View Single Post
Eski 24-01-2010, 23:16   #62
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Sayın Hhatice, eminetirsi,

Ziyaret ve güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Aradan geçen süreçte 46 nolu mesajda bulunan sukulent çürüdü. 34 nolu mesajda bulunan sukulent ise sonradan kötüleşti. Şu anda buruşuk bir durumda. Kurtulamayabilir. 34 nolu mesaj ikinci fotoğrafta yatık durumda olan sukulent (crassula marnierana) çürüdü. Dik olarak ekilmiş olan 37 nolu mesajdaki crassula marnierana ise toprak içinde kalan yaprakları çürümesine karşın gövde (sap) kısmı ile görünen kısım iyi durumda. Senecioyu sayın berduray'ın önerisi uyarınca tüm gövde kısmı toprak üstüne gelecek şekilde ayrı bir saksıya yeniden ektim. 41 nolu mesajdaki fotoğrafta toprağa yakın kısımdaki üç balon yaprak tamamen buruşup ikisi kurumasına karşın diğer üç yaprak iyi durumda. Hatta yapraklarda biraz dolgunlaşmada var. Tilki kuyruğu olarak belirttiğin 43 nolu mesajdaki sukulenti ise, uç kısmında 4-5 cm kalacak, diğer kısmı bulunduğu saksıyı dolanacak şekilde toprağa yeniden ektim.

Bu arada üç yeni sukulent var. Tam adlarını bilemesem de kalonchoe türü. İkisini çelik olarak işyerinde bir arkadaşımdan aldım. Sarı ve turuncu renk çiçekleri vardı. Bir tanesinin toprak üstünde kalan kısmı 2-3 cm kadar. Diğeri ise Hhatice hanımdan köklü ve tomurcuklu olarak geldi. Henüz fotoğraflama imkanım olmadı, birkaç gün içerisinde fotoğrafları çekilip, sayfaya eklenir sanırım.

Düzenleyen skaraca : 25-01-2010 saat 12:59 Neden: yazım hatası
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön