![]() |
Hoya larınıza bir kardeşte izmirden elinize ulaşmıştır umarım sevgili iklimsiz.
Namıdeğer mum çiçeğimizin tamamen yerli malı olmasından dolayı oldukça dayanıklı olduğunu ,yolculuktaki tüm yıpranmalara rağmen çabuk toparlanıp mis kokulu çiçekleriyle sizi sevindireceğini umuyorum.İyi büyütmeler. |
Sn İklimsiz
Miniklerin şimdiki durumları nasıl? Ben sizleri okuyup okuyup sanki çelik sahibi benmişim gibi heyecanlanıyor ve sonunu merak ediyorum... Bu durum normal midir? :) |
4 Eklenti(ler)
Silver Pink' deki çiçek tomurcukları. Umarım başarıyla açarlar.
Eklenti 72616 Eklenti 72617 Eklenti 72618 Eklenti 72619 |
Oh aman aman :) Kocaman bir MAŞALLAAH
Çok heyecanlı çok heyecanlı... 1 senede çiçek açtırıyorsunuz helal diyorum. İklimsiz başınızı çok ağrıtacağım sanırım çelikler geldiğinde... |
Çelikler bir gelsin hele elimden gelen yardımı yapacağıma kuşkunuz olmasın.
|
Darısı bizim gelecek olan çeliklerin başına sevgili İklimsiz. Tomurcuklu hali bile çok heyecan verici. Bol bol çiçeklerini görürüz hep birlikte inşallah :)
|
Şimdi beklemesi ne zordur. :))) Tomurcukların da büyümekte nazlı olduğu düşünülürse.. Kolay gelsin sevgili İklimsiz :)
|
Çiçek tomurcukları ne ilginçmiş öyle ;) Hadi bakalım hemen hızlı hızlı büyürler de çiçeklerini hepbirlikte görürüz. Benim hoya cornosa milim milim büyütüyor çiçeklerini. :p
|
2007 yılındaki maceranın mutlu sonu :))))
Sn iklimsiz hangi türleri bugüne taşıdınız :) |
Ben de aynı şeyi soracaktım, şu anda elinizde hangi türler var sevgili iklimsiz ve bunlardan hangileri çiçek açtı?
|
5 Eklenti(ler)
Paul beyden gelen çelikler yol yorgunluğunu atmak için oksijenli su karışımına alındı:p
Angustifolia Eklenti 78426 Coloura Eklenti 78427 Diversifolia Eklenti 78428 Dolichosparte Eklenti 78429 İmperialis Eklenti 78430 |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Meliflua Eklenti 78431 Meredithii Eklenti 78432 Nicholson Eklenti 78433 Nummularioides Eklenti 78434 Parasitica Eklenti 78435 |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Picta Eklenti 78436 sp. ambon Eklenti 78437 sp.haraku Eklenti 78438 sp.molukken Eklenti 78439 Thompsonii Eklenti 78440 |
1 Eklenti(ler)
|
İnamıyorum bunların hepsi sizin mi ;) Maşallah... Bakarken hiç bitmeyecek sandım. Umarım köklenip hemen çiçeklerini de görürüz. Sevgiler.
|
Sevgili İklimsiz son çeliğiniz waymaniae gibi duruyor sanki?
|
İyi günlerde büyüt ablacım. Bunları gördükçe siparişten çıktığım için kafamı duvarlara vurasım geliyor valla yaa :(
|
Alıntı:
Teşekkürler huzunperest uyardığınız için. |
Olsun Sn Kırcı
Hele çelikleri yaşatabilelim. Komşuda pişenlerden size de düşer herhalde :) |
Syn İklimsiz yeni hoyalarınız hayırlı olsun inşallah hepsi en kısa zamanda bir güzel köklenip çiçeklenirler. :rolleyes:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili iklimsiz muhteşemsiniz. Hoyalarınız da sizin kadar muhteşem. Hiç görmediklerimi gördüm sizin sayenizde. Umarım imperialis'iniz kurtulur. En sağlıklı yaprakları bırakarak budasanız toparlar mı acaba kendini?
|
Gövde sağlam gibi kurtulur.
Başarılar.Paul Bey yerine sizden alırız :) |
Sevgili iklimsiz,
Gerçekten sıkıntılı gözüküyor. İnşallah toparlar kendini. Sanırım yapısı dolayısıyla imperialisler zor kökleniyor. Velveteen'in de başına gelmiş. Yapraklar dökülse de dalı köklenir umarım. |
Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu durum ilk kez başıma gelmiyor, gözlemlerim yapraksız gövdenin köklenmediği yönünde.
Sonuna kadar, yapraklar iyice sararıp düşse bile, dal iyice buruşup kuruyuncaya kadar bekleyeceğim. |
Bu kalınlıkta köklendirdiğiniz başka bir gövde var mı sayın İklimsiz? Bana gelen çeliği 2 ye bölmüştüm ve içinden beyaz koyu bir sıvı akmıştı. Bende bitkinin suyunu kaybetmesine sebep olduğum için köklendiremedim diye düşünüyordum hep. Ama siz gelen çeliği hiç kesmeden dikmişsiniz gördüğüm kadarıyla.
Umuyorum kurtulur. Bu aşamadan yaşama geri dönmesini görmek çok daha mutluluk verici olur eminim. Şans diliyorum. |
Bu kalınlıkta bir gövdeye sahip ilk hoyam bu. Üstelik yaprak altlarında unlu bit gördüm ama bu denli sararmaya neden olacaklar gibi gelmedi bana.
Her çelik köklenecek diye bir kural yok fakat yaşarsa gerçekten çok sevineceğim:) |
Birinci fotoğrafta çok iyi durumda olduğunu düşünüyordum, son fotoğraf beni şarşırttı.
Silverpinkte benzer bir durum yaşamıştım, şöyle yapmıştım. Topraktan çıkartım, üst ve alttaki buruşmuş ve bozulmuş bölümleri kestim, köklendirme hormonu yardımıyla, nemli, orkide toprağına diktim, güneşe maruz kalmadı, nemli ve sıcak bir ortama bırakıp, ellemeden ve oynatmadan bekledim, sulanacağında yanlızca sprey yaptım. Silverpink kurtuldu, ama İmperialis odunsu gövde olmadığı için ne kadar başarılı olunur bilemiyorum. Paul odunsu gövdelerin daha zor köklendiğini söylüyordu.Ben tersini düşünüyorum (denemelerimden ;) ) Fotoğrafa göre müdahale edilmeli . |
Gövde sağlam ve sağlıklı yeşil görüntüsünü koruyor. Yapraklara fazla enerji harcanmasın diye küçültme yaptım. Kesilecek, buruşmuş ve bozulmuş bölüm yok yani.
Bunun dışında, köklendirme hormonu uygulaması, orkide toprağına dikim ve diğer koşullar zaten sağlanmış durumda. Beklemekten başka çare yok. Not: İmperialisi kaybedersem fena inat yapar, Paul beyden yenisini isterim diye düşünüyordum fakat sitesinde satışta görünmüyor:mad: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025