agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1095Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2011, 22:08   #1
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Galeri: 21
İltifatlarınız için çok teşekkür ederim Sayın Sevim4, SevimK, Zenfree ve Sayın MrMusti. Tümünü, Piaranthusum adına kabul ediyorum. Güzellik, onun güzelliği.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 12:12   #2
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili Plenty Plant nerelerdesiniz? Bize en son Piaranthus geminatus'u tanıtmıştınız, üstünden de bir hayli zaman geçti. Güzel fotoğraflarınızı ve faydalı bilgilerinizi bekliyorum

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 13:23   #3
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Neredeyse bir yıl olmuş sn PlentyPlant yoksunuz. Gerçi ben de zaman zaman ara veriyorum bazı zorunlu nedenlerle ama lütfen, sizi merak ettik.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 00:54   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Sn Plentyplant merhabalar,
Tam bir yıl olmuş uğramamışsınız sayfanıza, umarım iyisinizdir.
Bitkileriniz çok sağlıklı ve çeşitliler maşallah. Sayfanızda hem görsellik hem de bakım bilgileri yanısıra benim en çok beğendiğim ve takdir ettiğim nokta da bitkilerin doğal ortamlarındaki fotoğraflarını eklemeniz oldu. Bazen o kadar aynı ortamı yaratmışsınız ki hangisi saksı hangisi doğal ortam ayırtetmekte zorlandım doğrusu.
Kaktüs ve sukulent severlere çok faydalı olduğunuz kesin, umarım bilgilerinizden ve tecrübelerinizden yararlanma fırsatı bize de kısmet olur.Sizi tekrar bu sayfada görebilmek umuduyla.

Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 01:33   #5
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
Kesinlikle çok eğlenceli ve bir o kadar da bilgi dolu sayfalardı, emeğinize, ilginize sabrınıza sağlık..

Ben de yeni fotoğraflar ve birbirinden güzel paylaşımlarla sizi tekrar görmek isterim

Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 11:43   #6
Ağaç Dostu

yener.T's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Galeri: 16
Sayın PlentyPlant yalnız beğen tuşları ile beğenmekten öte bu bilgiler ve görüntüler.Bir sukulentin bu kadar güzel olabileceğini sizin sayfalarınızdan görüp öğrenebilmekteyim.
Fotoğraflar ve bilgiler için ellerinize sağlık,kendi adıma çok teşekkür ederim.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 00:43   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Sayın PlentyPlant,gecenin bu saatine kadar 29 sayfanızı tek tek inceledim hakkını teslim etmek gerekir ki hakikatten kaktüs çeşitleriniz çok güzel ve sağlıklı belliki çok büyük emek veriyorsunuz ve engin deneyimleriniz var.

Ancak ilk sayfalarda sanırım bir defa resimlediğiniz Crassula ovata goolum'un hiç resmini bir daha göremedim.Ben Hem crassula ovata hemde Crassula ovata gollum hastası oldum, küçük goollum larım da var ama büyük ve gövdesi muhteşem gelişmiş Crassula gollum lardan da 4 adete sahibim ama sahip olduğum bu çinsler küçük boyda olanlar küçük kaldı büyük olanlarda fazla bir gelişme göstermedi,kaktüs sıvı besini de kullanıyorum ama nafile .

Gollum ların büyüme konusunda bir deneyiminiz varsa bilgilerinizi aktarmanızı rica edecektim Sahip olduğum Crassula Ovata ve Crassula Ovata gollum ların resimlerini bir kaç gün içinde''Selcuk44 Balkon seram sayfamda '' yayınlıyacak ve önerilerinizi bekliyeceğim.

Teşekkür eder iyi geceler dilerim.

selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 09:52   #8
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Crassula Gollum hala bitkilerimin arasındaki yerini koruyor Sayın Selçuk. Olağandışı bir gelişme olmadığı için fotoğrafı tekrar koymayı, tekrara düşmek olacağı gerekçesiyle düşünmedim. Bu tür üzerinde özel bir deneyime sahip değilim. En kesin bildiğim şey ise mantar gibi hastalıklara karşı çok hassas olduğu.
Sayfanızı takip edeceğim. Şimdilik sağlıcakla kalın.

