kendimi ''nasılsa bir çok saksı boşa çıktı boşver yenileriyle doldurursun'' diye teselli ediyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
|
Önümüzdeki pazartesiden itibaren yurt genelinde bir soğuk hava dalgası geldiği tahmini var Berçin hanım. Bugün badem ağaçlarının resmini çekmiştim hemen ekleyeyim. Yazık olacak bu yavrucaklara, işin kötüsü işyeri bahçesinde incelediğim öbür ağaçlarda da tomurcuklar belirmiş... ![]() ![]() İşler, işler.... Evet bu bir sürü saksı değişimi yapmam gerecek, saksısına sığamayanlar, saksısını ve toprağını beğenmeyenler... Alet, ekipmanı toparlamaya başladım. Bu arada bahar heyecanını arttırmak için Taner Bey'den çok özel bitkiler sipariş ettim. Yarın elimde olurlar herhalde. ![]() Uzun zamandır değişik renkli echinopsisler arıyordum, görünce hemen sipariş verdim ama stoklar tükenmiş, sadece bir tanesinden 1 adet alabildim. Heyecanla bekliyorum yeni bitkilerimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
Geçen ki lodos fırtınasında silvestrii penceredeki her zamanki yerinden düşmüş. Balkona ters kapaklanmış, haliyle bir sürü yavru kopup etrafa saçılmış. Zaten saksı hep aynı yerde yıllardır durduğu için güneş gören yüzde fazla yük vardı. Artık balkonda yerde duruyor. ![]() Kopan bebişler yeni saksılara dikildi. Sulama yapılmadı, yağış almayacak kuytu bir köşeye gizlendiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2014
|
sn.sakdağ çiçekleriniz harika bu sitede dolaşmak insanı hem sevindiriyor hem üzüyor sevindiriyor gözümüz gönlümüz açılıyor .üzüyor yani beni oda fazla çiçek yetiştiricek yerim olmamasından dolayı. kıskanıyorum valla çeşit çeşit çiçek yetiştirenleri.bu dönemde bol bol çiçekleriniz olsun çiçeklerinizinde bol bol çiçekleri olsun inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Ağaç Dostu
|
Silvestriye ayrı hayranım, silvestri deyince aklıma senin kız geliyor. Allah korumuş arkadaşım, çiçeksiz hali bile muhteşem nazar değmesin inşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
|
Yeni bitkilerin hayırlı olsun sevgili sakdağ, çiçeklerini de görürsün inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Yeni bebişleriniz bol çicekli olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar, yeni bitkilerimi dikeli 1 hafta oldu. Bu süre zarfında hiç sulamadım. Tek tek tanıtacağım bu bitkilerimi ancak önce balkondan bugün çektiğim fotoğrafları ekleyeyim. Rhipsalis elliptica bu sabah ilk çiçeğini açtı. ![]() ![]() Bu da başka bir tür, onda da tomurcuklanmalar başlamış, epey tomurcuk üretecek gibi duruyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sakdag rhipsalislere bayıldım çiçekli halleri çok güzel oluyormuş bir ara bende edinmek istemiştim sonra bulamayınca vazgeçmiştim. Güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Maşallah ,güzellikler tam gaz devam ediyor... Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
|
Güler Atlasa kendi kendime sesli bir şekilde kaç kere maşallah dediysem, eşimin bile dikkatini çekmiş neye maşallah deyip duruyorsun diye sorunca adamcağız kendime geldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2015
|
Müthiş, öğreneceğimiz çok şey var. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
Yeni bitkilerimi ancak fotoğraflayabildim. 1. fotoğrafta toplu halde kolaj yaptım. İsimler şöyle: 1. echinopsis tangerina 2.echinopsis cajamarca 3.huernia zebrina 4.orbea semitubiflora 5.stapelia glanduliflora 6.stapelia divaricata 7.caralluma dummeri 8.piaranthus decorus cornutus ![]() 2.fotoğrafta da çiçek açtıklarında çiçeklerinin nasıl görüneceğini ekledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
|
Beğeniler için teşekkür ederim arkadaşlar, baharın bir an evvel gelmesini diliyorum. Yapılacak çok iş var. Şimdilik camdan dışarıyı izleyen bu saksı aranjmanım da bugünkü güneşli havanın tadını çıkardı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Sakdag, sen de senecio stapeliaeformis olduğunu bilmiyordum, nasıl oldu da gözümden kaçmış ![]() Bilseydim sen de bunlardan da olduğunu sulanırdım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
İkisi de değil o bir senecio articulatus. ![]() ![]() Senecio stapeliaformise gelince; yanlarından 2 yavru çıkarıyor gibi, eğer bir aya kadar büyüyebilirlerse.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim çirkin saksılardan kaçıp güzel birşeyler görmek isteyince solugu burada alır oldum ![]() "Şu tırtılın yerinde olmak vardı şimdi" diye içimden geçirirken yakaladım kendimi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Rhipsalisin güzelliği zaten tartışılmaz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |