View Single Post
Eski 08-02-2012, 18:33   #504
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sayın yener.T, teyzem bana mesajınız olduğunuzu haber verdi, vakit darlığından siteye pek giremiyorum yine.

Kemik ununu ben ilk kez geçen bahar kullandım ve özellikle Echeverialarda çok güzel gelişme gördüm. Bundan evvelki senelerde de bahar sonunda Echeverialar evet normal olarak gelişiyorlardı ama bu sene sanırım kemik unu etkisinden inanılmaz geliştiler.

Eğer bahçe'de kullanacaksanız bitkiyi dikeceğim yeri kazıp bir avuç kemik ununu hazırladığım çukura serpip üzerine bitkiyi dikiyorum.

Saksıda kullanacaksanız eğer toprağa karıştırıp bitkiyi dikiyorum. Benim kullandığım saksı dikdörtgen saksıların en uzun boyları idi. Alt kısmı tamamen toprakla doldurup düzelttim. Üzerine 2 avuç kemik unu serpip alttaki toprakla karıştırdım. Bu karışımın üzerine de bitkiyi diktim. Şerbet olarak hiç kullanmadım, paket üzerinde bahsettiğim yöntemler yazılıydı.

Yalnız kullandıktan sonra kemik unu paketinin içinde kalan havayı iyice boşaltıp ağzını hava almayacak şekilde kapatmaya dikkat edin. Aksi taktirde hemen küflenme oluyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön