![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili sakdag sukulentlerin harika. Ellerini emegine saglik. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var. Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz. Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Canım arkadaşım, Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Züleyhacım, lütfen böyle deme. Balkonunun müsait olmamasına bağlıyorum çiçeklerinin hoşnutsuzluğunu. Yoksa buradayken küçük bir cennetti balkonun. Nereye bakacağımı şaşırıyordum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sedum palmerim, sarı kızım, balkona renk verenlerden. ![]() Sempervivum yetiştirmeyi bir türlü başaramıyorum, anne sempervivum da ölünce yavruları açık balkondaki bir saksıya toprağın üzerine öylece bıraktım. Güzel güzel gelişiyorlar. Bir tanede başka saksıda tüylü sempervivum var yanlarına atayım bari... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili sakdağ, görüntüler muhteşem. Atlas çiçeği Güler hanımın atlasına benzemiş gerçekten. Bayıldım. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim geçen yıl , yani bir yıllık iken açmış mıydı? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler Sevgili Çörekotu, silvestriilerin bir saksısını geçtiğimiz yaz dağıttım yer sıkışıklığından. Atlasımın gerçekten maşallahı var bu yılda çok çiçek açacak. Baharı coşkuyla bekliyorum ben de, daha çiçeğini göstermeyen nice kaktüsüm var merak ettiğim. Rhipsalisin bugünü: Daha çok çiçek açmış, gözümü alamıyorum. Ama ne yazık ki, haftasonu evde değilim. Şöyle tüm çiçeklerini açmış halini umarım yakalayabilirim. İlk açan çiçek hala açık, çiçekler gece kapanmıyor, aynen açık kalıyor. Sanki biraz kokulu gibi çiçekleri, ama aynı yerde limonda çiçek açtığı için kokular biraz karıştı. Hepsi açınca nötr bir ortamda tekrar koklayacağım çiçeklerini. Kucaklayıp haftasonunda benimle beraber gezdiresim var bu saksıyı ama sarkıcı olduğu için çok zayiat veririz diye korkuyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
sayın sakdag ellerinize ve emeğinize sağlık ne kadar güzel açmışlar, sanki gülüyormuş gibi geldi bana size de öyle hissettirdi mi? Bu altasın beyazı mı yoksa başka çeşit bir kaktüsmü? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Bu rhipsalis pek bir tanıdık geldi bana, yoksa bundan aşırmışmıydım ben Eğer aşırmadıysam, yakında aşırabilirim ))) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Rhipsalisin den gözlerimi ayıramıyorum, yapıştım ekrana )Canım, emeğine sağlık cok güzel bakmışsın ki, O da gelin gibi açmış. Tamamen açmış halini çok merak ederim şimdi. Gel sen bu hafta evde otur ) |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hiç böyle düşünmemiştim Sevgili Yağmur. Dönüp resimlere tekrar baktırdınız bana da, evet erik çiçeğini andırıyormuş. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada. Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
Çok tanıdık geliyor , çünkü aynı durumdayım bende , kış gelince facia başlıyor , eşim ve oğlum başlıyorlar mualefete , ama yapıcak bişey yok . Aslında benim annem" büyük çiçekçi ", saksılar say say bitmiyor , neyse ki onun yeri var, kış gelince tavan kata yerleşiyor saksılar ... ama yaşlı ve yoruluyor, bende ona vazgeç artık şu çiçeklerden diyodum , en azından azalt biraz diyodum ,dinlemiyordu elbet , şimdi ona benzemeye başladım bende , anasının kızı dilmi demeye başladılar evdekiler .... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili Sakdag uzun zamandır siteye girmedim sayfanızı görünce bayıldım silvestrinin şekli harika.Rhipsalisin çok çok güzel görünüyor.Emeğinize ,ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Güler atlas her bölgede farklı zamanlarda açıyor galiba. Benimki geçen sene yaz dönemi açmıştı. Seninki çok acele etmiş. Ben de henüz tomurcuk yok. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sonerordo, sempervivumların yavrularını ayırırken dalı anne bitkinin hemen dibinden kesin.Yavruyu dikerken; dalı da, yavru sempervivumun kök kısmını da toprakla örtün. Çoğunlukla yavru sempervivumun alt yanından köklenmeye başlıyor, dalın bir önemi yok gibi duruyor. Tabii ayırmak için belli bir büyüklüğe gelmeleri şart. Aradaki bağlantı dalı kahverengiye dönmüşse ayırın, eğer daha yeşilse gelişim tamamlanmamış demektir. Benim bu bitkiyle ilgili gözlemlerim bunlar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Rhipsalis elipticadan sonra rhipsalis cassuthada açmaya karar vermiş. 2 tanecik tomurcuğu var. Dolu dolu bir saksıydı ancak toprak ortamda barınamadı. Elimde bir tek bu kaldı, güzel gelişiyor.Diatomiti çok sevdi. ![]() Epiphyllum anguliger, yan filizlerini 15 günde büyüttü. Toprak ortamda baktığım bir tane daha var, çiçek görmek istiyoruz artık. Taner Angay'dan almıştım, ne renk açar bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
Minicik boyuyla actigi cicegi mutlaka paylasmam lazım Bu arada sevgili arkadasım o atlasın cicekleri aklımı basımdan aldı, kalkıp oralara gelesim var.... |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bendeki de hala açmadı, merakla bekliyorum minik rhipsalis çiçeklerini. Atlas gerçekten harika. Buyur gel, beraber izleyelim güzelliğini. Hergün yeni bir çiçeği açılmış oluyor. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|