Eski 21-11-2012, 09:49   #9
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Sayın Selenn, Sayın Sevim K., Sayın Denizardacan, Sayın Papağan, Sayın Yener T.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Biraz uzun süren sıkıntılı bir dönem, taşınma vb. nedenler yüzünden çok uzun süre Ağaçlar'a ve sizlerin sayfalarına ilgi gösteremedim. Herkesin hoşgörüsüne sığınıyorum.
Tekrar görüşmeyi ve sayfalarımızı paylaşmayı ben de çok istiyorum. "Yakında" diyelim.

Düzenleyen PlentyPlant : 21-11-2012 saat 10:02 Neden: sözcük düzeltme
Eski 21-11-2012, 12:51   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-07-2011
Dönüşünüzü sabırsızlıkla bekler olduk sevgili PlentyPlant.

zafer1326 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 19:44   #11
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
Merhabalar
yine arayı açtınız Güzel dilekleriniz ve değerli önerilerinizle sizi tekrar görmek isteriz

Benim kaktüslerim sanırım tuttu beyaz beyaz kökler uzatmışlar toprağa sıkı sıkı tutunmak için, nasıl mutlu oldum, beni nasıl da içten gülümsettiler tarif etmeme olanak yok,ben size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, elinize emeğinize sağlık, ilk sürgünlerinde fotoğraflarını sizinle paylaşmak istiyorum

Sevgi ve saygılarımla

Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 15:13   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Sn.PlentyPlant,o güzel bitkilerinizin yeni hallerini çok merak ediyorum.Fotoğraflarınız da bitkileriniz de şahane,lütfen devam edin.
Özellikle 3 boyutlu görüntülere bayıldım,gözlükleri yanıma sıralayıp tek tek sayfalarınızı büyük bir heyecanla gezdim.Devamını da sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılarımla...

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2013, 00:42   #13
Yeni Üye

başkabahar's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2011
Sn. PlentyPlant, haftasonu izin günümde sondan başa doğru tüm sayfalarınıza baktım ve bu saatte ancak bitti Bir bölümünü daha önce de okuduğumu hatırlıyorum ama bu güzellikleri fazladan izlemenin zararı yok Yeni aldığım ve ismini aradığım bir kaktüse de (gymnocalcycium stenogonum) rastladım, ismini öğrenmiş oldum. Bitkileriniz de buradaki sunumunuz da çok güzel, elinize sağlık.

başkabahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2013, 17:20   #14
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim Sayın İpektuğçe, Sayın Başkabahar.
Ayırdığınız vakitlere değdiyse, ancak mutluluk duyarım.

Eski 30-01-2013, 22:45   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Sayın PlentyPlant

Kaktüs ve sukulentlerinizi bütün sayfalarnı hayranlıkla gezdim ve bu hastalığa tutulmuş biri olarak, yeni yeni narkoz alırken sizin kaktüslerinizin güzelliği, çeşitliliği ve çiçekleri beni komaya soktu, verdiğiniz detaylı bilgileride okudukça sayenizde bu işi ne kadar ciddi yapılması gerektiğini görmüş oldum.

Bir kez daha Teşekkürler PlentyPlant elinize emeğinize sağlık.

Sayfanızı yakın takibe aldım bilesiniz

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 22:05   #16
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Tutulduğunuz yeni merakınıza (sizin deyiminizle hastalığınıza) minicik de olsa katkıda bulunabildiysem, mutluluk duyarım Sayın Adneser.
Siz de sayfalarınızı izlediğimi ve izlemeye de devam edeceğimi bilin.

Eski 01-02-2013, 22:12   #17
Ağaçsever

ilkazra's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2012
Sayın PlentyPlant sayfanız çiçekleriniz harika..Yalnız çooookk kıskandığımı itiraf etmeliyim.Bırakın çelikten çiçek yetiştirmeyi aldıklarım bile ölüyor.Sabrınıza emeğinize hayran kaldım .Ellerinize sağlık

ilkazra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 07:55   #18
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sn PlentyPlant; beğen butonum çalışmıyor bilgisayarımın elden geçmesi gerekiyor sanırım ya da başka bir problem. Kısacası sayfanızı ilgiyle takibediyorum ve her defasında teşekkür ediyorum size sunduğunuz güzellikler için.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 18:36   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Ben de uzun zamandır siteye girmedim. Şimdi gözlerim eski dostları arıyor. Sayın PlentyPlant nerelerdesiniz?

cenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 08:32   #20
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Uzun zamandır siteye uğramadım ne yazık ki, Sayın Cenan. Kısa bir süredir bakıştırıyorum. Ne çok başlık açılmış, ne kadar çok mesaj birikmiş. Bu arada, yurtiçi ve yurtdışında pek çok koleksiyoner ve satıcının artık facebook'ta olması sebebiyle -hiç sevmediğim halde- onları keşfedilmek için ben de bir sayfa açmak zorunda hissettim. Bir süre bakıp, çıkacağım muhtemelen.
En çok üzüldüğüm de, kayıplarımız. Yaşamını kaybeden tüm arkadaşlarımızın sevenlerine, dostlarına, hepimize en derin üzüntülerimle başsağlığı diliyorum.

Eski 06-07-2016, 10:48   #21
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Sudan korkmamak lazım: Cerogegia stapeliformis.

Toprak seviyesinden çürümüş 3 metrelik Ceropegia stapeliformis, şişebilen hidrojel polimer boncuk ve su ile yeniden köklendirildi ve kurtarıldı. Kurumaya yüz tutmuş en uç dallarına kadar…
Bir yıla yakındır suda kaldıktan sonra ilk çiçeklerini ve çiçeklere suluboya fırçası ile müdahaleden sonra da ilk tohum kesesini verdi. Hala suda...

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2016, 00:01   #22
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Ne güzel bir paylaşım, ellerinize sağlık ve teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 09:29   #23
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Ben teşekkür ederim Sayın Güler.

Eski 03-12-2016, 15:59   #24
Ağaç Dostu

tapi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2016
Sayın PlentyPlant bu başlık tam belgesel tadında olmuş. Elinize sağlık. Teşekkürler.

tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2017, 02:12   #25
Ağaç Dostu

yardimcierhan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2014
Kendinize ilk sayfalarda ''amatör'' demişsiniz.
Siz amatör iseniz, biz neyiz bilmiyorum. : ' )
Elinize sağlık, hepsi olağanüstü!

yardimcierhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2010, 14:09   #26
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Son resimdeki Euphorbia Enopla için unuttuğum bir notu eklemem gerekiyor:
Bilen üyelerimiz çoktur belki... Bu kaktüsün gövdesi küçük bir hasar gördüğünde kauçuk ağacının sıvısı gibi, lateks kıvamında bir süt salgılıyor. Daha sonra biraz katılaşan bu beyaz sıvı, oldukça yapışkan bir hale geliyor ve zehirli.
Evinizde bu kaktüsten varsa lütfen dikkat ediniz. Bir şekilde elinize bulaşsa bile gözlerinize ve ağzınıza temas etmemesine özen gösteriniz.

Sudenur beğendi.
Eski 07-10-2010, 00:42   #27
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Sn PlentyPlant ne iyi oldu, tekrar görüyoruz o güzelim bitkileri emeğinize sağlık, (3D gözlük edinmem lazım ama.)
Kapalı balkon iyi gelecektir sanırım, en azından bir içeri bir dışarı taşıma derdi olmuyor..

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2010, 13:52   #28
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Sn PlentyPlant ne iyi oldu, tekrar görüyoruz o güzelim bitkileri emeğinize sağlık, (3D gözlük edinmem lazım ama.)
Kapalı balkon iyi gelecektir sanırım, en azından bir içeri bir dışarı taşıma derdi olmuyor..
Teşekkür ederim, Sayın Coyote. 3 boyutlu gözlüğü edinmek veya evde yapmak, aslında çok kolay. 3D gözlük diye aratırsanız, epeyce malzeme bulabilirsiniz. Olmadı, ben gönderirim

Eski 13-03-2011, 08:44   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın PlentyPlant harika sayfalarınızı başından sonuna dek tek tek okudum,seyrettim,yeni şeyler öğrendim.Emek ve paylaşımınız için çok teşekkürler.Elleriniz dert görmesin.Bitkileriniz her daim sağlıklı,mutlu,çiçekli olsun.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 17:18   #30
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, Sayın GÇakar. Hepimizin bitkileri için ben de aynı şeyleri diliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sayın PlentyPlant harika sayfalarınızı başından sonuna dek tek tek okudum,seyrettim,yeni şeyler öğrendim.Emek ve paylaşımınız için çok teşekkürler.Elleriniz dert görmesin.Bitkileriniz her daim sağlıklı,mutlu,çiçekli olsun.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025