View Single Post
Eski 05-04-2011, 22:10   #432
tomurcuk-toprak
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Eklenti 199945

Euphorbia Trucalli, Kalem kaktüs. Beş adet çelikten tutan iki tane oldu. diğerleri çürüdü ve kurudu. Çelikleri ise (meraklısı için) Eskişehir Tepebaşı Belediye Hizmet binasından aldım. Bina içerisinde iki adet dev saksılarda ağaçsılaşmış ve yaklaşık iki metre boyunda E. Trucalli var.

Eklenti 199946

Opuntia microdaisy white. Mersin'de ablamdan bir adet aldım. Kendisi aldığı arkadaşından benim için isteyecekti ancak o arkadaşıda tatil döneminde opuntia saksısının balkondan düştüğünü ve tüm kaktüsün parçalandığını söylemiş.

Eklenti 199947

Mersin'den aldım Opuntia microdaisy white'ın daha küçük formu. Alt lobtan üç adet yeni sürgün gelişimi var. Alttaki ikili de bundan, soldaki büyük sürgünün hemen yanından koparak düşmüştü. Ayrı diktim ve onda da bir sürgün gelişiyor.

Eklenti 199948

Sn skaraca ;

426 nolu iletinizde ilk resimdeki kalem kaktüsün arkasında duran saksıdaki çiçeğin adını sorabilir miyim? kalem kaktüsün y şeklindeki görünen kısmından bakınca saksının köşe tarafındaki duran çiçek , küçük ve çok yapraklı.... ben bir çiçeğe benzettimde ; uzun süredir aradığım bir çiçek....
cevabınızı merakla bekliyorum....şimdiden teşekkür ederim.... (199945 nolu eklentide )

Düzenleyen tomurcuk-toprak : 05-04-2011 saat 22:12 Neden: mesajıma ekleme yapmak
tomurcuk-toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön