agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2011, 11:03   #1
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Yeniler

Dün akşam gittiğim süpermarkette bir tanesi tomurcuklu astrophytum (?) olmak üzere iki kaktüs aldım. Gerçi üçüncü kaktüs değil, sukulent ama yapı olarak değişik ve lithopslara benziyor. Yaprak uç kısımlarının yapısı da kalp görünümünde.

Sayın yukselb tarafından isim Echinopsis subdenudata olarak belirtildi, kontrol ve teyit edildi. Teşekkürler sayın yukselb.

Name:  IMG_6618.jpg
Views: 1170
Size:  32.1 KB

Name:  IMG_6619.jpg
Views: 1257
Size:  37.1 KB

Tüyler arasından çiçek tomurcuğu çıkacağını düşünüyorum. İkinci fotoğrafta sağ ve soldaki tüylerin tam ortasında yer alan beyaz bölgede de tüy oluşumu başlamış gibi. Umarım eve uyum sağlar ve çiçeklerini tomurcuklarını dökmeden açar.

Name:  IMG_6620.jpg
Views: 2467
Size:  40.3 KB

Astrophytum için isim araştırması yaparken tesadüfen yukarıdaki sukulentin ismini buldum. Ancak tahminim Litvanya bağlantılı bir site olduğu için farklı bir yazım kullanmış olabilirlerde. Bu isimle google da aradığımda başka bir site çıkmadı.

Sayın zenfree'nin vermiş olduğu link ile kontrol ve teyit edildi. Üçüncü sukulentim Frithia Pulchra. İsim önce sayın zenfree tarafından fenestraria olarak belirtilmişti ancak çiçeklenme sonrası sayın PlentyPlant ve Kaktus Rehberinden sayın Ediz Hun tarafından fenestrarianın beyaz ve sarı açtığı, benim bitkimin frithia olduğu konusunda uyarıldım. Teşekkür ediyorum katkıları için.

Düzenleyen skaraca : 07-06-2011 saat 05:51 Neden: İsim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025