![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok güzel bir testere çiçeği - Aloe Delaetii (Ciliaris) getirmiş babanız size. Güle güle büyütün. Bol bol çiçeğini görün inşallah... Sevgi ve selam ile... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Adını öğrendiğim de iyi oldu . Testere çiçeği - Aloe Delaetii (Ciliaris) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Bu kaktüsler/succulentler işe yaramaz, hiçte güzel değiller bi kere.Sen elden çıkart bunları, akşamüzeri o tarafa gelicem, yerim yok ama seni bu dertten kurtarmak için alayım istersen... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Bende de kış ortasında çiçeklenerek şaşırttı ...Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel Konya'ya İzmir'den selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Alıntı:
Evet Konya'da iklim serttir, ancak bu yıl kış görmedik diyebilirim. Isıtması olmayan odada, bol ışık alan ortamda geçirdi kışı ve çiçeklendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim bu güzel jestin için Hakkı Abi. Sürpriz oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Bugün iş yerinde birden aklıma geldi ve iş yerimdeki kaktüslerimi öğle molasında hemen tek saksıda topladım. Sanırım uyumsuz türler de var aralarında. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Lithops'umun saksısını değiştirdim. Dibine taş eklediğim için su ihtiyacını nasıl anlayacağım bilemiyorum. Bir de üst yapraklarını açtı nedeni nedir? ![]() Bu deli kızı durdurabilene aşk olsun. Özellikle Lithops'umun arkasında görüntülemek için epey bir bekledim. Bu günlerde pek bir asabiyiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Ah Hakkı Abi sorma. O kadar sinirliyiz ki Lithops'u camın önüne koyduğum an akvaryumun kumlarını dağıttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs arajmanıma biraz eklemeler yaptım. Aralarında henüz köklenmemiş succulentlerim de var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Bunu az önce yaptım. Akvaryumda kullandığım lav taşını biraz oyup içine Kalanchoe ve bu succulenti diktim. Bonsai ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Hakkı abi. Deneyeceğim baktım olmuyor hemen büyük saksıya alırım. Ama forumda özendirdiler böyle saksılara bende denedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
çalışmalarınız çok başarılı ve başarılarınızın devamını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Pek başarılı sayılmam ama güzel yorumunuz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım kaktüslerin saksıların değiştirdim. Son resimdeki kaktüs 3-4 yıldır bende içeride bakıyordum ama saksısını değiştirip balkona aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Son resimdeki kaktüsümü bir kaç yıldır içeride bakıyordum. Ucu böyle sivrileşti. Saksısını değiştirdim ve dışarıya aldım. Uç kısmı düzelir mi? ya da ne yapmam gerekiyor. Şekil bozukluğu olacak sanırım büyüdükçe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yetersiz ışık şekil bozukluğuna sebeb oluyor ,incelen kısmın düzeleceğini sanmıyorum ama üst kısmı eski formuna kavuşacaktır. İzmir'in ikliminde kaktüslerinizi dışarıda bırakabilirsiniz.Ben tümünü dışarıda ,yağmur almayacağı bir bölümde tutuyorum .Biliyorsunuz çiçek açabilmeleri için soğuk görmeleri gerekiyor. Bir de son saksılar dikkatimi çekti ,altlarında delik var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz saksıların altı delik değildi ama ben kendim delik açtım. Bu arada bir şeyden bahsetmişsiniz "Kaktüslerin çiçek açabilmesi için soğuk görmesi gerektiği" Bunu ilk defa duyuyorum öğrendiğim iyi oldu. Yardımınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Bence soğuktan ziyade aktif dinlenme dönemi denmesi daha doğru gibi çünkü seralar şu anda cıvıl cıvıllar.. Her taraf rengarenk çiçeklerle dolu ve tür tür çiçek açmışlardı son gittiğimde. Soğukta kışın geldiğini anlamalarına yardımcı oluyordur belki ama işin aslı kışın dinlendirmek gibi geliyor bana. Kışın su kaybı yaşamayacakları ya da en az su kaybı yaşayacakları kadar serin tutup mümkün olan en az miktarda su vererek dinlenmelerini sağlamak esas. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Kaktüsler benim de evimin vazgeçilmezleri Sizinkileri çok beğendim ama daha da çok kermitli mantar seramik saksınıza takıldı gözüm ![]() Bu güzelleri bize sergilediğiniz için teşekkür ederim Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynısından bulursam sizin için de bir tane alırım hatta içine bir kaktüs ekleyerek ![]() Esen kalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Son iki gündür almayı çok istediğim succulentler çok ilginç bir şekilde karşıma çıkıyor. Geçenlerde yolda giderken hiç ummadığım bir yerde bir aracın arkasında enginar satan bir çift yanlarına bir kaç kasa succulent koymuşlar güzel çeşitler vardı bir kaç saksı aldım. Daha sonra dün benzin alırken tesadüfen benzinliğin yanı başında bir sera olduğunu fark ettim hemen girdim. Çok istediğim Echeverialardan vardı fiyat olarak ta çok uygundu üzerinde tomurcuk olanlardan bir tane seçtim. Yavaş yavaş çeşitlerim artıyor. Arajman yapmak istiyorum fakat hangileri bir arada olur hangileri olmaz bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|