![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Musbet, kıvırcık osman'ın ismini öğrendim. Mammillaria Marnier-Lapostellei, Taner Bey sitesine koymuş resmini, ya da ben yeni farkettim, bilemiyorum... Ama en kısa zamanda edinilecekler listesine yerleşti onu biliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
Yılan kaktüsleri kestim ektim demişsiniz o ne demek acaba açabilirmisiniz. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Liphlopslar hakkında bende pek bilgi sahibi değilim ama sukulent ve kaktüslerden azbiraz anlıyorum. sularken önemli olan şey toprağı tamamen kuruduktan sonra az miktarda sulanmalı, birde saksının altlığında kesinlikle su kalmamalı yoksa kaybedersiniz bitkilerinizi. Yılan kaktüslerin uzunluğu yarım metreyi geçiyordu bende yaklaşık 20cmlik 3-4 eşit parçaya böldüm kaktüsü ve diktim, umarım anlatabilmişimdir. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Hiç bekletmeden uçları kurumadan direkt ektiniz ve tuttu diye anladım. Umarım doğru anlamışımdır. Teşekkürler. Maaşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Evet ozamanlar pek bilgi sahibi değildim kesip hemen dikmiştim yanlış hatırlamıyorsam. birşey değil nedemek. sevgiler. Düzenleyen musbet : 09-02-2012 saat 14:15 Neden: eksik yazıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Yeni bitkilerim gelişmeye başladılar.Bu fotoğrafta sağdaki bitkinin türü nedir acaba:? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() İşte bu görüntü hayat demek... ![]() Yapraktan büyüyen bebişlerim ![]() Kaktüs ve sukulent kardeşliği ![]() Soğuklardan rengimiz morardı, kıyamadım içeri aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Ve dün akşam aramıza katılan güzeller... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak camında keyif yapan kolyozlarım ve yaşayan son menekşem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili musbet,kaktüslerin çok güzel ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevim4 beğenmenize çok sevindim gerçekten, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın müsbet kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller.Minişlerinizin gelişmeleri,yapraktan yeniden canlanmaları bir harika.Bu arada yaptığınız aranjmanlarda gerçekten sanat eseri,ellerinize sağlık.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Yener bey sizden takdir görmek beni gerçekten çok mutlu ediyor. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, beğeniyorsanız ne mutlu bana. Bitkilerin sayısı arttıkça cam önleri doldu artık yeni bitkilere yer kalmadı, direk güneş ışığı almayan yerlere kaktüsleri yerleştirsem gelişimlerini olumsuz etkilermi sizce? Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sayın müsbet bu hastalığın sonucu bu !!! Cam önleri doldu ise benim gibi yapın duvarları kullanın,dekoratif raflarda kaktüsler çok güzel duruyorlar.Kaktüsler ışık almadımı formları bozuluyor zira ışığa doğru uzanmak için değişik forma giriyorlar.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Duvarlara raf koymayı bende düşündüm ama evim çok fazla ışık almıyor, daha doğrusu kaktüslere yetecek kadar ışık almadığını zannediyorum, formları bozulur gibi geliyor. Bu seneyi böyle sıkış tepiş idare etsinlerde seneye balkona küçük bir seracık yapmak şart oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zenfree sempervivum dışardayken yaprakları sanki kurumuş suyu çekilmiş gibi olduğunu farkettim, soğuğa dayanıklı olduklarını biliyordum ama diğer sempervivum bitkim çok sağlıklı gözüküyordu, bu moraran bitkide bir sorun vardır belki diye tedirgin oldum ve içeri aldım kısa sürede yaprakları eski haline döndü. ama ben bikere onu sıcağa alıştırmış bulundum şimdi dışarı birden soğuğa çıksa zarar görür diye korkuyorum. Buda bana ders oldu tabi... Sempervivumlar gerçekten soğuğa süper dayanıklıymış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. 158 nolu msjda 3.fotoğrafta soldaki bitkinin türü nedir acaba? tarifim biraz karışık oldu ama ![]() 161 nolu mesajdaki son fotoğraftaki bitkimin türünüde merat ettim çok, sanırsam echeveria değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Evet ya biraz öyle olmuş ![]() Aslında sağdakinin adını biliyordum soldakininde adını sevgili şiir'in verdiği linkten araştırıp buldum. ama ben bu tür bulma konusunda çok zorlanıyorum, okadar çok tür var ki, hepsi birbirine benziyor. Neyse zamanla öğrenirim inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmıyorsam soldaki bitkinin adı Graptoveria 'A Grim One' , yani daha doğrusu ben buna benzettim ama yanılma payım çok yüksek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın musbet,kaktüsleriniz çok sağlıklı ve çok güzel ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ykolko kaktüslerimi beğenmenize çok sevindim. Yeni aldığım bir çok tür var ama henüz fırsat bulup fotoğraf çekemedim. En kısa zamanda sizlerle buluşturacağım Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Sayın Musbet, aramıza hoşgeldiniz. Kaktüs ve sukulentleriniz sizinde bu yola girdiğinizi ve hastalığın şiddetli bir şekilde sizi sardığını görüyorum. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim MKurtoglu hoşbulduk, evet bu bir hastalık ama çok güzel bir hastalık... can sıkıntısından bunalıma girip doktora koşacağıma, 3-5liraya bir kaktüs alıp mutlu olmak gerçekten benim için bir terapi. Ayrıca insan nasıl bakarsa o gözle görürmüş derler ya ben kaktüslerimi çok seviyorum dikenlerine dokunup seviyorum onları kedi yavrusu sever gibi, dışardan gören kesin bu kadın deli diyordur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Uzun biraradan sonra yeni güzellilkeri paylaşalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |