Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız
Çok teşekkür ederim Sevgili Nesli6, Sarıefe, Skaraca.
Uğur böceğinin oraya konmasında büyükce bir katkım var doğrusu.
Sayın Sarıefe, P. Valdeziananın çiçeğini bende çok beğendim fakat dün gördümki öğlene kadar açık kalabildi sonra kapandı tekrar. Mutfak tarafında duran kaktüslerim sadece öğlen 1'e kadar güneş görüyorlar. Bu sebepten kapandı. Bugünde şansımdan hava bulutlu ne güneş ışığı var ne de sıcaklık. Işıklandırma sistemimde yok koymak için bende bilgisayarın önüne koydum. İçerisi sıcak en azından. Yarım saattir Bilgisayar önünde duruyor ve çiçeğinin açılışını seyrediyorum.
Sayın Skaraca, Mihanovichiye su verdiniz mi siz. Ben cumartesi günü çok az verdim toprak nemlenecek kadar. Sadece toprak üzerine bıraktım. Ortası biraz çukur gibi Hastalıklı bölgeyi temizleyince çukur kaldı. İnşallah köklendirebiliriz.
|
Sayın Ayşe Yıldız mihanovichi yi köklendirmek biraz sabır istiyor benim yavrular birkaç ayda köklendi, sukulentler kadar neme ihtiyaç duymuyor yani köklenme aşamasında sulamayı az ve seyrek yapmanızı tavsiye ederim ayrıca çukur kalan bölge iyice kurumadan sulama yapmasanız iyi olur bu arada kaktüsün durumunu takip etmekte gerekiyor. Birde ben toprak üzerine değilde hava alabilecek şekilde iyice gömmeden hafifden toprak içerisine daldırmıştım (yüzeye oldukça yakın bir konumda). Umarım kayıpsız bir köklendirme olur.