agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni4037Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-01-2012, 23:42   #481
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Asu Hanım haklısınız Almanlar çok güzel sahip çıkıyorlar eski yapılara. Çok güzel binaları da var ama balkonsuz oluşlarına bir türlü gözüm alışamıyor. Bizde balkonsuz ev yok gibi, burada ise balkonlu ev yok gibi)

Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkürler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 00:43   #482
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Vitrayın keyfini sukulentler, sukulentlerin keyfini de tüm komşular sürüyor desenize. Hepsi de çok güzel gelişmişler Selenn.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili günebakan, teşekkürler. Renkler soğuktan değişiyor. Bol güneş ve soğuk hava sukulentlere harika renkler veriyor. Ben de renk değişimlerini çok beğeniyorum.

Sevim Hanım, oturduğumuz ev 130 yıllık. Restorasyonu esnasında bazı eskiden kalma güzelliklere dokunulmamış, saklanmış. Mesela merdivenlerin gıcırtısı benim çocukluğumdaki oturduğumuz evi hatırlatıyor bana. Tavanların yüksekliği de öyle. Bu vitraylı pencereye baktıkça da sevgili İlkin'in kulaklarını çınlatıyorum. Vitrayın keyfini şimdi sukulentler sürüyor.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 07:18   #483
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Yaaaa, ne oluyor? Herkes mi kaktüs ve sukulentçi oluyor?
Yeni açılan başlıklara bakıyorum da hep " kaktüslerim-sukulentlerim". Anlıyorum bakımları daha kolay diyorsunuz ama İspanyol asilzadelerinin isimleri gibi o kadar uzun isimleri nasıl aklınızda tutabiliyorsunuz şaşıyorum.

Yavaş yavaş üvey evlad muamelesi göreceğiz galiba.
Sitemize yeni üye olan arkadaşların mesajlarını okuyunca görüyorum ki çoğu da kaktüsçü-bonsaiye ilgi duyanlar.

Ehh ne diyelim, Allah kolaylık versin. Ne de olsa güzel çiçeklerini bizlere de seyrettiriyorsunuz ya bu da güzel.
(Ben zaten hepinizi çok seviyorum)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 11:18   #484
Ağaç Dostu

Manolya_'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yeni açılan başlıklara bakıyorum da hep " kaktüslerim-sukulentlerim". Anlıyorum bakımları daha kolay diyorsunuz ama İspanyol asilzadelerinin isimleri gibi o kadar uzun isimleri nasıl aklınızda tutabiliyorsunuz şaşıyorum.

Sitemize yeni üye olan arkadaşların mesajlarını okuyunca görüyorum ki çoğu da kaktüsçü-bonsaiye ilgi duyanlar.

Ehh ne diyelim, Allah kolaylık versin. Ne de olsa güzel çiçeklerini bizlere de seyrettiriyorsunuz ya bu da güzel.
Sevgili Güler Hanım,
Yukarıdaki mesajınızı okurken aklıma bir fıkra geldi.
Bektaşinin biriisi cami avlusunda içki içerken hoca tarafından yakalanmış.
Hoca demişki, bre gafil utanmıyormusun burada içki içilirmi. Bu ne densizlik.
Bektaşinin savunması : Hocam vallahi billahi yersizlik yersizlik. (başka yer bulamadım) kusura bakma.

Benimkide o mesele valahi billahi güler hanım'cığım yersizlik işte ne yapalım.Yerimiz dar
Bahçemiz olunca kocaman kocaman meyve ağaçlarımız evde yetiştiremediğimiz tüm bitkilerimiz olacak inşallah.
Selam ve sevgilerimle

Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 13:40   #485
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Vildan Hanım 2 senedir uğraşıyorum komşulara beğendirmek için belki onlar da bahçede kendilerine ait bölümlere biraz bitki dikerler diye. Hele bir iki sukulent dikseler ne güzel olur diye ben bizim taraftaki agacın altına diktim kışa dayanıklı türleri. Olmadı. Bunlarda bırakın sukulent dikmeyi hiçbir çaba yok bahçeyi canlandırmak için.

Bakalım apartman içindeki bitkileri görünce belki heveslenirler dedim. Bir baktım ki alt komşum da kendi kapısına bir saksı bitki koymuş) En alttaki komşumuzun camının içinde bir kaktüs görünce gülmekten alamadım kendimi. 2 yıl sonra amacıma ulaştım. İşlem tamam))

Eski 14-01-2012, 13:48   #486
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Alıntı:

Ben sana dedim teyzeciğim çim de neymiş Evin ön kısmına sukulentlerden yer örtücüleri dikelim. O güzel kaya bahçene de kaktüs köşesi yapalım diye...
Ama dinlemedin beni) Ama neyse en azından Sempervivumların, Atlasın ve Senecio rowleyanus'un (senin değiminle bezelyelerin) var. Buna da şükür diyorum. Şöyle "Güler'in sukulentleri" diye bir başlığın olsa fena mı olurdu))

Eski 16-01-2012, 18:34   #487
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Selenciğim çok güzeller. Mekana çok yakışmışlar. Echeverialar ne de güzel saksının dışına sarkmışlar renkler de büyüleyici. Bize örnek olduğun gibi komuşlarında da olacağına eminim.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2012, 11:48   #488
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Teşekkürler Zenfree. Sukulentlerin soğuktan ya da güneşten renk değiştirmeleri benim de çok hoşuma gidiyor. Komşulara ne kadar etkili olabildiğimi bakalım baharda göreceğiz. Bahçede kendilerine ait kısımlar biraz canlansa bana yeter

Eski 25-01-2012, 12:11   #489
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Geçenlerde saksı ihtiyacımdan dolayı Düsseldorftaki bir çiçekçiye gittik. Her zamanki gibi ilk iş soluğu sukulent ve kaktüs bölümünün başında aldık.

Deniz şimdilik kaktüs ve sukulentleri ayırt ediyor ama "bu neydi, bu neydi" diye de soruyor ara sıra. Ben de bak bu "Aloe, bu Haworthia" diye anlatıyorum. O esnada da aldığım bir iki saksıyı da sepete koyarken Deniz ilk kez kendi için bir bitki beğendi. Bu benim olsun diye alıp sepete koydu. Eve geldik bikileri yerleştirdik, sabah kalktım baktım Deniz'in bitkisi yok yerinde. Bir baktım ki almış bitkisini kendi odasında camın iç kısmına yerleştirmiş. Sulama görevi onun artık, tabi çaktırmadan kontrol ediyorum. Artık evdeki 3 kişiden 2'si sukulentçi oldu. Yaşasın çoğunluk)

Euphorbia obesa ve yavrusu,
Name:  IMG_2709.jpg
Views: 1153
Size:  40.6 KB

Name:  IMG_2710.jpg
Views: 1138
Size:  42.4 KB

Eski 25-01-2012, 12:21   #490
Ağaç Dostu

Manolya_'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2011
Ay ben bu tatlı suratı ısırırım ))
Maşallah ne tatlı birşey bu. (selencim benim için iyice öp kokla ne olur)
canım benim gülüşe bak, annesi gibi pozitif ( babayı tanımıyorum alınmasın lütfen)
Kaktüs sevdalısı miniğimize başarılar diliyorum.
Sevgili Selenn'cim, minik Deniz'den de bu beklenirdi annesi ile kaktüs ve bitkilerle haşır neşir olması ne güzel olmuş.
Bu minicik yaşta kaktüs sevdalısı olmuş, odasına almış sahiplenmiş afferin minik Deniz'e.
Aslında küçük yaşta aşılamak lazım gerçekten kutluyorum seni selencim.
Rabbim uzun ve sağlıklı ömür versin dünya tatlısı denize.
Analı babalı büyüsün inşallah.
Selam ve sevgilerimle
Asu

Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2012, 12:25   #491
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Çok teşekkürler Asu Hanım, Deniz'in doğayı, bitkileri sevmesi beni çok sevindiriyor. Ama sahiplenip kendi kendine bitki seçmesi beni ayrıca sevindirdi. Muhtemelen topa benzetti obesa'yı Sevgiler.

Eski 25-01-2012, 20:41   #492
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Selen'cim ne mutlu, senin Deniz aşı tuttu,
Benim abi Deniz, bere palto terasa çıktıkça bana Allah akıl fikir versin diyor

Eski 26-01-2012, 10:51   #493
Moderatör

Güler's Avatar

Selenn'im Deniz'in fotoğraflarına bayıldık, ben de Oğuz da. Tahmin et bakalım Oğuz dedesi fotoğrafları görünce ne dedi?

Eski 26-01-2012, 11:02   #494
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Vildan Hanım şimdilik aşı tuttu ama ileride durum ne olur bilmiyorum Bir de evde baba faktörü var. Toprak, bitki, saksı almak ve eve taşımaktan gına gelmiş bir baba) Onun söylenmelerini örnek alırsa ileride abi Deniz gibi o da bana akıl fikir diler))

Eski 26-01-2012, 11:03   #495
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Teyze Oğuz dedesi ne dedi diye hiç düşünmeden cevap verebilirim ama burada söylemeyeyim istersen)

Eski 29-01-2012, 12:23   #496
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Selen Hanım, sizin aldığınız sukulentleri de görmek isteriz...
Oğlunuz çok tatlıymış, Allah bağışlasın...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 21:38   #497
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Deniz'e kocaman bir maşallah. Obesasıyla birlikte çok çok tatlı.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2012, 08:58   #498
Moderatör

Güler's Avatar

selenn, Deniz biraz kilo mu verdi?

Eski 30-01-2012, 13:43   #499
Ağaç Dostu

ykolko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Allah bağışlasın,genç yeşil dostumuz,çok şeker

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 08:45   #500
Ağaç Dostu

yener.T's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Galeri: 16
Sayın Selen iyi günler dilerim.Son Kaktüs toplantısında Kaktüs ve sukulentlerinize kemik unu kullandığınızı ve çiçeklenmeyi arttırdığından bahsetmiştiniz.Bende büyük cabalarla İstanbulda kemik ununu temin ettim.Sizden bu ürünü ne şekilde kullandığınızı ve oranları ile suya karıştırıp şerbet olarak mı yoksa toprağa ne ölçüde katıldığı hakkında bilgilerinizi rica etmekteyim.Selamlarımla.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 08:48   #501
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili yener.T, selenn'in okulu başladı. Bundan sonra sık sık siteye girebileceğini sanmıyorum ama sorunuzu kendisine iletirim, herhalde fırsat bulur bulmaz cevaplar.

Eski 08-02-2012, 16:58   #502
Ağaç Dostu

yener.T's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Galeri: 16
Alıntı:
Sevgili yener.T, selenn'in okulu başladı. Bundan sonra sık sık siteye girebileceğini sanmıyorum ama sorunuzu kendisine iletirim, herhalde fırsat bulur bulmaz cevaplar.
Sayın Güler hanım ilginize teşekkür ederim.selamlar.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 18:22   #503
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Sayın sakdag pek değişik birşey yoktu sözettiğim yerde ama yine de gittiğimde bir iki saksı aldım. Fotoğraflarını gündüz çekip yüklerim.

Eski 08-02-2012, 18:33   #504
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sayın yener.T, teyzem bana mesajınız olduğunuzu haber verdi, vakit darlığından siteye pek giremiyorum yine.

Kemik ununu ben ilk kez geçen bahar kullandım ve özellikle Echeverialarda çok güzel gelişme gördüm. Bundan evvelki senelerde de bahar sonunda Echeverialar evet normal olarak gelişiyorlardı ama bu sene sanırım kemik unu etkisinden inanılmaz geliştiler.

Eğer bahçe'de kullanacaksanız bitkiyi dikeceğim yeri kazıp bir avuç kemik ununu hazırladığım çukura serpip üzerine bitkiyi dikiyorum.

Saksıda kullanacaksanız eğer toprağa karıştırıp bitkiyi dikiyorum. Benim kullandığım saksı dikdörtgen saksıların en uzun boyları idi. Alt kısmı tamamen toprakla doldurup düzelttim. Üzerine 2 avuç kemik unu serpip alttaki toprakla karıştırdım. Bu karışımın üzerine de bitkiyi diktim. Şerbet olarak hiç kullanmadım, paket üzerinde bahsettiğim yöntemler yazılıydı.

Yalnız kullandıktan sonra kemik unu paketinin içinde kalan havayı iyice boşaltıp ağzını hava almayacak şekilde kapatmaya dikkat edin. Aksi taktirde hemen küflenme oluyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar.

Eski 09-03-2012, 10:48   #505
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Sevgili Selen sayfanı fırsat buldukça ziyaret ediyorum ve çok beğeniyorum.Deniz çok tatlı.Benim kızımda Deniz.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 18:45   #506
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Minikleri sukulent ve kaktüsler çekiyor. Kızımda sürekli benimle bakımlarını yaparken, çalışır,onları birlikte seyrederiz. Onlar güzellikleri çabuk fark ediyorlar. Saygılarımla,..

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 10:18   #507
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sayın ayseldeniz çok teşekkürler. Desenizde biz Deniz anneleriyiz

Sayın MKurtoğlu, haklısınız çocukların ufaklıktan başlıyor merakları eğer anne ve babaları da doğaya düşkünse. Bu da beni çok mutlu ediyor, bizim ufaklık açan çiçekleri görünce kendinden geçiyor. " Çok güzel açmış" diye çığlık çığlığa koşturmaya başlıyor. Selamlar.

Eski 22-03-2012, 10:37   #508
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Crassula "Springtime"

Crassulaceae familyasından ait olan bu tür koyu yeşil yaprakları ve pembe renkli, yıldız formlu çiçekleri ile en beğendiğim türlerden biri...

Çiçeklenme dönemi kış sonu, bahar başıdır. Genelde gövdeleri dik formdadır ama bitkinin gelişmesi sürecinde ağırlığı ile sarkan bir form alabilir. Yavaş büyüyen bir tür olması sebebiyle sarkan form almasını beklemek sanırım bayağı zaman alacak.

Üretimi yaprak çeliklerinden yapılabilir. Gövdeden alınan yaprak yeni toprağında bir süre bekletilip, kök salmaya başlamadan sulanmaması öneriliyor.

Genel anlamda her sukulentin talep ettiği gibi aydınlık ve güneşli ortamları seviyor bu tür de fakat yaprak renginin canlı kalması için yazın direkt güneşe maruz bırakmamakta fayda var.

Crassula Springtime ve Crassula 'Bride's Bouquet' birbirine çok benzeyen iki tür. Fakat dikkatli incelendiklerinde yaprakları arasında farklılıklar mevcut. Springtime'nin yaprakları hem daha sert, hem de yaprak uçları sivri. Diğerinin ise yaprak uçları oldukça yuvarlak. Fakat her iki tür de Crassula rupestrus hibriti olduğundan benzerlikleri çok normal.

Bendeki bitkinin dünkü halleri böyle;

Name:  IMG_4226 (600 x 450).jpg
Views: 998
Size:  60.5 KB

Name:  IMG_4231 (600 x 450).jpg
Views: 957
Size:  64.5 KB

Eski 22-03-2012, 16:23   #509
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Çiçeğiniz bol olsun arkadaşlar. Vallahi de kıskandığımdan değil, zenfree'nin springtime da açtı. Benim garibim olduğu yerde sayıyor..

zenfree beğendi.
Eski 22-03-2012, 20:31   #510
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Crassula "Springtime" için verdiğiniz bilgi harika bir kaynak niteliğinde. Toprak esirgemeden bitkinizi besleyerek çiçekleri ile bizleri hayran bıraktı. Ellerinize sağlık.

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025