![]() |
|
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
Bir de olumlu haber. Daha önce 2 tane lithopsu fazla sulamadan çürüttüm. Bu kez Kasımdan beri sulamadığım 3 lithopsum kışı atlattı. Ancak 2 tanesinde buruşmalar başladı, bu sefer de olmadı dedim. Bu gün baktım, ortadan yeni yapraklar gelmeye başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
Merhaba Villdan Hanım
Verdiğiniz bilgiler ışığında ablamın Ankara daki annemin mezarından kopardığı çeliği toprağa ekmiştim.Şimdiki hali bu ve her geçen gün büyüdüğünü gördükce çok mutlu oluyorum. tekrar teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gül hanım, sizin için manevi değeri de olan çiçeğinizi güle güle büyütün, balkonunuz olmadığını yazmıştınız, mümkün olduğu kadar güneş alan bir yerde daha iyi gelişir. Annenizin ruhu şad olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Hız mı delilik mi, artık bilemiyorum, ![]() Bakın düşen yapraklar kurudukça neler yapıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
Datça minübüs garajında bu binlerin annesini görünce vay anam dedim. Benim boyumdan bir hayli uzundu. Fotoğrafta pek belli olmuyor. Hemen makinayı kapıp fırladığımı gören çaycı arkamdan seslendi dibindekilerden alın diye. Kırmadım tabii kendisini. Bende turuncu açan vardı bu ise kıpkırmızı ve çok parlak renkli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Her gidişimde olduğu gibi Eski Datça girişinde Derya Hanımın serasını ziyaret artık adet haline geldi..Bahçeye sarı melek borazanı aldım, İstanbul'a taşıdıklarım arasında bu değişik sukulent var. Derya Hanım sukulentlere de merak sarmış. Üretim için ayırdığı iki saksıdan birini bana veren Derya Hanım'a çoook teşekkürler.(Bir dahaki gidişimde ona bendekilerden götüreceğim inşallah) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım çok güzel bu tür, ben de çok seviyorum. İsmi Rhipsalis horrida. Bu da eminim diğer sukulentleriniz gibi çok güzel gelişecek. Rhipsalislerin diğer türleri de çok güzel özellikle de çiçekli halleri. (Ben mesajı yazana kadar siz yeni resimler yüklemişsiniz. Bahsettiğim 827 nolu mesajınızdaki bitki) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
|
28 ve 29 nolu mesajlarda ilk ve en gelişmiş hali görülen Aeonium Arboreum "swartzkopf" bu yaz kötüleşrti. yumruların yaprakları döküldü. Uzun bir gövde ucunda küçülmüş dökük yumrular kaldı. Uçlardaki cılız yumruları kırıp toprağa ektim. Sapı tamamen atmaya kıyamayıp ortadan budadım. Bahara girerken sonuç: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|