View Single Post
Eski 11-06-2010, 20:16   #269
kırlangıç48
Ağaçsever

kırlangıç48's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2010
[QUOTE=skaraca;651287]Daha önceki sayfalarda yapraktan köklendirmiş olduğum sukulentlerin fotoğraflarını yayınlamıştım. Tabi başarılı olduklarım...

Sonrasında ise Antalya Taner Angay serasından sayın mrmusti aracılığı ile almış olduğum Crassula Collum'da yapraktan köklendirmeyi denemek istedim.

Önce bir yaprağı toprak içerisinde beklemeye aldım, bir bozulma olmadığını görünce bir süre sonra ikinci bir yaprağı köklenmeye aldım.

Yapraklar yaklaşık 1,5-2 ay arasında kaldılar. Yapmış olduğum kontrollerde köklenmenin oluştuğunu görmüştüm, ancak filizlenme daha geç oluştu. Geçen hafta içerisinde yaprak kök kısmını örten toprağı kaldırdığımda her iki yapraktada filizlenmenin başladığını gördüm.

Filizlerin fotoğrafta görülebilir olması için bir süre beklemek zorunda kaldım. Bugün fotoğrafı çektim ancak site yükleme hatası verdiği için fotoğrafı yükleyemedim.

Sn.Skaraca;
Crassula Collum gibi sukulentlerin yapraklarını toprağa dikerek değil de, toprağın üzerine bırakarak, daha iyi sonuç elde ediliyor diye duymuştum. Mr.musti ve Taner Bey gibi üstadlardan sormak gerek sanırım.

kırlangıç48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön