![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Sayın SDurul kaktüs ve sukulentleriniz harika, elinize yüreğinize sağlık.Yapma çiçekler eğer silikonla yapıştırılmışsa çıkarmanın en kolay yolu; bol güneşte birkaç saat kalınca silikon eriyor o anı kollayıp dikkatlice temizlemek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Forumumuza ve sayfamıza hoş geldiniz, sayın dogef. Silikonlu kaktüsleri güneşe çıkardım bile. ![]() Beğenileriniz ve bilgi için çok teşekkürler... ![]() Akşam fotoğraf yüklüyordum, fotoğrafların olduğu bilgisayarı eşime kaptırınca yarım kaldı. ![]() Öyle açan kaktüsüm falan yok ama, gelişmeleri aktarmaya devam edelim. ![]() ![]() ![]() Bu sukulent değil, adını öğrenmiştim şu anda aklımda değil. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Sn Durul hoşbulduk, güneş deyince ne olur gölgede olan kaktüsleri direk öğlen güneşine çıkarmayın ben o hatayı yaptım değerli bir kaktüsüm yandı, böyle birşeye neden olmayı asla istemem, inşallah bugün sonunda başarıyla çıkarırsınız, bende sizi yanlış yönlendirmiş olmam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah harika görünüyorlar gelişimleri çok güzel sevgili Sdurul inşallah çiçeklerini de görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2010
|
sayın durul hepsi birbirinden güzeller maşallah... bana gönderdiğiniz çiçeklerin büyük bir kısmı tuttu bu yazı sizi anarak geçiriyorum yüreğinize sağlık tekrar teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, teşekkürler. Sevgili eslem, güle güle büyütün, teşekküre değmez. İstediğiniz bir tür olursa yine gönderirim. Paşa çadırı gelişseydi ondan da gönderecektim fakat ne yazık ki yaşatamadım. Bitkilerimdeki gelişmeler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın SDurul bazı saksılarınızın topragı ıslak gibi geldi sanırım torf agırlıklı buda nem ve cürümeye sebep oluyor iyi gelişemiyor kökler . Bende gecen hafta sieboldi aldım alacakaranlık kardeşimizden umarım sizinki gibi güzel olur henüz ufacık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sayın iris41, evet çok iyi bildiğim halde sulamayı ayarlayamıyorum bir türlü. ![]() ![]() Sieboldiinizi güle güle büyütün. Çok dayanıklı bir bitki, bana rağmen hayatta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sn.sdurul herşey çok güzel ellerinize sağlık fakat kaktüsler ve sukulentlere asla torf olmaz çünkü suyu tutma özelliğinden dolayı çürümeler çok olur.Normal bahçe toprağına ister iri, ister ince kum katmanız hatta çakıl bile kattığınızda daha güzel gelişicektir kaktüs ve sukulentleriniz,suyu geçirgen yaptığı için ve az sularsanız sonuçları görüceksiniz, sağlıkla kalın...Nacizane kendi fikrimi sundum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Malesef siaboldiyi ve tek liptopsumu kaybettim dipten cürümüş , benimde elimin ayarı yok az sulamak gerek haklısınız . Bahcede bunları yaşamıyoruzda evde saksıda cok dikkat etmek gerekiyor en ufak ihmalkarlık ölümle sonuclanıyor . Torf zeten başlı başına bir bela nem küf birde ufak sinekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatırlatmanız için teşekkürler... Sevgiler... Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce sevgili cemo'nun bahçesinden, sevgili syüksek tarafından kargoya verilen sukulentlerim. Hepsi tuttu, küpeler tamamen kuru dal hâline geçmişlerdi, bu gün baktım filiz vermişler. Çok sevindim, fire yok. Bitkiler için teşekkürler, sevgili cemo. Ayrıca bitkileri bana ulaştırmada yardımcı olan sevgili syüksek size de çok çok teşekkürler... Tek bir yaprağını bile ziyân etmeden sukulentleri dikmiştim ve bu yaprak bir kaç gün içinde bu halde idi. Cemo bereketi. ![]() Echeveriayı çok istiyordum, gelişmeleri için baharı sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() Pachyveria ![]() Sedum lineare ![]() Saksılar için özür, dış cephe boyasında mahvolmuşlar, temizlenecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sayfanız ve bitkileriniz harika sn Sdurul, Kimse yanlış anlamasın da kanaatimce tam ağaçlar. net'e uygun bir konsept yaratmışsınız. Yani beğendiğin bitkiyi git dışardan al getir, sergileden ziyade, Paylaş ve bir yaprağı bile ziyan etmeden köklendir, koca bir bitki oluştur. Elbet dışardan alınan bitkiler de olacak ama gerçekten çok hoş olmuş bence. Bir de ziyan etmeden büyütmeyi başarmışsınız hepsini çok tebrikler,şu yeşil parmaklardansınız sanırım sizde. Bitkilerinizle nice güzelliklere. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok doğru söylüyorsunuz, paylaşımla çok bitki edindim, parayla da çok bitki aldım. Almaya da devam ediyorum fakat arkadaşların gönderdikleri çeliklerden büyüttüklerim, benim için çok daha değerli. Paylaşımlara katıldıysanız bunu anlarsınız. ![]() Bakın iki gün önce bana bir hazine sandığı geldi. ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı gün, yılbaşı çiçeğimin tomurcuklarını, ![]() Mammillaria bombycinanın tomurcuğunu, ![]() Ve sevgili arkadaşım nevsune'nin gönderdiği, andromiscus cooperinin yavruladığını gördüm. ![]() ![]() Her günüm böyle olsa keşke. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı bitkilerimdeki gelişmeler. Şeritli kılıç yazın durdu durdu, Sonbaharda sürgün vermeye başladı. ![]() Graptopetalum, sedum rubrotinctumla aynı saksıda. Kışın içeri almayayım diyorum ama cesaret edemiyorum. ![]() Sedum palmeri tomurcukta. ![]() İki çeşit kalanchoe fedtschenkoi büyütüyorum, galiba bunlar da tomurcuk yapacaklar. ![]() ![]() Şimdilik bu kadar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Çiçekleriniz çok güzel sayın SDurul, onlara gösterdiğiniz özene Bayıldım.. Ben de bu sene yılbaşı kaktüsleri aldım bir koçtaştan bir de gördüğüm bir çiçekçiden, eve geldiklerinde çoğu tomurcuk dökülmüş de olsa evimi renk renk çiçekleriyle güzelleştirdiler, umarım kalanlara birşey olmaz.. Bir de sevgili Bay tömürcük ve sevgili maviş paskalya kaktüslerini benimle paylaşma nezaketini gösterdi, onları aynı saksıya diktim, inanır mısınız gözlerinin içine bakıyorum, bi tutsalar ve sonrasında bir hata yapmadan güzel güzel büyüseler benimle.. Zaman zaman diyorum, çiçek açmasalar da olur, yeter ki sağlıklı bir şekilde mutlu mutlu geçinip gidelim ![]() Bir de Atlas bulabilsem, karşıma hiç çıkmadı ne bir çiçekçide, ne de dost hanelerinde.. Bu sitede sizin ve diğer arkadaşların sayfalarında gördükçe mutlu oluyorum. Çiçeklerinizin bu güzelliklerini, mutluluklarını uzun yıllar devam ettirmelerini, her yıl yeni yeni yavrucuklarla, yepyeni ışıl ışıl çiçekleriyle evinizi renklendirmelerini dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim, sayın papağan. ![]() Evet bazen açmamalarına razı oluyoruz, yeter ki sağlıklı olsunlar. ![]() Örneğin benim açmayan bir atlasım var. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 30-11-2012 saat 01:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Bu sene açmazsa seneye açar o, ne kadar sevildiğinin farkında ve naz yapıyordur, çürümesin, ölmesin varsın çiçek açmasın değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
O hazine sandığının içindekileri ne zaman görebileceğiz. ![]() Halâ mı açmadı? Hani bir ara açmaya niyetlenmişti Ama siz onu ne olursa olsun kimseye vermeyecektiniz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Hazine sandığının içindekileri en kısa zamanda göreceksiniz. ![]() Evet selis'ciğim, açmadı. O açmaya niyetlenen Güler atlasımdı, o da açamadı. ![]() Sadece çelik veriyorum, saksısı bende. Ama cezalandırdım, içeri almadım henüz. Üşür de açar belki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Ben de hazineyi göreceğiz diye sevinmiştim. Bekleyelim bakalım.. ![]() İnanın komple yollayacaksınız sandım.. ![]() El bebek şımarttınız siz onu.. Biraz üşütmekle iyi yapacaksınız.. Kalanchoe nuz da tomurcuklanmış.. Ben de onun çiçeğini göremedim bir türlü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Hazine sandığının içindekileri merak ediyorum da, o şık kutuyu kim hazırladı daha çok merak ediyorum ![]() ![]() SDurul'cum, graptopetalumu deneme amaçlı dışarda bırakın isterseniz. Nasılsa bir yerden yenisi geçer elinize ![]() Bombycinanın tomurcuğu zamansız sanki ama havalar güzel gidince buncağızlar da şaşırdılar. Benim da güneş alan kapalı balkondaki bir çok bitkim kendilerini hala yazda sanıp çiçekleniyorlar. Bence o tomurcuk çiçek açtıktan sonra, onu da diğer arkadaşlarının yanında serin bir yere alıp dinlenmesini sağlamanızda yarar var. Ki gelecek yıla daha çok çiçeklensin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sdurul bende hazine sandığının içindekileri merak ettim ama kutu gerçekten muhteşem kim yapmışsa ellerine sağlık süper olmuş ![]() Kalanchoe fedtschenkoi bende kide sanımırım tomurcuk yapıyor gidip gelip inceliyorum yaprakmı tomurcukmu diye bakalım ne çıkacak. Graptopetalum bence dışarda kalabilir hatta yağmur suyunu ve koyun gübresi karıştırılmış topraktağı çok seviyor inanılmaz gelişiyor. Hepsinide güle güle büyüt arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
crasulla ovata, mammillaria marcosii, mammillaria prolifera, sedum sieboldii, sempervivum |
|
|