View Single Post
Eski 20-04-2011, 10:03   #443
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Yeniler

Dün akşam gittiğim süpermarkette bir tanesi tomurcuklu astrophytum (?) olmak üzere iki kaktüs aldım. Gerçi üçüncü kaktüs değil, sukulent ama yapı olarak değişik ve lithopslara benziyor. Yaprak uç kısımlarının yapısı da kalp görünümünde.

Sayın yukselb tarafından isim Echinopsis subdenudata olarak belirtildi, kontrol ve teyit edildi. Teşekkürler sayın yukselb.

Name:  IMG_6618.jpg
Views: 1154
Size:  32.1 KB

Name:  IMG_6619.jpg
Views: 1240
Size:  37.1 KB

Tüyler arasından çiçek tomurcuğu çıkacağını düşünüyorum. İkinci fotoğrafta sağ ve soldaki tüylerin tam ortasında yer alan beyaz bölgede de tüy oluşumu başlamış gibi. Umarım eve uyum sağlar ve çiçeklerini tomurcuklarını dökmeden açar.

Name:  IMG_6620.jpg
Views: 2451
Size:  40.3 KB

Astrophytum için isim araştırması yaparken tesadüfen yukarıdaki sukulentin ismini buldum. Ancak tahminim Litvanya bağlantılı bir site olduğu için farklı bir yazım kullanmış olabilirlerde. Bu isimle google da aradığımda başka bir site çıkmadı.

Sayın zenfree'nin vermiş olduğu link ile kontrol ve teyit edildi. Üçüncü sukulentim Frithia Pulchra. İsim önce sayın zenfree tarafından fenestraria olarak belirtilmişti ancak çiçeklenme sonrası sayın PlentyPlant ve Kaktus Rehberinden sayın Ediz Hun tarafından fenestrarianın beyaz ve sarı açtığı, benim bitkimin frithia olduğu konusunda uyarıldım. Teşekkür ediyorum katkıları için.

Düzenleyen skaraca : 07-06-2011 saat 04:51 Neden: İsim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön