View Single Post
Eski 10-05-2010, 11:02   #245
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Ceropegia Linearia subsp. Woodii (Kalp Kalbe Karşı)

Sayın Gül Batur hanımın çelik olarak göndermiş olduğu ve personel ile paylaştığımı bir önceki sayfada belirttiğim sukulentin ismini sayın selenn belirtmiş ve isim konusunda gerekli düzenlemeyi yapmıştım.

Name:  IMG_5180.jpg
Views: 2184
Size:  72.3 KB

Sonrasında internette yaptığım görsel incelemelerinde, bu sukulenti bir başka çiçekle birlikte saksıda büyütmenin hata olacağına karar verdim ve yeni bir saksıya aldım. Topraktan ayırdığımda köklenmenin iki yaprak arasında bulunan minik top şeklindeki oluşumda gerçekleştiğini gördüm. Ayrıca ilk haline göre bu minik top biraz daha büyümüştü.

Saksıya alırken sayın selenn'in önerisine uyarak, yeni sürgünün çıktığı minik topuda toprak içerisine aldım. Yeni düzenlemede yaprak üst yüzleri de görülebilir hale geldi ayrıca. Sabah hafif fısfıs yaptığım için yaprak üzerindeki çizgilerde daha belirginleşti.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön