agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2010, 11:36   #241
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
Sn. Skaraca,
Hepsi tutmuş gibi görünüyor, maaşallah çok sağlıklılar, güle güle büyütün. Yeni aldığınız kaktüsünüz de pek güzel, paskalyanızın rengi de pek hoş....Bol çiçekli günler diliyorum.

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 12:46   #242
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Sayın Hhatice,

Sayfamı ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürler.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 12:47   #243
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın Gül hanımefendi,

Sanıyorum gönderdiklerinizde bir fire oluşmadan köklenme gerçekleşti. Teşekkürler... Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için.

Eski 10-05-2010, 10:48   #244
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Eskilerden haberler

Sayın berduray'ın göndermiş olduğu ve "köklendirme çalışmalarım" başlığında fotoğraflarını yayınladığım sukulentlerden...

Name:  IMG_5178.jpg
Views: 2246
Size:  60.7 KB

İlk fotoğraf 35 nolu mesajda yer alan sukulent. İki ayrı çelik olarak gelmişti. Çeliklerden birisinde toprağa yakın bölgede iki adet yeni sürgün var. Önce minik bir nokta olarak çıkan sürgünler yavaş, yavaş gelişiyorlar.

Name:  IMG_5179.jpg
Views: 2143
Size:  48.6 KB

39 nolu mesajda yer alan Yeşim ağacı. Bir süredir yavaşta olsa gelişiyordu. Hatta bir sürgün çıkartmış ve yaklaşık iki cm boya ulaştırmıştı yeni sürgünü. Bir hafta öncesinde ikinci bir sürgüne ilişkin haberci görünmeye başladı. İlk sürgüne ait fotoğraf yayınlamamıştım ama bu kez iki sürgünü birden fotoğraflamaya çalıştım. Sol üstteki ilk sürgün.

Düzenleyen skaraca : 10-05-2010 saat 10:50 Neden: Ek bilgi
Eski 10-05-2010, 11:02   #245
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Ceropegia Linearia subsp. Woodii (Kalp Kalbe Karşı)

Sayın Gül Batur hanımın çelik olarak göndermiş olduğu ve personel ile paylaştığımı bir önceki sayfada belirttiğim sukulentin ismini sayın selenn belirtmiş ve isim konusunda gerekli düzenlemeyi yapmıştım.

Name:  IMG_5180.jpg
Views: 2184
Size:  72.3 KB

Sonrasında internette yaptığım görsel incelemelerinde, bu sukulenti bir başka çiçekle birlikte saksıda büyütmenin hata olacağına karar verdim ve yeni bir saksıya aldım. Topraktan ayırdığımda köklenmenin iki yaprak arasında bulunan minik top şeklindeki oluşumda gerçekleştiğini gördüm. Ayrıca ilk haline göre bu minik top biraz daha büyümüştü.

Saksıya alırken sayın selenn'in önerisine uyarak, yeni sürgünün çıktığı minik topuda toprak içerisine aldım. Yeni düzenlemede yaprak üst yüzleri de görülebilir hale geldi ayrıca. Sabah hafif fısfıs yaptığım için yaprak üzerindeki çizgilerde daha belirginleşti.

Eski 10-05-2010, 11:06   #246
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
En güzel olanı da bu gelen çeliklerin tutmuş ve yavrular verdiğini görmek Güle güle büyüt Skaraca

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 11:31   #247
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
En güzel olanı da bu gelen çeliklerin tutmuş ve yavrular verdiğini görmek Güle güle büyüt Skaraca
Çok haklısınız sevgili günebakan ,ben satın aldıklarım öldüğünde o kadar üzülmüyorum yine alırım diyorum ,ama o kadar emek vermiş kargoya özel bu iş için gitmiş bir arkadaşımdan geldiğinde mutlaka tutsun istiyorum .Çok mu duygusalım .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 14:43   #248
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Teşekkürler sayın günebakan, sayın Hhatice,

Gerçektende gelen bir çeliğin önce tuttuğunu, sonrada geliştiğini ve yeni sürgünler verdiğini görmek, hazır alınmış bir çiçekten daha çok mutluluk veriyor. Sanki kendi çocuğunmuş, herşeyiyle sen yetiştiriyorsun gibi.

Eski 15-05-2010, 09:22   #249
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Kırmızı Paskalya Çiçeğim

Çarşamba pazarından iki tomurcuklu olarak birbuçuk liraya aldığım paskalya çiçeğim açtı.

