agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2010, 23:03   #1
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Senecio son durum

Sayın berduray tarafından gönderilen senecioları ilk olarak kızımın kullanmış olduğu biberon başlığından yapmış olduğum saksıya, 2. sayfa 41 nolu fotoğrafta görüldüğü şekilde dal dip kısmı toprağa gelecek şekilde ekmiştim.

Sonrasında sayın berduray'ın önerisi üzerine küçük saksıdan alarak toprak yüzeyine balon yapraklar, toprak üzerinde kalacak şekilde diktim. Ancak bu ekim sonrasında ne olduysa fotoğrafta dip kısmında bulunan üç adet balon yaprak buruşup kurudu.

Name:  IMG_4565 1.jpg
Views: 3721
Size:  61.3 KB Kuruyan yapraklar.

Bunun üzerine kontrol ettiğimde dallarda çürüme başladığını gördüm. Bunun üzerine sağlam bölgeyi maket bıçağı ile kestim ve kesilen kısmın toprağa ekim sonrasında yeniden çürümemesi için biraz kurumasını sağladıktan sonra yeniden ektim. Bu kez her ihtimale karşı uç kısımları açıkta bıraktım. Son ekimi fotoğraflamadım ancak üç yapraklı bir parça kaldı.

Name:  IMG_4561 1.jpg
Views: 5222
Size:  54.7 KB Senecio kalan bölüm. Bu bölümdeki balon yaprakların görüntüsü şimdilik iyi. Yukarıdaki işlemleri yaparken kontrol ettiğimde gövde kısmında henüz köklenme oluşmadığını gördüm. Umarım kalan kısım kurtulur ve köklenme oluşur. Sevdim çünkü bu sukulenti.

pamuktopu ve feast3874 beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025