![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Vildan Hanım sanırım bu sukulentleri doğal ortamlarından toplamışsınız çok hoş umarım hepsi tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Evet Orhan Bey, bazıları basıp geçiyor, bazıları talan ediyor. Ben de sadece bakıp büyütmek için aldım inşallah tutarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Vildan hanımcığım Burhan amca nerde oturuyor biz de bir ziyaret edelim zira sukulentinin maşallahı var ![]() Diğerleri de çok güzel güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan Burhan Amca'da daha neler var bilseniz, özellikle kaktüs ve sukulentleri çok güzel. Koca göbeği, bembeyaz pos bıyıkları ile Allah sağlık versin kulakları çınlasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
235 nolu mesajdaki Vanlı sempervivum canlanıyor. Temmuzda gittiğimde Van'dakilerin de yok olduğunu görünce demek ki zamanı gelince yeşeriyor diye kuruduğunu düşündüğüm saksıya dokunmadım. Yavaş yavaş canlanmaya başlıyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Vay vay Burhan amcanın çiçeklerinin resimlerini çekin birkaç çelikte alırsınız. Sonra siz büyütürsünüz biz sizden alırız. Biz büyütürüz başkalrına veririz.Bu böyle uzar gider. Hatta olmadı ağçalara üye yapın onuda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Ben bu Burhan Amca'yı bulmalıyım. O pudralı pembe gibi olan sukulentten ne yapıp edip almalıyım. Çok güzeller hepsi Vildan Abla.Bu sukulentleri Van'dan başka nerede bulabiliriz doğal ortamlarında biliyor musunuz? Van bana baya uzak geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Pudralı pembe dediğin Burhan Amca'dan olan mı? Anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Evet abla hatta senin de 2 çelik aldığın çiçekleri de çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler bilgi için. Ama gerçektende çok endişelenmiştim. Neredeyse tepeye kadar yapraklar cılızlaşıp dökülmüştü. Genelde bozulmaya yüz tutmuş çiçeklerime karşı sabırlıyım. En sonunda budayıp küçük saksıya alarak biraz daha beklerim. Mesela geçen yıl bozulan clematisimi yakın zamana kadar belki yeşerir diye beklettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Koruk gerçekten çok güzel çiçek açmasada olur bence de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah çiçeklerini de görürsün Vildan hanım'cığım çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Satı Hanım, diğer hediye kaktüsleriniz de iyiler.Biraz daha büyüsünler fotoğraf ekliyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi yeni ne kadar çok sürgün vermiş maşallah çok güzeller Vildan abla umarım en kısa sürede çiçeklerini de görebiliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım o anda elimde ne varsa onu kullanıyorum, bahçe toprağı, torf, dere kumu, toprağı koymadan saksının dibine taş, artık duruma göre. Eskiden besin hiç kullanmazdım sadece sulardım. (her ne kadar çok suyu sevmezlerse de ben kış dahil az da olsa suluyorum) Son zamanlarda çoğalınca ve diğer kaktüs yetiştiren arkadaşlara bakarak ben de yapı marketlerde satılan sıvı kaktüs besininden kullanmaya başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyi yapıyorsunuz Vildan Hanım, Bitkiler vitamin ile güzelleşiyor. Çiçekleri besin aldıkça çoğalıyor. Çoğuda zararlı. Bir sulayın ikinciyi vitaminli olarak verin. Gözle görülür derecede farkediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Mustafa Bey, son zamanlarda Taner Bey'den kaktüs aldıktan sonra vitamin vermeye başladım diyebiliriz. 15 -20 günden erken vermedim şimdiye kadar. Belki vitaminden sonra çiçeklenirler artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|