Name:  IMG_5214 1.jpg
Views: 2083
Size:  34.0 KB

Name:  IMG_5213 1.jpg
Views: 2043
Size:  24.9 KB

İkinci fotoğraftaki tomurcuk saksıya değdiği için yarım gibi görünüyor. Ancak zaten bir loptan ayrılmış 4 ayrı sürgünlü bir çiçekti. Bu çiçekte köklenen ilk lobun yan tarafından çıkmıştı.

Eski 15-05-2010, 09:36   #250
Ağaç Dostu

Dudi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Galeri: 54
Çok canlı rengi, nar çiçeği gibi

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 16:12   #251
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Sayın skaraca bütün sayfalarda olduğu gibi kaktüs ve sukkulentlerinizi tek tek inceledim hepsi çok güzel emeklerinize sağlık .
Eskişehir de oturan bir arkadaşım var ,bahsi geçen pazara arkadaşımı yönlendirdim.Kendisi de kaktüs ,ve sukkulent hayranıdır ,çok güzel kolleksiyonu var.Paskalya çiçeğim var fakat beyazını hiç görmedim ***. bahsi geçen yerde satılıyordur.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 19:45   #252
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın cennebahçesi,

Arkadaşınız Eskişehir'de yaşıyorsa zaten belirttiğim pazarı biliyordur. Eskişehir'de meşhur pazarlardan birisidir. Ancak bu hafta teyzeleri göremedim. O hafta ellerindeki çiçekleri satmış olmalılar ki bu hafta gelmediler.

Bu arada arkadaşınızın kolleksiyonunu da görmek isterdim. Belki değişim yapardık.

Eski 03-06-2010, 14:18   #253
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Ben de birkaç türü yapraktan yetiştirmeyi deniyorum. İsim hafızam oldum olası çok zayıftır. Umarım yetiştirmeyi başarırım ve paylaşabilirim

Düzenleyen sevim.K : 30-06-2010 saat 11:22
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 14:54   #254
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yaprak köklendirme "Crassula Collum"

Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım...

Sonrasında ise Antalya Taner Angay serasından sayın mrmusti aracılığı ile almış olduğum Crassula Collum'da yapraktan köklendirmeyi denemek istedim.

Önce bir yaprağı toprak içerisinde beklemeye aldım, bir bozulma olmadığını görünce bir süre sonra ikinci bir yaprağı köklenmeye aldım.

Yapraklar yaklaşık 1,5-2 ay arasında kaldılar. Yapmış olduğum kontrollerde köklenmenin oluştuğunu görmüştüm, ancak filizlenme daha geç oluştu. Geçen hafta içerisinde yaprak kök kısmını örten toprağı kaldırdığımda her iki yapraktada filizlenmenin başladığını gördüm.

Filizlerin fotoğrafta görülebilir olması için bir süre beklemek zorunda kaldım. Bugün fotoğrafı çektim ancak site yükleme hatası verdiği için fotoğrafı yükleyemedim.

Name:  IMG_5274 1.jpg
Views: 2428
Size:  52.3 KB

Sitenin izin vermesi sonrasında fotoğrafı yükleyebildim.

Düzenleyen skaraca : 04-06-2010 saat 15:38
Eski 04-06-2010, 15:57   #255
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Hastalık mı, Güneş Yanığı mı?

Echeveria Perle von Nürnberg'imde yapraklarda oluşan, hastalık mı, güneş yanığı mı olduğunu anlayamadığım birşey var. Uzun süredir bu şekilde. Hatta yaprakların bazılara bir süre sonra kendiliğinden kenarlardan solmaya, suyunu çekmeye başlayıp kuruyarak düşüyor. Yeni çıkan yapraklarda da bir süre sonra aynı durum oluşuyor.

Fotoğrafları aşağıda. Kuruyan yapraklar nedeniyle dal kısmında boşluklarda oluştu.

Name:  IMG_5281.jpg
Views: 2259
Size:  40.2 KB

Name:  IMG_5279.jpg
Views: 2216
Size:  29.2 KB

Name:  IMG_5280.jpg
Views: 2233
Size:  44.2 KB

Bu durumun oluşma nedeni hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Eski 04-06-2010, 16:02   #256
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Aşılı kaktüsüm çiçeğini açıyor. (Ama çok yavaş...)

Bir süre önce ilk kez üzerinde tomurcukları olan aşılı bir kaktüs aldığımı belirtmiş ve fotoğraflarını yayınlamıştım.

Aradan geçen sürede tomurcuklar gelişti. Bir tanesi kuruyup düşse de diğerleri gelişmeye devam etti ve yavaş yavaş açmaya başladı. Ancak çok yavaş bir açışı var. Aşağıdaki fotoğraflar dört günlük süreye ait ve halen çiçek tam olarak açmadı.

Name:  IMG_5250.jpg
Views: 1945
Size:  27.9 KB

Name:  IMG_5262 1.jpg
Views: 1967
Size:  24.6 KB

Bugün öğle saatlerinde bile hala tam açılma gerçekleşmemişti. Oysa güney cephede, neredeyse sabahtan akşama kadar güneş alan bir pencere kenarında duruyor.

Eski 04-06-2010, 16:09   #257
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Stapelia çiçeğim

Stapeliamın ilk tomurcuğunun gelişmeden kuruduğunu, sonra ikinci kez tomurcuklandığını daha önce belirtmiştim. Yaklaşık bir ay sonunda üç gün önce tomurcuk tam olarak açtı.

Leopar desenli, çok yakından koklanmak koşuluyla kötü kokusu olan güzel bir çiçek oldu.

Name:  IMG_5267 1.jpg
Views: 3893
Size:  67.3 KB

Name:  IMG_5271 1.jpg
Views: 7566
Size:  51.7 KB

Name:  IMG_5276 1.jpg
Views: 4408
Size:  66.5 KB

Sayın berduray'ın gönderdiklerinden mammillaria sonrasında çiçek açan ikinci tür. Çiçeklenme süresi tam olarak ne kadar sürer bilmiyorum ama bugün üçüncü gün ve çiçek halen canlılığını koruyor.

Eski 04-06-2010, 16:19   #258
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Echeveria Perle von Nürnberg'imde yapraklarda oluşan, hastalık mı, güneş yanığı mı olduğunu anlayamadığım birşey var. Uzun süredir bu şekilde. Hatta yaprakların bazılara bir süre sonra kendiliğinden kenarlardan solmaya, suyunu çekmeye başlayıp kuruyarak düşüyor. Yeni çıkan yapraklarda da bir süre sonra aynı durum oluşuyor.

Fotoğrafları aşağıda. Kuruyan yapraklar nedeniyle dal kısmında boşluklarda oluştu.

Eklenti 149364

Eklenti 149365

Eklenti 149366

Bu durumun oluşma nedeni hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Çiçeğiniz çok güzel açmış
Üzerine fısfıs ile su verildiğinde güneşte duruyorsa böyle oluyor .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 01:04   #259
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Harika... Hele o pembe nasıl güzelim diyor öyle gerile gerile. Maşallahhh!!

_Esin_ beğendi.
asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 08:51   #260
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2009
Galeri: 15
Sayın skaraca, Güneş altında sulama yapıyorsanız olabiliyor. Birde köklerine bakmanızı öneririm. Hastalık belirtileri olabilir.

Alıntı:

Eklenti 149364

Eklenti 149365

Eklenti 149366

mrmusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 12:57   #261
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Ben bu tip sukulentlere sulamanın bu kadar hasar vereceğini sanmıyorum.

Sayın Skaraca, güneş altında sulama yapmayacak kadar tecrübelenmiştir bence.

Ben olsam hasarlı yaprakları temizler, uç sürgünlere dek toprak ilavesi yapardım.

O zaman gövdeden tekrar kök verip, daha hızlı gelişim gösteriyorlar.

Komşu çocuklarından biliyorum, etli yapraklar onlara ilginç geliyor.

Maalesef sivri, delici çer, çöp, kalem ucuyla yapraklara müdahale ediyorlar.

Bence böyle bir müdahale görmüş olabilir.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 22:34   #262
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Sayın skaraca Echeveria'nızı dilerim kurtarırsınız. Aşılı kaktüsünüzün pembesi ne kadar güzel. Steplianız da çok güzel açmış, Taner Bey'den aldıklarınızdan mı bu açan ?

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 11:33   #263
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Echeveria Perle von Nürnberg'imle ilgili öneriler için teşekkürler sayın Hhatice, berduray, mrmusti ve Vildan Sönmez.

Alt yaprakları alarak, yaprak köklendirmesine bıraktım ve üst sürgünlere kadar yeniden toprağa ektim echeveriayı.

Çiçek açan aşılı kaktüsümü pazardan almıştım. Stapelia ise sayın berduray'ın göndermiş olduğu bir çelikti Vildan hanım.

Pembe açan aşılı kaktüsüm hakkında söyledikleriniz için ayrıca teşekkürler Asuman hanım. Birkaç gün içerisinde tam açmış haliyle ilgili bir fotoğraf eklemeyi düşünüyorum.

Eski 11-06-2010, 17:25   #264
Ağaç Dostu

Sayın skaraca, Aşılı Gymnocalycium mihanowichii'niz hala açmadı mı?
Benim gibi sizde nöbette uyuyakalmadınız inşallah. Benimkinin açmasını bende bekliyorum. Hangi birinin açacağını bilemiyorum valla. Neredeyse hepside tomurcuklandı.

