![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Selenn. Echinopsis Apollon. ![]() ![]() Coryphantha Radians. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Aloinopsis luckhoffii ![]() ![]() Yeniden doğuş ne zaman başlayacak merakla beklediğim Lithops Karasmontana laterita ![]() ![]() Düzenleyen Ayşe Yıldız : 31-03-2011 saat 17:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Açılmayı bekliyoruz. Aralık ayında geldi ve soğuktan etkilenmedi çok şükür. Geldiğinde üç tomurcuk vardı. Şimdi beş taneler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın Ayşe Yıldız yeni bitkileriniz güle güle büyütün. 246. mesajdaki bitki Titanopsis değil, Aloinopsis luckhoffii olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN, ismini hemen deyiştireyim. Echinopsis Biristolii ![]() ![]() İsmini bilmediğim. Üzerindeki çiçeği zamanla çıkartacağım inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Gaymnocalcium Mihanovichi. ![]() ![]() Echinocereus Pulchellus. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Gaymnocalcium ... ( Hangisi olduğunu ayırt edemedim. Mihanovichi mi? Demsii Mi? ) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Bütün kızlar toplandık toplandık toplandık.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda minikte olsa bir çiçek. Aldığımda zaten tomurcukluydu. ( Uğur böceğini bugün çay bardağının içinde ters dönmüş buldum. Hayata yeniden tutundu) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Kedi tırnagım ![]() ![]() Kolonchea larım hala renkli. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Açılmaya başladı. Çok heyecan verici doğrusu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Kedi tırnaklarını henüz bende ekemedim. Tohumlarım annemde kaldı. Pazardan aldım onları. Haftaya biraz daha gelirse bütün renklerinden toplamak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Hiç gözümden kaçar mı Sayın PlentyPlant. Bu kadar göz hapsine almışken. Ben bir tanesi çiçek açtı diye heyecan yapıyorum. Şimdi aklıma geldide Sayın Mrmusti, Sayın AizoeaceFAN,... Diğer arkadaşlar. Onların daha çok çiçek açan kaktüsü var. Onlar heyecan patlaması mı yaşıyorlar acaba. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Echevieramın son hali. ![]() Yavaş yavaş yenileniyor Lithopsum. (Artık acele etmiyorum, bekliyorum) ![]() Gymnocalycium mihanovichii nin son hali. Anaç kısımdan ayırmak zorunda kalmıştım. Neredeyse iki haftadır toprağın üzerinde duruyor kök yapmasını ümit ediyorum. İlk kaktüslerimdendi çok üzüleceğim ölürse. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Lobivia Tiegeliana Distephanoiana, aralıkta aldığım ve üzerinde tomurcuğu vardı ama düştü. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Mammilleria... ![]() ![]() P. Valdeziana ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın Ayşe Yıldız, bitkileriniz ve çiçekleri çok güzel de uğur böceği ayrı bir güzel olmuş, minicik çiçeğin üzerine nasılda konmuş pek sevimli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayşe Yıldız, Benimde Gymnocalycium mihanovichiim aşı yapıldığı ana gövdenin çürümesi nedeniyle tek kaldı. Ben eski aşı ana gövdeye ait tüm parçaları çürüme olmaması için G.M. içinden iyice temizlemiştim. Şu anda benimki de saksı içerisinde duruyor. Sanki küçük sürgünleri de hafif büyümeye başladı gibi ama emin değilim. Şu anda siz gibi bende bekliyorum. Umarım her ikimizinki de kendisini kurtarır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Nesli6, Sarıefe, Skaraca. Uğur böceğinin oraya konmasında büyükce bir katkım var doğrusu. Sayın Sarıefe, P. Valdeziananın çiçeğini bende çok beğendim fakat dün gördümki öğlene kadar açık kalabildi sonra kapandı tekrar. Mutfak tarafında duran kaktüslerim sadece öğlen 1'e kadar güneş görüyorlar. Bu sebepten kapandı. Bugünde şansımdan hava bulutlu ne güneş ışığı var ne de sıcaklık. Işıklandırma sistemimde yok koymak için bende bilgisayarın önüne koydum. İçerisi sıcak en azından. Yarım saattir Bilgisayar önünde duruyor ve çiçeğinin açılışını seyrediyorum. Sayın Skaraca, Mihanovichiye su verdiniz mi siz. Ben cumartesi günü çok az verdim toprak nemlenecek kadar. Sadece toprak üzerine bıraktım. Ortası biraz çukur gibi Hastalıklı bölgeyi temizleyince çukur kaldı. İnşallah köklendirebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Eski resimlerine bakarak açılmaya çalıştı. Bilgisayar= yalancı gün ışığı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe Hanım çok güzel türleriniz var. Açan çiçekler harika. Bu mesajda üçüncü fotograftaki bitkinizin adı Gymnocalycium mihanovichii mi? Aynı türden bende de var ( Daha doğrusu aynı tür olduğunu düşünüyorum). Aldığım serada adını Echinopsis subdenudata morado olduğunu söylediler. Fotoğrafı burada. Kafam karıştı açıkçası. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
http://labellezaessubjetiva.blogspot.com/ Sayın Zenfree bu site sizin kaktüsünüzün ismini doğruluyor. Benim kaktüsümün adı Gymnocalycium Mihanovichii. Tomurcuklarını açabilirmi bilemiyorum. Köklenmesi yeterli benim için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|