![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
En sonunda bahar hafif hafif kendini göstermeye başladı ve bitkilerimiz özlemle bekledikleri güne kavuştular, tabi biz de.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Sn. nikon lıthops tohumlarını ekimden bu hale gelmeleri ne kadar zaman aldı.Mesela 1 yılda mı bugünki gibi oldular.İlk gördügümde bende yetiştirmeyi çok istemişdim ama geç büyüdükleri için vazgeçdim. Çok güzel olmuş canlı taşlarınız. Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Mükkemmel, ellerinize sağlık. Hepsi canlanmış, güneş ile serpilmişler. İlk fotograftaki görüntüleri ile son fotograf arasında oldukça fark var. Tekrar ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Sayın Nikon gerçekten imrenerek baktım. Benim tohumdan yetiştirmeye çalıştığım 20 tohumdan şu anda sadece bir tanesi canlı ve 10 aylık olmasına rağmen hala kabuk değiştirmedi. Ellerinize sağlık.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Haftasonu, havanın da iyi olmasını fırsat bilip genç lithopsları tohum olarak ekildikleri kaptan çıkarıp küçük saksılara aldım. Renkli saksılarda fena durmadılar sanırım. Cep telefonu ile çektiğim için görüntü kalitesi çok iyi değil. ![]() ![]() ![]() Birkaçını büyükçe bir deniz kabuğuna diktim; ![]() Burada da, pencere önünde toplu görüntüleri; ![]() Bunların dışındakiler ise, küçük saksılarda ayrıca duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2009
|
Merhaba! danışmak istediğim bir konu var,yardımcı olursanız sevinirim. Uzun süredir benimle olan bir kaktüsüm var.Cinsini bilmiyorum ama her zaman görebildiğimiz ,sıradan bir cins ve oldukça büyük...bugün renginin değiştiğini gördüm ve dokununca , içi boşalmış gibi yumuşak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitli nedenlerden dolayı -ki bu çoğunlukla sulama hatasından kaynaklanıyor- kaktüslerde sözünü ettiğiniz gibi çürüme olabiliyor. Yavruları bir ana önce ana gövdeden kopartıp farklı bir saksıya almanız gerekiyor. Yavrular yeni yerlerinde köklenip büyüyeceklerdir. Ana bitkideki çürüme eğer sadece dip kısmında ise, bitkiyi topraktan çıkarıp bu kısmı keserek birkaç gün yaranın kurumasını bekledikten sonra tekrar toprağa dikebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2009
|
Teşekkür ederim...yavruları topladım anne için artık çok geç... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Sayın Nikon sondaki echeveria değil yalnız, büyükçe bir sempervivum. Selamlar, saygılar Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Lithops yetiştiremeyen biri olarak ben kendi hevesime yenik düşüp daha fazla bitki kaybı yaşamamak için Lithops almıyorum ama Allah'tan sizin gibi güzel Lithops yetiştiricilerimiz var da forumda hiç olmazsa fotoğrafları ile avunuyorum. Tohumdan ürettiğiniz Lithopslarınız harika gelişmiş. Ellerinize sağlık. Umarım çiçek verme yaşına geldiklerinde çiçekli fotoğraflarını da görürüz sayfanızda. Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştirmek hakikaten büyük emek ama görüyorum ki siz bu kolay çimlenen ama zor yetişen Lithopslarda harikalar yaratmışsınız. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Epeydir bende olan sukkulentin yaprak altlarında oluşumlar başladı, yeni sürgün veriyorlar. Bu, bitkinin tamamı; ![]() ![]() Bu da yaprak altlarında belirmiş oluşumlar; ![]() Bu arada, bitkinin tam adını da belirten olursa sevinirim ![]() Bunlar da, baharla birlikte açmaya niyet eden diğer sukkulent ve kaktüsler. Titanopsis, uzun aradan sonra açmaya karar verdi nihayet ![]() ![]() ![]() Düzenleyen nikon_ : 09-05-2013 saat 16:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Sukulentteki oluşumların yeni yavrular olduğunu düşünüyorum, sempervivumlarda çiçekler galiba rozetlerin ortasından çıkıyor. Titanopsis ve kaktüsün çiçekleri açınca güzel olacaklar, açmış hallerini de bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
sn.nikon kaktüsleriniz ve skullentleriniz çok güzel hele o litopslar ayrı bir sabır istiyor sizi kutlarım çiçeklerini hep birlikte görmek ümidiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Düzenlemeler çok güzel. Kaktüslerin dibine taş dekor çok yakışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Yani bonsailerden bahsediyorum bende niyetleniyorum ama biraz sabızsızım sanırım hemne olsun istiyorum nasıl yapıyrsunuz biraz anlatırsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın HATÇE, bonsai işi çok sabır gerektiren bir iş, çünkü belli bir süreçte ancak istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Sabırsızsanız hiç başlamayın derim, hem kendinize hem de bitkiye kıymayın ![]() Bu sukkulent bonsaiyi nasıl yaptığımı bu başlığın 58. mesajında yazmıştım oradan okuyabilirsiniz. Linki; http://www.agaclar.net/forum/779918-post58.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|