Eski 11-06-2010, 17:35   #265
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Gymnocalycium mihanowichii

Sayın mrmusti,

Siz gözden kaçırdınız sanırım. Burada ve aşağıda Gymnocalycium mihanowichii fotoğraflarım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti Mesajı Göster
Sayın skaraca, Aşılı Gymnocalycium mihanowichii'niz hala açmadı mı?
Benim gibi sizde nöbette uyuyakalmadınız inşallah. Benimkinin açmasını bende bekliyorum. Hangi birinin açacağını bilemiyorum valla. Neredeyse hepside tomurcuklandı.

Düzenleyen skaraca : 11-06-2010 saat 17:49 Neden: Hatalı başlık
Eski 11-06-2010, 17:41   #266
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Gymnocalycium mihanowichii (Aşılı kaktüs)

Aşılı kaktüsümün yukarıda ilk açmaya başladığı anlara ilişkin fotoğrafları yayınlamıştım. Bunlarda tam açmış hali. Tabi ki sıra ile açtıklarından hepsi aynı durumda değil, şu anda ilk açan tomurcuk solmaya başladı. Diğerleri açmaya devam ediyor.

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2010, 17:48   #267
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Ficus İndica (Diken incirim)

İlk sayfalarda fotoğrafını yayınladığım diken incirim, bir süre önce iki sürgün verdi. Aradan geçen sürede bayağı da geliştiler. Aşağıda fotoğrafı. Mart ayından bu yana pencere dışında duruyor. Saat 15.00'ten günbatımına kadar güneş alıyor. Mart ayı içerisinde gece -2/-3 lere düşen ısı dalgalanmalarından da etkilenmedi. Bahar ve haziran yağmurları ile sulandı. Artık kendisi de üzerine düşeni yapar ve çiçeği ile şenlendirir sayfamı umarım.

Name:  IMG_5345.jpg
Views: 1892
Size:  37.3 KB

Arka tarafta flu olarak görünen kaktüsüm de ise iki ayrı dalda birer sürgün var. Tam büyüyünce sürgün veya tomurcuk olduğu belirginleşir artık.

Eski 11-06-2010, 17:59   #268
Ağaç Dostu

Benim beklediklerim bu güzel halleri Sayın skaraca.

Alıntı:
Aşılı kaktüsümün yukarıda ilk açmaya başladığı anlara ilişkin fotoğrafları yayınlamıştım. Bunlarda tam açmış hali. Tabi ki sıra ile açtıklarından hepsi aynı durumda değil, şu anda ilk açan tomurcuk solmaya başladı. Diğerleri açmaya devam ediyor.

Eski 11-06-2010, 20:16   #269
Ağaçsever

kırlangıç48's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2010
[QUOTE=skaraca;651287]Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım...

Sonrasında ise Antalya Taner Angay serasından sayın mrmusti aracılığı ile almış olduğum Crassula Collum'da yapraktan köklendirmeyi denemek istedim.

Önce bir yaprağı toprak içerisinde beklemeye aldım, bir bozulma olmadığını görünce bir süre sonra ikinci bir yaprağı köklenmeye aldım.

Yapraklar yaklaşık 1,5-2 ay arasında kaldılar. Yapmış olduğum kontrollerde köklenmenin oluştuğunu görmüştüm, ancak filizlenme daha geç oluştu. Geçen hafta içerisinde yaprak kök kısmını örten toprağı kaldırdığımda her iki yapraktada filizlenmenin başladığını gördüm.

Filizlerin fotoğrafta görülebilir olması için bir süre beklemek zorunda kaldım. Bugün fotoğrafı çektim ancak site yükleme hatası verdiği için fotoğrafı yükleyemedim.

Sn.Skaraca;
Crassula Collum gibi sukulentlerin yapraklarını toprağa dikerek değil de, toprağın üzerine bırakarak, daha iyi sonuç elde ediliyor diye duymuştum. Mr.musti ve Taner Bey gibi üstadlardan sormak gerek sanırım.

kırlangıç48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2010, 09:47   #270
Ağaç Dostu

Evet Sayın kırlangıç48, toprağın üstüne bırakarak daha iyi sonuç alınıyor.

[QUOTE=kırlangıç48;656861]
Alıntı:
Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım...

Sn.Skaraca;
Crassula Collum gibi sukulentlerin yapraklarını toprağa dikerek değil de, toprağın üzerine bırakarak, daha iyi sonuç elde ediliyor diye duymuştum. Mr.musti ve Taner Bey gibi üstadlardan sormak gerek sanırım.

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025