![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ortak sipariş ile Tohumlarını alalım bari, yetiştiririz ![]() Bu linkte tohumlar satılıyor Lewisia Cotyledon Galaxy Mixed 1 packet (25 seeds) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Muhteşem renkler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İlk geldikleri dönemdeki hallerinin linkini ekledim. ![]() ![]() Jovibarba sobolifera http://www.agaclar.net/forum/785524-post91.htm ![]() Sempervivum laggerri http://www.agaclar.net/forum/785527-post92.htm ![]() ![]() Sempervivum red chief http://www.agaclar.net/forum/785521-post90.htm ![]() Senecio Rowleyanus http://www.agaclar.net/forum/772992-post21.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
sn zenfree kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Beğenmenize çok memnun oldum. Saygılarımla. ![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın zenfree Senecio Rowleyanus çok güzel görünüyor, benimde isteyip bir türlü denk getiremediğim bir tür çok sevimli, ayrıca bir Haworthia ve truncatakolik olarak 614. mesajdaki truncatanın yakından görünüşünü merak ettim doğrusu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Crassula gollum çok güzel büyümüş. Kırmızılıklarını hiç bu kadar canlı görmemiştim. Gerçekten hem parlaklığı hem de canlı kırmızılıklarıyla muhteşem olmuşlar. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Beğenileriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bitkiler o kadar güzel ki, sadece doğru ışığı yakalamaya gayret edip deklanşöre basıyorum. ![]() Bendeki C.Gollum'un yaprakları mevsime göre biraz değişse de uçları hep renkli idi (İlk sayfada mart ayında çekilmiş fotografı var). Sonbaharla birlikte iyice kızardı, sanki sucul bitkileri andırıyor. Çatıda tamamen açık mekanda öğleden sonra tüm gün güneşte. Kuzey batıdan rüzgar aldığını da söyleyebilirim. Bu nedenle dallardan biri tamamen yana yattı. Geçen sene c.ovata bütün bir kışı orada geçirdi sadece kar yağdığında ve don olacağı zaman içeriye aldım. Çiçeklendi ve çok güzel gelişti. Aynı aileden olduklarını düşünerek ikisini aynı mekanda tutuyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sevgili Zenfree ; dün kulaklarınız çınladı mı bilmiyorum ,epeyce adınızı andım ![]() Kaktüslerim den birinin saksısını değiştiriyordum ,işimi bitirip yerine koyuyordum ki olan oldu....şu an vücudumun üst kısmı diken dolu ,göremiyor çıkaramıyorum.İşte o an dan beri sık sık aklıma geiyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bir gün bileğimin üstünde bir siyah nokta dokundukça acıyor. Terramycin sürdüm hiç değilse diye. Bir süre sonra sıkmadım, sadece hafifçe bastırdım etrafından. sert ve kalın bir diken fırlayıverdi. Meğer hiç farketmeden benim Orhan Abi kaktüsüme çarpmışım, dimdik girmiş, Diken olduğu hiç belli değildi, sadece siyah bir nokta gibiydi. Dediğin gibi zeytinyağı da olur, kayganlaşması çıkmasını kolaylaştırıyor. Gülü seven de kaktüs seven de dikenine katlanır. Hele böyle güzel olduktan sonra.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Suculent ve Kaktüs = Zenfree Pehlivanlar gibi yağlandım ![]() Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() güzel güzel bakıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sn.zenfree, Mevsim değişim dönemlerini en çokda sukulentler için seviyorum kendimi balkondan alamıyorum ![]() Senecio Rowleyanus bende de var geldiğinde tek köktü yeni bir tane daha görünmeye başladı balkonda duruyor hala çözemedim güneş, ışık, su ihtiyacını? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MİBRE, ilk aldığımda kurudukça suluyordum. Daha sonra aldığım seraya tekarar gittiğimde, çok büyük bir s.rowleyanus gördüm. Seranın üst kısmından sızan su ile nemli kaldığını öğrendim. Ve daha sık su vermeye başladım. Miktar çok değil, yazın iki günde bir suladım. 15 günde bir kaktüs besini veriyorum. Aydınlık bir mekanda, güney cephede ve sadece bir saat güneş alıyor. Yazın 12 gün bırakıp gittiğimde tamamen gögeye aldım. Bir zarar görmedi. Artık daha az sulamaya başladım. Gübreyi kestim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili zenfree normalde hiç kıskanç biri değilimdir ama sizin kaktüslerinizi sukulentlerinizi gördükçe insanın çıldırası geliyor. çok güzeller çokkkkk akıl kaçırtacak türden bu bitkiler. ellerinize sağlık ve kocaman bir maşallahhh. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum |
|
|