![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Crassula lycopodioides var. Acuminata
Daha önce "Crassula lycopodioides var. Acuminata" nın yeni köklendiği sıradaki fotoğrafını koymuştum. CD yedeklemelerinde arayıp son halini buldum. Bu da, bana özelden yazmış olan kişilere baharda göndereceğim türler arasında. ![]() ![]() Aşağıdaki fotoğraf da Echeveria peacockii... Henüz çiçek açtıramadım. Yanında durduğu diğerlerine mi ısınamadı, ne? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
lithops yapısı ile ilgili (çeviri)
Sayın Sevilay'ın lithopslar ile ilgili çok güzel ve derli toplu bir çeviri sayfası var. Morfolojisi ile ilgili yönlendirme notu bulunuyor ama ben sitede bulmayı başaramadım. Taş kaktüsler zaman zaman "aloinopsis" ve "cheiridopsis" gruplarının bazı üyeleriyle karıştırılabildiği için, bu çizimin yardımı olabileceğini düşündüm. Tekrar niteliğinde bir bilgi olmuşsa Sayın Sevilay ve üyelerden özür dilerim. ![]() Kaynak: http://www.lithops.co.za/morphology/morphology.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Echeveria peacockii ne kadar güzel, harika.. Çiçek açmasına gerek yok, kendi güzelliği yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
Sukulent koleksiyonunuzu ve paylaştığınız bilgileri keyifle izliyorum. Bitkilerinizi çok sevdiğiniz ve emek gösterdiğiniz belli. Bunun için de sizi tebrik ederim. Bu arada echeveria peacockii olarak adlandırdığınız sukulent bir sempervivum türü. İlerde koyu pembe renkte bol tomurcuklu çiçekler verecek. Echeveria peacockii ise pudralı mavi gri tonlarda ve oval uzun yaprağa sahip olan bir echeveria türü. http://www.flickr.com/photos/manue64/3573417817/ Sevgi ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uyarınız için çok teşekkür ederim. CDlerimdeki resimleri bilgisayara aktarırken, listeden "kopyala-yapıştır"ın tuzağına düştüğümü farkettim. Bundan sonra daha dikkatli kontrol etmeden "kopyala-yapıştır" yapmayacağım, söz! ![]() İlginiz, güzel sözleriniz ve uyarınız için tekrar teşekkür ederim. Diğer tüm üyelerden de özür diliyorum. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|