![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Asu Hanım haklısınız Almanlar çok güzel sahip çıkıyorlar eski yapılara. Çok güzel binaları da var ama balkonsuz oluşlarına bir türlü gözüm alışamıyor. Bizde balkonsuz ev yok gibi, burada ise balkonlu ev yok gibi ![]() Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ağaç Dostu
|
Vitrayın keyfini sukulentler, sukulentlerin keyfini de tüm komşular sürüyor desenize. Hepsi de çok güzel gelişmişler Selenn. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Moderatör
|
Yaaaa, ne oluyor? Herkes mi kaktüs ve sukulentçi oluyor? Yeni açılan başlıklara bakıyorum da hep " kaktüslerim-sukulentlerim". Anlıyorum bakımları daha kolay diyorsunuz ama İspanyol asilzadelerinin isimleri gibi o kadar uzun isimleri nasıl aklınızda tutabiliyorsunuz şaşıyorum. Yavaş yavaş üvey evlad muamelesi göreceğiz galiba. Sitemize yeni üye olan arkadaşların mesajlarını okuyunca görüyorum ki çoğu da kaktüsçü-bonsaiye ilgi duyanlar. Ehh ne diyelim, Allah kolaylık versin. Ne de olsa güzel çiçeklerini bizlere de seyrettiriyorsunuz ya bu da güzel. (Ben zaten hepinizi çok seviyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Alıntı:
Yukarıdaki mesajınızı okurken aklıma bir fıkra geldi. Bektaşinin biriisi cami avlusunda içki içerken hoca tarafından yakalanmış. Hoca demişki, bre gafil utanmıyormusun burada içki içilirmi. Bu ne densizlik. Bektaşinin savunması : Hocam vallahi billahi yersizlik yersizlik. (başka yer bulamadım) kusura bakma. ![]() Benimkide o mesele valahi billahi güler hanım'cığım yersizlik işte ne yapalım.Yerimiz dar ![]() Bahçemiz olunca kocaman kocaman meyve ağaçlarımız evde yetiştiremediğimiz tüm bitkilerimiz olacak inşallah. Selam ve sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım 2 senedir uğraşıyorum komşulara beğendirmek için belki onlar da bahçede kendilerine ait bölümlere biraz bitki dikerler diye. Hele bir iki sukulent dikseler ne güzel olur diye ben bizim taraftaki agacın altına diktim kışa dayanıklı türleri. Olmadı. Bunlarda bırakın sukulent dikmeyi hiçbir çaba yok bahçeyi canlandırmak için. Bakalım apartman içindeki bitkileri görünce belki heveslenirler dedim. Bir baktım ki alt komşum da kendi kapısına bir saksı bitki koymuş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben sana dedim teyzeciğim çim de neymiş ![]() Ama dinlemedin beni ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Zenfree. Sukulentlerin soğuktan ya da güneşten renk değiştirmeleri benim de çok hoşuma gidiyor. Komşulara ne kadar etkili olabildiğimi bakalım baharda göreceğiz. Bahçede kendilerine ait kısımlar biraz canlansa bana yeter ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde saksı ihtiyacımdan dolayı Düsseldorftaki bir çiçekçiye gittik. Her zamanki gibi ilk iş soluğu sukulent ve kaktüs bölümünün başında aldık. Deniz şimdilik kaktüs ve sukulentleri ayırt ediyor ama "bu neydi, bu neydi" diye de soruyor ara sıra. Ben de bak bu "Aloe, bu Haworthia" diye anlatıyorum. O esnada da aldığım bir iki saksıyı da sepete koyarken Deniz ilk kez kendi için bir bitki beğendi. Bu benim olsun diye alıp sepete koydu. Eve geldik bikileri yerleştirdik, sabah kalktım baktım Deniz'in bitkisi yok yerinde. Bir baktım ki almış bitkisini kendi odasında camın iç kısmına yerleştirmiş. Sulama görevi onun artık, tabi çaktırmadan kontrol ediyorum. Artık evdeki 3 kişiden 2'si sukulentçi oldu. Yaşasın çoğunluk ![]() Euphorbia obesa ve yavrusu, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Ay ben bu tatlı suratı ısırırım ![]() Maşallah ne tatlı birşey bu. (selencim benim için iyice öp kokla ne olur) canım benim gülüşe bak, annesi gibi pozitif ( babayı tanımıyorum alınmasın lütfen) Kaktüs sevdalısı miniğimize başarılar diliyorum. Sevgili Selenn'cim, minik Deniz'den de bu beklenirdi annesi ile kaktüs ve bitkilerle haşır neşir olması ne güzel olmuş. Bu minicik yaşta kaktüs sevdalısı olmuş, odasına almış sahiplenmiş afferin minik Deniz'e. Aslında küçük yaşta aşılamak lazım gerçekten kutluyorum seni selencim. Rabbim uzun ve sağlıklı ömür versin dünya tatlısı denize. Analı babalı büyüsün inşallah. Selam ve sevgilerimle Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım şimdilik aşı tuttu ama ileride durum ne olur bilmiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Allah bağışlasın,genç yeşil dostumuz,çok şeker ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selen iyi günler dilerim.Son Kaktüs toplantısında Kaktüs ve sukulentlerinize kemik unu kullandığınızı ve çiçeklenmeyi arttırdığından bahsetmiştiniz.Bende büyük cabalarla İstanbulda kemik ununu temin ettim.Sizden bu ürünü ne şekilde kullandığınızı ve oranları ile suya karıştırıp şerbet olarak mı yoksa toprağa ne ölçüde katıldığı hakkında bilgilerinizi rica etmekteyim.Selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güler hanım ilginize teşekkür ederim.selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yener.T, teyzem bana mesajınız olduğunuzu haber verdi, vakit darlığından siteye pek giremiyorum yine. Kemik ununu ben ilk kez geçen bahar kullandım ve özellikle Echeverialarda çok güzel gelişme gördüm. Bundan evvelki senelerde de bahar sonunda Echeverialar evet normal olarak gelişiyorlardı ama bu sene sanırım kemik unu etkisinden inanılmaz geliştiler. Eğer bahçe'de kullanacaksanız bitkiyi dikeceğim yeri kazıp bir avuç kemik ununu hazırladığım çukura serpip üzerine bitkiyi dikiyorum. Saksıda kullanacaksanız eğer toprağa karıştırıp bitkiyi dikiyorum. Benim kullandığım saksı dikdörtgen saksıların en uzun boyları idi. Alt kısmı tamamen toprakla doldurup düzelttim. Üzerine 2 avuç kemik unu serpip alttaki toprakla karıştırdım. Bu karışımın üzerine de bitkiyi diktim. Şerbet olarak hiç kullanmadım, paket üzerinde bahsettiğim yöntemler yazılıydı. Yalnız kullandıktan sonra kemik unu paketinin içinde kalan havayı iyice boşaltıp ağzını hava almayacak şekilde kapatmaya dikkat edin. Aksi taktirde hemen küflenme oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili Selen sayfanı fırsat buldukça ziyaret ediyorum ve çok beğeniyorum.Deniz çok tatlı.Benim kızımda Deniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Minikleri sukulent ve kaktüsler çekiyor. Kızımda sürekli benimle bakımlarını yaparken, çalışır,onları birlikte seyrederiz. Onlar güzellikleri çabuk fark ediyorlar. Saygılarımla,.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayseldeniz çok teşekkürler. Desenizde biz Deniz anneleriyiz ![]() Sayın MKurtoğlu, haklısınız çocukların ufaklıktan başlıyor merakları eğer anne ve babaları da doğaya düşkünse. Bu da beni çok mutlu ediyor, bizim ufaklık açan çiçekleri görünce kendinden geçiyor. " Çok güzel açmış" diye çığlık çığlığa koşturmaya başlıyor. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Crassula "Springtime" Crassulaceae familyasından ait olan bu tür koyu yeşil yaprakları ve pembe renkli, yıldız formlu çiçekleri ile en beğendiğim türlerden biri... Çiçeklenme dönemi kış sonu, bahar başıdır. Genelde gövdeleri dik formdadır ama bitkinin gelişmesi sürecinde ağırlığı ile sarkan bir form alabilir. Yavaş büyüyen bir tür olması sebebiyle sarkan form almasını beklemek sanırım bayağı zaman alacak. Üretimi yaprak çeliklerinden yapılabilir. Gövdeden alınan yaprak yeni toprağında bir süre bekletilip, kök salmaya başlamadan sulanmaması öneriliyor. Genel anlamda her sukulentin talep ettiği gibi aydınlık ve güneşli ortamları seviyor bu tür de fakat yaprak renginin canlı kalması için yazın direkt güneşe maruz bırakmamakta fayda var. Crassula Springtime ve Crassula 'Bride's Bouquet' birbirine çok benzeyen iki tür. Fakat dikkatli incelendiklerinde yaprakları arasında farklılıklar mevcut. Springtime'nin yaprakları hem daha sert, hem de yaprak uçları sivri. Diğerinin ise yaprak uçları oldukça yuvarlak. Fakat her iki tür de Crassula rupestrus hibriti olduğundan benzerlikleri çok normal. Bendeki bitkinin dünkü halleri böyle; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Crassula "Springtime" için verdiğiniz bilgi harika bir kaynak niteliğinde. Toprak esirgemeden bitkinizi besleyerek çiçekleri ile bizleri hayran bıraktı. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|