![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
merhaba
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim). Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Gül hanım. Sanırım bu fotoğraftaki türden. Hazır köklenmiş, hiç beklemeyin, hemen ekin.Köşeli ya da yuvarlak saksı farketmez, siz seçin. Sarı sarı da çiçekler açacak.... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hemen ekeceğim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Mustafa Bey Bauhause'a yeni kaktüsler gelecek dedi ya dayanamadım gittim.En çok gelen Meksikalıya benzetilmiş olanlar ve yapma çiçekli olanlardı. Yapma çiçeklilerden seçmeye çalışan bir anne kızın aklını çeldim, bakın gerçek tomurcuklular var seneye de açar diye, tabii sırf örnek osun diye ![]() ![]() ben de 5 tane aldım.(Etiketli olan daha önce Taner Bey'den alındı) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah Vildan hanım'cığım bütün çiçeklileri toplamışsınız Güle güle büyütün |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Vildan hanım bu ne güzel böyle maşallah. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de olumlu haber. Daha önce 2 tane lithopsu fazla sulamadan çürüttüm. Bu kez Kasımdan beri sulamadığım 3 lithopsum kışı atlattı. Ancak 2 tanesinde buruşmalar başladı, bu sefer de olmadı dedim. Bu gün baktım, ortadan yeni yapraklar gelmeye başlamış. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba Villdan Hanım
Verdiğiniz bilgiler ışığında ablamın Ankara daki annemin mezarından kopardığı çeliği toprağa ekmiştim.Şimdiki hali bu ve her geçen gün büyüdüğünü gördükce çok mutlu oluyorum. tekrar teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Hız mı delilik mi, artık bilemiyorum, daha yenilerim de oldu, ama bir süre yokum buralarda dönünce onları da tanıtırım sizlere.Bakın düşen yapraklar kurudukça neler yapıyor... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gül hanım, sizin için manevi değeri de olan çiçeğinizi güle güle büyütün, balkonunuz olmadığını yazmıştınız, mümkün olduğu kadar güneş alan bir yerde daha iyi gelişir. Annenizin ruhu şad olsun... |
|
|
|
![]() |
|
|