![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğadan Lophophora Wiilliamsii fotoğrafları: ![]() Fotoğraf: Martin Tvrdik, Huizache-Meksika (www.cact.cz ) ![]() Fotoğraf: Kauderwelsch, San Luis Potosi-Meksika (commons.wikimedia.org) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gerçekten söylediğiniz gibi Sayın Vildan Sönmez, Sayın Umutyolcusu... Doğa muhteşem. Biz onları, doğanın sunduklarını taklit ederek evlerimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Tıpkı hayvanat bahçelerine kapatılmış canlılar gibi... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevim K. ve Sayın Acemifüsun. Doğanın kendisi muhteşem. Bir an hayal edin lütfen: İdeal yetiştirme ortamını korudunuz ve neye ihtiyacı varsa sundunuz. Yıllarca emek verip 1 metrelik çapa ulaştırabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İltifatınız için teşekkür ederim Sayın Jezebel. Elindekinin ne olduğunu bilince, daha çok sevip bağlanıyor insan. Hem öğrenmeye hem de paylaşmaya çalışıyorum zamanım elverdikçe. L. Williamsi örneğindeki takıntım da odacık sayısı oldu. Her özelliği Texensis'e uyuyor ama odacık sayısı 20. Çözeceğimi umuyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
DÜZELTME 543 no'lu mesajdaki bitkinin (Stapelia Variegata) isminde Sayın Mrmusti'nin uyarısı üzerine değişiklik yaptım. Kendisine ilgisi ve uyarısı nedeniyle teşekkür ederim. Yanlış isim girişi yaptığım için de tüm üye arkadaşlardan özür diliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne demek Sayın PlentyPlant, Hepimiz karıştırıyoruz isimler ve etiketleri. Bu güzellikleri görmemizi sağlamanız herşeye değer. Unutun gitsin.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sayın Plentyplant, bayadır sayfanıza uğramıyorsunuz. Umarım sadece bitkilerinizde değişiklik olmadığı içindir, yani bir sorun yoktur. Yoksa siz bizi güzel çiçeklerden mahrum bırakmazdınız. Sağlıkla kalın.. Düzenleyen aysahay : 12-12-2010 saat 18:24 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır Sayın Aysahay, herhangi bir sorun yok. Balkonun kışa hazırlanması, raf yapımı, bitkilerin taşınması derken, biraz zaman geçti. Bitkilerdeki değişiklik konusundaki kastınız çiçeklenmesi ise, üç değişiklik oldu. Hazırlayıp en kısa süre içinde koyacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Heyecanla bekliyoruz o zaman. Hemen cevap yazdığınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
ARALIK 2010 ÇİÇEKLERİ Lithops Meyeri (Bu türün uzmanları sayfalarda hepimizi fazlasıyla bilgilendirdikleri için, ben sadece çiçek açmış halini paylaşmayı uygun buluyorum) ![]() ![]() Alttaki fotoğraf ise Amber+Mavi gözlükler için 3 boyutlu... ![]() Düzenleyen PlentyPlant : 21-12-2010 saat 15:05 Neden: isim düzeltme |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
ARALIK AYI ÇİÇEKLERİ 2 Gymnocalycium Mihanovichii v. Stenogonum (497 No'lu mesajda Gym. Mihanovichii resimleri ile birlikte çok özet bilgiler aktarıldığı için, tekrar ederek zamanınızı almak istemedim.) ![]() ![]() Alttaki fotoğraf Kırmızı+Cyan gözlükler için 3 boyutlu... ![]() Bu da Amber+Mavi gözlükler için 3 boyutlu fotoğraf. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Muhteşem güzelliklerle geldiniz sayın PlentyPlant,lithops taki buruşmanın sebebi mevsim dolayısıyle sulanmamasındanmı kaynaklanıyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın plentyplant,çok güzeller harika. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
İki adet lithopsumu bu şekilde kaybettim, önce buruştu sonra tamamen çürüdü çok su vermediğim halde içinden bol miktarda su çıktı siz tecrübelisinizdir fakat yinede dikkatli olmanızı tavsiye ederim zira çiçekleri muhteşem. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Son baharda böyle buruşuyorlar mı yoksa çiçeklenmeden kaynaklanan bir buruşukluk mu bu? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekler harika. Takipteyiz.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatice Hanım gibi ben de geçen aylarda Taner Bey'den aldığım iki lithopsu kaybettim. Fazla sulamadan kaybettiğimi düşünüyorum. Üç tane daha aldım. Bu kez daha az suluyorum hatta sulamıyorum. Bu sefer de kurutmaktan körkuyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|