View Single Post
Eski 03-02-2010, 08:59   #77
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Sayın mrmusti,

Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Kasım ayından itibaren kaktüslerle doğrudan ilgilenmeye başladım ben. Daha öncede kaktüslerim oldu ancak bakım hataları nedeniyle yaşatamamıştım. Bu yıl çiçeklerini de görmeye bekliyorum.

Gerçektende gündüz işyerindeki bitkilerimle, sabah ve akşam evdeki bitkilerle ilgilenmek, onların gelişimlerini takip etmek, minik bir sürgünü ilk kez görüp, büyüdüğünü takip etmek hiç birşeyle değişilmiyor.

Öyleki işyerinde çok yaşlandığı için ağaçsı bir gövdeye sahip olan yılbaşı çiçeğimi gençleştirmek, kalan odunsu gövdeyi atarak saksısını başka bitkilerim için kullanmak amacıyla tüm çeliklerini aldığım bitkiyi, köklendirmem sonrasında, saksıda kalan odunsu gövdelerden yeni sürgünlerin çıkması nedeniyle kıyıpta atamıyorum. Sırf bu nedenle genç çelikleri ayrı bir saksıya diktim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön