![]() |
|
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Eskilerden haberler
Sayın berduray'ın göndermiş olduğu ve "köklendirme çalışmalarım" başlığında fotoğraflarını yayınladığım sukulentlerden... ![]() İlk fotoğraf 35 nolu mesajda yer alan sukulent. İki ayrı çelik olarak gelmişti. Çeliklerden birisinde toprağa yakın bölgede iki adet yeni sürgün var. Önce minik bir nokta olarak çıkan sürgünler yavaş, yavaş gelişiyorlar. ![]() 39 nolu mesajda yer alan Yeşim ağacı. Bir süredir yavaşta olsa gelişiyordu. Hatta bir sürgün çıkartmış ve yaklaşık iki cm boya ulaştırmıştı yeni sürgünü. Bir hafta öncesinde ikinci bir sürgüne ilişkin haberci görünmeye başladı. İlk sürgüne ait fotoğraf yayınlamamıştım ama bu kez iki sürgünü birden fotoğraflamaya çalıştım. Sol üstteki ilk sürgün. Düzenleyen skaraca : 10-05-2010 saat 10:50 Neden: Ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Ceropegia Linearia subsp. Woodii (Kalp Kalbe Karşı)
Sayın Gül Batur hanımın çelik olarak göndermiş olduğu ve personel ile paylaştığımı bir önceki sayfada belirttiğim sukulentin ismini sayın selenn belirtmiş ve isim konusunda gerekli düzenlemeyi yapmıştım. ![]() Sonrasında internette yaptığım görsel incelemelerinde, bu sukulenti bir başka çiçekle birlikte saksıda büyütmenin hata olacağına karar verdim ve yeni bir saksıya aldım. Topraktan ayırdığımda köklenmenin iki yaprak arasında bulunan minik top şeklindeki oluşumda gerçekleştiğini gördüm. Ayrıca ilk haline göre bu minik top biraz daha büyümüştü. Saksıya alırken sayın selenn'in önerisine uyarak, yeni sürgünün çıktığı minik topuda toprak içerisine aldım. Yeni düzenlemede yaprak üst yüzleri de görülebilir hale geldi ayrıca. Sabah hafif fısfıs yaptığım için yaprak üzerindeki çizgilerde daha belirginleşti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
En güzel olanı da bu gelen çeliklerin tutmuş ve yavrular verdiğini görmek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok haklısınız sevgili günebakan ,ben satın aldıklarım öldüğünde o kadar üzülmüyorum yine alırım diyorum ,ama o kadar emek vermiş kargoya özel bu iş için gitmiş bir arkadaşımdan geldiğinde mutlaka tutsun istiyorum .Çok mu duygusalım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın günebakan, sayın Hhatice, Gerçektende gelen bir çeliğin önce tuttuğunu, sonrada geliştiğini ve yeni sürgünler verdiğini görmek, hazır alınmış bir çiçekten daha çok mutluluk veriyor. Sanki kendi çocuğunmuş, herşeyiyle sen yetiştiriyorsun gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı Paskalya Çiçeğim
Çarşamba pazarından iki tomurcuklu olarak birbuçuk liraya aldığım paskalya çiçeğim açtı. ![]() ![]() İkinci fotoğraftaki tomurcuk saksıya değdiği için yarım gibi görünüyor. Ancak zaten bir loptan ayrılmış 4 ayrı sürgünlü bir çiçekti. Bu çiçekte köklenen ilk lobun yan tarafından çıkmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın skaraca bütün sayfalarda olduğu gibi kaktüs ve sukkulentlerinizi tek tek inceledim hepsi çok güzel emeklerinize sağlık . Eskişehir de oturan bir arkadaşım var ,bahsi geçen pazara arkadaşımı yönlendirdim.Kendisi de kaktüs ,ve sukkulent hayranıdır ,çok güzel kolleksiyonu var.Paskalya çiçeğim var fakat beyazını hiç görmedim ***. bahsi geçen yerde satılıyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cennebahçesi, Arkadaşınız Eskişehir'de yaşıyorsa zaten belirttiğim pazarı biliyordur. Eskişehir'de meşhur pazarlardan birisidir. Ancak bu hafta teyzeleri göremedim. O hafta ellerindeki çiçekleri satmış olmalılar ki bu hafta gelmediler. Bu arada arkadaşınızın kolleksiyonunu da görmek isterdim. Belki değişim yapardık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak köklendirme "Crassula Collum"
Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım... Sonrasında ise Antalya Taner Angay serasından sayın mrmusti aracılığı ile almış olduğum Crassula Collum'da yapraktan köklendirmeyi denemek istedim. Önce bir yaprağı toprak içerisinde beklemeye aldım, bir bozulma olmadığını görünce bir süre sonra ikinci bir yaprağı köklenmeye aldım. Yapraklar yaklaşık 1,5-2 ay arasında kaldılar. Yapmış olduğum kontrollerde köklenmenin oluştuğunu görmüştüm, ancak filizlenme daha geç oluştu. Geçen hafta içerisinde yaprak kök kısmını örten toprağı kaldırdığımda her iki yapraktada filizlenmenin başladığını gördüm. Filizlerin fotoğrafta görülebilir olması için bir süre beklemek zorunda kaldım. Bugün fotoğrafı çektim ancak site yükleme hatası verdiği için fotoğrafı yükleyemedim. ![]() ![]() Sitenin izin vermesi sonrasında fotoğrafı yükleyebildim. Düzenleyen skaraca : 04-06-2010 saat 15:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Hastalık mı, Güneş Yanığı mı?
Echeveria Perle von Nürnberg'imde yapraklarda oluşan, hastalık mı, güneş yanığı mı olduğunu anlayamadığım birşey var. Uzun süredir bu şekilde. Hatta yaprakların bazılara bir süre sonra kendiliğinden kenarlardan solmaya, suyunu çekmeye başlayıp kuruyarak düşüyor. Yeni çıkan yapraklarda da bir süre sonra aynı durum oluşuyor. Fotoğrafları aşağıda. Kuruyan yapraklar nedeniyle dal kısmında boşluklarda oluştu. ![]() ![]() ![]() Bu durumun oluşma nedeni hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Aşılı kaktüsüm çiçeğini açıyor. (Ama çok yavaş...)
Bir süre önce ilk kez üzerinde tomurcukları olan aşılı bir kaktüs aldığımı belirtmiş ve fotoğraflarını yayınlamıştım. Aradan geçen sürede tomurcuklar gelişti. Bir tanesi kuruyup düşse de diğerleri gelişmeye devam etti ve yavaş yavaş açmaya başladı. Ancak çok yavaş bir açışı var. Aşağıdaki fotoğraflar dört günlük süreye ait ve halen çiçek tam olarak açmadı. ![]() ![]() Bugün öğle saatlerinde bile hala tam açılma gerçekleşmemişti. Oysa güney cephede, neredeyse sabahtan akşama kadar güneş alan bir pencere kenarında duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Stapelia çiçeğim
Stapeliamın ilk tomurcuğunun gelişmeden kuruduğunu, sonra ikinci kez tomurcuklandığını daha önce belirtmiştim. Yaklaşık bir ay sonunda üç gün önce tomurcuk tam olarak açtı. Leopar desenli, çok yakından koklanmak koşuluyla kötü kokusu olan güzel bir çiçek oldu. ![]() ![]() ![]() Sayın berduray'ın gönderdiklerinden mammillaria sonrasında çiçek açan ikinci tür. Çiçeklenme süresi tam olarak ne kadar sürer bilmiyorum ama bugün üçüncü gün ve çiçek halen canlılığını koruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Çiçeğiniz çok güzel açmış ![]() Üzerine fısfıs ile su verildiğinde güneşte duruyorsa böyle oluyor . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca, Güneş altında sulama yapıyorsanız olabiliyor. Birde köklerine bakmanızı öneririm. Hastalık belirtileri olabilir. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu tip sukulentlere sulamanın bu kadar hasar vereceğini sanmıyorum. Sayın Skaraca, güneş altında sulama yapmayacak kadar tecrübelenmiştir bence. Ben olsam hasarlı yaprakları temizler, uç sürgünlere dek toprak ilavesi yapardım. O zaman gövdeden tekrar kök verip, daha hızlı gelişim gösteriyorlar. Komşu çocuklarından biliyorum, etli yapraklar onlara ilginç geliyor. Maalesef sivri, delici çer, çöp, kalem ucuyla yapraklara müdahale ediyorlar. Bence böyle bir müdahale görmüş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria Perle von Nürnberg'imle ilgili öneriler için teşekkürler sayın Hhatice, berduray, mrmusti ve Vildan Sönmez. Alt yaprakları alarak, yaprak köklendirmesine bıraktım ve üst sürgünlere kadar yeniden toprağa ektim echeveriayı. Çiçek açan aşılı kaktüsümü pazardan almıştım. Stapelia ise sayın berduray'ın göndermiş olduğu bir çelikti Vildan hanım. Pembe açan aşılı kaktüsüm hakkında söyledikleriniz için ayrıca teşekkürler Asuman hanım. Birkaç gün içerisinde tam açmış haliyle ilgili bir fotoğraf eklemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca, Aşılı Gymnocalycium mihanowichii'niz hala açmadı mı? Benim gibi sizde nöbette uyuyakalmadınız inşallah. Benimkinin açmasını bende bekliyorum. Hangi birinin açacağını bilemiyorum valla. Neredeyse hepside tomurcuklandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium mihanowichii (Aşılı kaktüs)
Aşılı kaktüsümün yukarıda ilk açmaya başladığı anlara ilişkin fotoğrafları yayınlamıştım. Bunlarda tam açmış hali. Tabi ki sıra ile açtıklarından hepsi aynı durumda değil, şu anda ilk açan tomurcuk solmaya başladı. Diğerleri açmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Ficus İndica (Diken incirim)
İlk sayfalarda fotoğrafını yayınladığım diken incirim, bir süre önce iki sürgün verdi. Aradan geçen sürede bayağı da geliştiler. Aşağıda fotoğrafı. Mart ayından bu yana pencere dışında duruyor. Saat 15.00'ten günbatımına kadar güneş alıyor. Mart ayı içerisinde gece -2/-3 lere düşen ısı dalgalanmalarından da etkilenmedi. Bahar ve haziran yağmurları ile sulandı. Artık kendisi de üzerine düşeni yapar ve çiçeği ile şenlendirir sayfamı umarım. ![]() Arka tarafta flu olarak görünen kaktüsüm de ise iki ayrı dalda birer sürgün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Benim beklediklerim bu güzel halleri Sayın skaraca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
[QUOTE=skaraca;651287]Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım... Sonrasında ise Antalya Taner Angay serasından sayın mrmusti aracılığı ile almış olduğum Crassula Collum'da yapraktan köklendirmeyi denemek istedim. Önce bir yaprağı toprak içerisinde beklemeye aldım, bir bozulma olmadığını görünce bir süre sonra ikinci bir yaprağı köklenmeye aldım. Yapraklar yaklaşık 1,5-2 ay arasında kaldılar. Yapmış olduğum kontrollerde köklenmenin oluştuğunu görmüştüm, ancak filizlenme daha geç oluştu. Geçen hafta içerisinde yaprak kök kısmını örten toprağı kaldırdığımda her iki yapraktada filizlenmenin başladığını gördüm. Filizlerin fotoğrafta görülebilir olması için bir süre beklemek zorunda kaldım. Bugün fotoğrafı çektim ancak site yükleme hatası verdiği için fotoğrafı yükleyemedim. ![]() Sn.Skaraca; Crassula Collum gibi sukulentlerin yapraklarını toprağa dikerek değil de, toprağın üzerine bırakarak, daha iyi sonuç elde ediliyor diye duymuştum. Mr.musti ve Taner Bey gibi üstadlardan sormak gerek sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Ağaç Dostu
|
Evet Sayın kırlangıç48, toprağın üstüne bırakarak daha iyi sonuç alınıyor. [QUOTE=kırlangıç48;656861] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği |
|
|