![]() |
|
![]() |
#667 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Ne kadar güzel bundan bende de var sukkulenti ne kadarda bir suluyorsunuz acaba cevaplarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Sulama konusunda hep korkmuşumdur. Hepsinde gün sayısı değil de toprağın kuruluk durumuna bakıyorum. Hava serin ve güneş de yoksa sulamıyorum. Kaktüs saksılarımda çoğunlukla tabak yok, yani tabakta birikmiş su hiç olmuyor böylece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl sonuç: Kırık solmuş çiçek dalları filizleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Bu tüylüleri sevemedim ben yaa. Ne yapsak ki?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Yaa ne kadar güzel! Ben hayranım onlara. Sevmeyi deneyin, parmak uçlarınızla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Kaybettik
|
Sevgili aysahay mutlaka seversiniz. Ama kesinlikle sevmiyorum derseniz ve sizde o tüylülerden varsa değiş tokuş ederiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Büyük olanlarını kopartıp ye Vildan Ablam. Çok güzeldir. Ben hiç affetmem valla.. Hele mammillaria mystax olacak.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın Vildan hanım,sayfalarınızı inceledim sukulent ve kaktüsleriniz çok güzel özellikle sukulentleriniz,Van dan getirdiğiniz 3 tür var ki çok ilgimi çekti ciddi anlamda çok beğendim 3 ü de bıcır bıcır geldi bana ve çok da merak ettim acaba hala yaşıyorlarmı ? Düzenleyen nesli6 : 30-11-2010 saat 21:36 Neden: Eksik yazmıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Sayın PlentyPlant sanırım sevildiklerini biliyorlar. Bakın bir kısmı bu iki mini serada. Koca kadın, karşılarına geçip, hiç bir şey yapmadan bir tomurcuk, bir yumru, bir sürgün için, tek tek tek tek hepsini gözlüyorum. Bekliyorum, seviniyorum. Anlıyorlar işte. Her zaman az da olsa kaktüsüm vardı. Biri ağaç gibi olmuştu, bir parmak kaktüsümün kolları yarım metreye ulaşmıştı. Bir milliim vardı kocaman, üzeri çiçeklerle dolardı. Şimdi onlara sahip çıkamadım diye üzülüyorum. Büyütmeye çalıştıklarımın başlangıcı olarak da 2007 yılı ve Forumdan Caretta arkadaşımız benim miladım. Yani daha yeniler, büyüyüp sizlerinkiler gibi olacaklar. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Kaybettik
|
Aman kar yağışını hatırlatmayın. Daha yapacak işlerim var. Minişlerim var yerlerine yerleştirmedim. Hele onlar yerleşsin yerlerine alışsınlar, canlansınlar. Ondan sonra havalar soğur ![]() Bu arada "bir şekilde sizin de olur" güzeldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Vildan hanım, Medusahead (ahtapot kaktüs) ün gelişimininde o şekilde olması oldukça güzel. Tüylü yaprak olanlar K. Tomentosa olabilir gibi geliyor bana... Google'dan görsellerden aratarak tam teyit yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Hiç denemedim, az olunca kıymetli oluyor, çiçek gözüyle bakıp seyredeyim Mustafa Kardeşim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca her yıl bir kaç kolunu kaybederdi, bu yıl ilk kez tamamı döküldü, neyseki gövde sağlam ve üst kısmından yeni kollar geliyor. Tüylü kakanşo dediğiniz gibi Tomentosa olmalı. Nete baktım yaprak uçlarındaki hafif koyulaşma var benimkinde de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, sizin bu kaktüsünüzden buralarda ben de edindim. Küçücük, fındıktan biraz iri. Üzerinde kırmızı oluşumlardan da var. Adını biliyor musunuz? Teşekkürler... http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1290464854 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sevgili Cenan ve Sevgili SevimK, elimde tüylülerden yok. Olsa belki severim ama ne bileyim işte bakınca çok ilgimi çekmiyor. En iyisi bir tane edinmek galibaa. Temennileriniz için teşekkürler. Bir tane edinip ellerimle seveceğim onu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi Hanım, nette araştırdım ama isimler konusunda çekiniyorum. Bu fotoğraftakine çok benziyor, benimkinin yanında yavruları da var. Çiçek ve kırmızı meyvelari aynı böyleydi. Doğruysa mammillaria prolifera. Düzenleyen Vildan Sönmez : 01-12-2010 saat 23:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|