![]() |
1 Eklenti(ler)
Haftalık rapor;)
Çok yavaş ilerliyoruz, 3 haftada hala açmadı. Tomurcuğun döküleceğinden endişeliydim, sımsıkı tutunuyor:p Eklenti 90452 |
Geç olsun da güç olmasın.... :)
|
Vallahi Sn. İklimsiz hayran kaldım...
Maşallah elinize gelen kurtulmuyor :) Kimisi 7 yılda carnosa'larını açtıramamaktan şikayetçi iken siz senede 7 tane açtıracaksınız sanırım :) |
3 Eklenti(ler)
Loherii de 4. haftadayız:p
Sanırım bu çiçeğin çapı bu kadar, daha büyümeyecek. Dün akşam ve şimdi, tam da bu saatlerde, muskat ağırlıklı tarçın kokusunu salmaya başlıyor. Değişik ve alışık olmadığım bir koku;) Koku salmaya başladığında bal tatlı sıvısını da salgılıyor. Eklenti 92015 Eklenti 92016 Eklenti 92017 |
Gözünüz aydın sevgili iklimsiz hanım... Pek pıtırcık ve şirinlermiş bunlar da... ;)
Bütün hoyalarımız çiçeklensin de hemen, buralar bir şenlensin. :p |
Sayın İklimsiz, ben de çiçeklerini dökebileceğini düşünüyordum ama emeğinizi ve ilginizi karşılıksız bırakmadı, yürekten kutluyorum, çok güzeller.:D
|
1 Eklenti(ler)
Biraz önce hoyalarımı kontrol ederken, daha doğrusu bulundukları masayı temizlemek amacıyla hepsini kaldırırken, sp. haraku 3759 saksısını elime aldığımda şaşkınlıktan ve bulunduğum gaftan kahkahalara boğuldum.
Gülmek serbest, istediğiniz kadar gülebilirsiniz:D:D Eklenti 93718 |
:D "Her koşul ve şartta büyürüz biz, ters dikilmek sorun değil sevilelim yeter" imza:Hoya türleri
öyle bir vukuat da bende var Sevgili İklimsiz :D Hem de haraku çeliğimde.. |
1 Eklenti(ler)
Gülmek ne demek, inan, çok mutlu oldum...:D
Neden mi ? Yanlız değilmişim ! Hoya sp. GPS 7-35 çok uzundu, ikiye bölmüş, çok emin olarak bunu yapmışım :confused: Siz şanslısınız, sonuç olumlu, ben beklemedeyim...:D |
Yok yok bir şey olmuyor, bendeki silverpink boyumu aştı.:)
Öyle uzuyor zavallım, dikilen ilk yaprağı halâ aşağı bakarak.:) |
Komik olan, acemilik çoktan geçti, dünya kadar çelik diktim.
Bu gafa nasıl düştüğüme gülüyorum :) Bu haliyle kalacak elbette. Nasılsa sürgün yukarı uzayacak, sarılmak isteyecek. |
:) Aynı durumu ben de Hoya diversifolia'da yaşamıştım. Bitki o kadar azimli ki büyümeye resmen toprak altından bir kapsul ya da zar içinde sürgünü uzatıp toprağın üstüne çıkarttı. Bunu farkettiğimde kendime hem güldüm hem de sinir oldum;), sonra çeliği dayanamayıp dikkatlice topraktan çıkarttım doğru şekilde toprağa yerleştirdim...
|
Sanırım bende de böyle bir durum var :)
Ama ben henüz filizlerini görmedim :) |
''Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.''
ne kadar sıcaklık gerekiyor yaz ve kış için? |
Sıcaklık kadar nem de çok önemli ve gerekli bir faktör mum çiçeği yetişticiliğinde. Karadeniz bölgesi koşullarında nem eskikliğinden yana bir sorunumuz yok. %70 lerden aşağı düşmüyor.
Mumlar sukulent türü bitkiler olduğu için susuz kalması koşuluyla soğuğa dayanıklı diyor kaynaklar. Geçen kış 15 derece civarında bazı türlerde yeni çıkan yaprakları kaybettim. Bu sene 18' lerden aşağı düşürmeye özen göstereceğim. Şimdilerde üst limitim 38 derece. |
Elimde ve halen hayatta olan hoya türlerini başlığın ilk mesajına ekledim.
|
Evet tamamdır Sevgili İklimsiz ilk Hoya serasını açmış bulunuyor :D
|
Açacak potansiyelde demek istedim herhalde Sebo :)
Büyük oğlumu bu sene üniversite yerleştiriyoruz, hele bir kesinleşsin, önümü göreyim inşallah sera da gerçekleşecek. |
Sn.iklimsiz AUSTRALİS de son durum nedir? Bu hoyadan memnun musunuz?
|
Sayın İklimsiz envanterinizin maşallahı var:D
Seraya gerçekten çok ihtiyacımız var.Özellikle bu türler için. Bu gecenin hürmetine Allah size bir sera ve daha bol çeşit, bizlerede bol bol hoya versin.(Aminnnn;)) |
İklimsiz 47'de kalmışsınız. Onu yuvarlak 50 yapalım :)
Maşallah diyorum bu tablo gurur verici gerçekten. Tebrikler. Bu türlerin kaçında çiçek gördünüz? Şu ana dek size en keyif veren tür hangisi sevgili İklimsiz? Bir de.. Dilerim oğlunuz istediği yere yerleşir üniversite sınavı sonucuna göre. |
Sayın denizakvaryumu, Australis çok zor bir tür ve bir o kadar da hassas.
Gelişiminden memnun olmadığım türlerden biri. Birçok yaprak vermesine rağmen sararıp düştüler. Tecrit ettim ben de, diğerlerinden ayırdım. Diğer türleri spreyleme esnasında ister istemez o da nasibini alıyor. Bir de kuraklığı yaşatayım bakalım değişen bir şey olacak mı? :) |
Sayın kaktüs, bakmayın siz sayının çokluğuna. Birkaç tanesi dışında hepsi daha çok yavru.
Loherrii dışında çiçeğini gördüğüm olmadı. En keyif aldığım tür Kerrii diyebilirim. Yaprak taslağının hızla kalp formu almasına bayılıyorum :) |
Amanın nedir bu liste... Sipariş açmayıp öğrencilik yapayım bir süre. Önce carnosa çeliğimin köklenmesini bekleyeyim. Daha sonra da yerli seramızı :)
Sevgiler |
Alıntı:
Ben yeni heyecanlar deyince tutamıyorum kendimi. Sipariş açılırsa yine içinde olmayı düşünüyorum, sonra pişman olanlar oluyor :) İklimsiz sanırım siz çok daha çeşitli yerlerden temin ettiniz hoyalarınızı. Paul Beyin sitesinde olmayan bazı çeşitler var edinmek istediğim örneğin İmperalis (ki sizde de var). Bunları nereden temin ettiniz? |
Aman allahım, bu nasıl bir liste? Vallahi ben yarın geliyorum. :D
Sevgili iklimsiz kıskanmadım desem yalan olur. Sevgili kaktüs sanıyorum biz sipariş verdiğimizde imperialis sipariş listesinde vardı. Dönem dönem bazı türler eklenebiliyor, veya çıkarılabiliyor. Benimde siparişlerim arasında olduğundan biliyorum. Ne yazık ki 2.paketim içindeydi ve 2.paketim gelmediğinden bende yok. |
İmperialis maalesef yaşatmakta başarılı olamadığım tür oldu. Yenilen güreşçi modundan çıkamayacağımı anladığımda yeniden temin yoluna gittim :)
Buradan aldım. http://www.aleyagarden.com/index.html Kıskançlık, hayranlık, beğeni duygularınıza hak vermiyor değilim. Daha zengin koleksiyonerler var aramızda. Fısıltı gazetesi duyumu değil üstelik:cool: |
Hımmm. Bu durumu araştırmak lazım. Eşimle kavga ediyoruz. "Yeter bu ne böyle, abarttın sen artık" diyor. Hemen sizlerin listesini ona göstermem lazım.
|
:D Araştırmacı gazeteciler iş başında :D
|
:confused:Araştırmacı gazetecilerin peşinde:confused:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025