agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni3919Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2011, 02:26   #1
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Sevgili zenfree sayfalarınızda gezinmek, fotoğraflarınıza bakıp bitkileri incelemek büyük keyif. Hızla artan bir bitki koleksiyonunuz var. Yalnız marifet bitki sayısını arttırmakta değil. Onlara gerekli ortamı hazırlayabilmek, bakımlarını yapabilmek ve hatta sunabilmek. Siz bunların hepsini çok iyi yapıyorsunuz. Saksı toprak ve bitki üçlüsü olarak özellikle sempervivumlar çok güzel. Ellerinize sağlık.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 06:17   #2
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Zenfee sempervivum red chief .off bu ne güzellik

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 07:29   #3
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Efecim haklısın. İnsan bu sayfalarda gezerken sadece bu müthiş güzel çiçeklere bakmıyor, Çok sağlıklı gelişmiş kaktüs ve sukulentler ve saksılardaki güzellikler, sunumundaki estetik. Emeklerinize sağlık sevgili zenfree

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 15:21   #4
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Zenfee sempervivum red chief .off bu ne güzellik
Sayın iris41 çok teşekkür ederim. Rengi gerçekten güzel. Ama aldığımdan beri hiç gelişmediğini söyleyebilirim. Ya yerini sevmedi ya da diğer sepervivumlardan daha farklı bir gelişim gösterecek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Efecim haklısın. İnsan bu sayfalarda gezerken sadece bu müthiş güzel çiçeklere bakmıyor, Çok sağlıklı gelişmiş kaktüs ve sukulentler ve saksılardaki güzellikler, sunumundaki estetik. Emeklerinize sağlık sevgili zenfree
Sevim Hanım övgüleriniz çok teşekkür ederim.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 15:15   #5
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Sevgili zenfree sayfalarınızda gezinmek, fotoğraflarınıza bakıp bitkileri incelemek büyük keyif. Hızla artan bir bitki koleksiyonunuz var. Yalnız marifet bitki sayısını arttırmakta değil. Onlara gerekli ortamı hazırlayabilmek, bakımlarını yapabilmek ve hatta sunabilmek. Siz bunların hepsini çok iyi yapıyorsunuz. Saksı toprak ve bitki üçlüsü olarak özellikle sempervivumlar çok güzel. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Elimden geldiği kadar isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Aslında düzenleme ve yerleştirme konusunda daha farklı fikirlerim vardı. Ancak bitkilerin ışık istekleri vs. düşünüldüğünde estetik bir ikinci planda kalıyor. Yani nerede yaşayacağını bitki kendisi seçiyor.

Kaktüslerimi siyah kare saksılara almak istiyordum. Litops başlığında yapılan çevirilerden birinde siyah rengin köklerin çok ısınmasına neden olduğunu okudum. Ayrıca saksıları da temin edemedim. Yani aslında daha çok eksikler var.

Eski 20-05-2011, 21:34   #6
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim Elimden geldiği kadar isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Aslında düzenleme ve yerleştirme konusunda daha farklı fikirlerim vardı. Ancak bitkilerin ışık istekleri vs. düşünüldüğünde estetik bir ikinci planda kalıyor. Yani nerede yaşayacağını bitki kendisi seçiyor.

Kaktüslerimi siyah kare saksılara almak istiyordum. Litops başlığında yapılan çevirilerden birinde siyah rengin köklerin çok ısınmasına neden olduğunu okudum. Ayrıca saksıları da temin edemedim. Yani aslında daha çok eksikler var.
Merhaba

MAŞALLAH.Hepsi birbirinden güzel.Çok iyi bakmışsınız.

Alışveriş kısmında Sn. Doğalbahçe 7lik ve 9 luk küçük kare siyah saksılar satıyor.Bilginize ...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 23:04   #7
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Merhaba

MAŞALLAH.Hepsi birbirinden güzel.Çok iyi bakmışsınız.

Alışveriş kısmında Sn. Doğalbahçe 7lik ve 9 luk küçük kare siyah saksılar satıyor.Bilginize ...
Çok teşekkür ederim. Senin bitkilerini ne zaman göreceğiz?

Alışveriş bölümündeki saksıları gördüm. Ancak kaktüsler için uygun mukavemette mi tam anlayamadım.

Eski 23-05-2011, 04:59   #8
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster

Alışveriş bölümündeki saksıları gördüm. Ancak kaktüsler için uygun mukavemette mi tam anlayamadım.
Ben kaktüsleri kare saksılara diktim sevgili zenfree. Onluk ve yedilik saksıları kullandım. On beşlik saksı aldım daha büyükler için orada sorun yaşadım çünkü on beşlik saksıda yükseklik yirmi üç santimetre. Benim için çok gereksiz bir yükseklikti baktım o şekliyle kullanamıyacağım bir arkadaşa rica ettim kestirdim istediğim yükseklikte. En boy boyutu arttığı zaman yükseklikte ona uygun olursa yani kare prizma ya da ona yakın ölçülerde daha iyi olur sanırım.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 22:45   #9
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Ben kaktüsleri kare saksılara diktim sevgili zenfree. Onluk ve yedilik saksıları kullandım. On beşlik saksı aldım daha büyükler için orada sorun yaşadım çünkü on beşlik saksıda yükseklik yirmi üç santimetre. Benim için çok gereksiz bir yükseklikti baktım o şekliyle kullanamıyacağım bir arkadaşa rica ettim kestirdim istediğim yükseklikte. En boy boyutu arttığı zaman yükseklikte ona uygun olursa yani kare prizma ya da ona yakın ölçülerde daha iyi olur sanırım.
Sevim Hanım, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Etiketler
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025