![]() |
İklimsiz / hoyalar
Sevgili hoyadag kardeşimizin aktif rol aldığı mumçiçeği sipariş organizasyonun son halkası, bugün elime geçen üç ayrı ve daha önce konu başlığı açılmamış türlerle bu sezonluk sona ermiş bulunmaktadır. Kendisine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum.
Ve Mucip abiciğim:o diğer mumçiçeği kardeşlerimin "Mucip abi yetiş", "Mucip abi nerdesin" yardım çağrılarına ya da "bu çeliğin tersi düzü neresi" sorularına tatlı bir gülümsemeyle bakarken, aynı durumun benim de başıma geleceğini nereden bilebilirdim:( Arkadaşlar sakın gücenmesin, bu gülümseme kesinlikle alaycı değildi. Son derece masum, amatörce çabaları, çelikleri hayata bağlama uğraşlarına saygı da içeriyordu. Elimdeki hoya türleri: AUSTRALİS ANGUSTİFOLİA BELLA BİLOBATA BREVİALATA CARNOSA COLOURA CARNOSA CRİNKLE CARNOSA TRİCOLOR CİNNAMOMİFOLİA CURTİSİİ DAVİDCUMİNGİİ DİVERSİFOLİA DOLİCHOSPARTE EL-NİDİCUS FUNGİİ İMPERİALİS İNCONSPUCA KERİİ KERİİ VERİAGATA KENTİANA LACUNOSA LİMONİCA LOHERİİ MİNİBELL MELİFLUA MEREDİTHİİ MİNDORENSİS NİCHOLSONİAE NUMMULAROİDES OBSCURA OBOVATA PİCTA PURPREO FUSCHA PARASİTİCA PHYLLURA RİGİDA İML. RUSCİFOLİA SP.AMBON SP.HARAKU SP.MOLUKKEN SİLVER PİNK SİLVER PİNK RED BUTTON SERPENS SHEPERDİİ TSANGİİ VANUATENSİS--- Ölecek gibi. WAYETİİ |
hoya camphorofolia
3 Eklenti(ler)
Şimdi Mucip abiciğim, aşağıda camphorifolia nın üç ayrı bakıştan fotoğrafını koyuyorum. Birinci resim çeliğin bana gelen hali ve ben onun, o haliyle fazla uzun olduğunu düşünüyorum. İkinci ve üçüncü resimlerde okla işaretlediğim yerlerden kesip yeni çelikler elde etmem mümkün mü?
|
hoya inconsi
3 Eklenti(ler)
Hoya inconsi sanırım diğer arkadaşlarda olmayan bir tür. Mumçiçeği profesörümüz Mucip abi acaba benim gibi mi düşünecek:confused: Boyunun uzun olduğunu ve işaretli yerlerinden bölmem gerektiğini düşünüyorum.
|
hoya cumingiana
3 Eklenti(ler)
En çok bu türde yardımına ihtiyacım var Mucip abi:o Yaprak dizilimi o kadar sık ki, neresi ters neresi yön kafam karıştı.
|
Merhaba,
Sağ taraf ÜST Çeliği ortasından böl iki çelik olsun her çeliğin alt yapraklarını kes üstte tek veya iki yaprak bırak ve dik. Selamlar. |
Merhaba,
Alt taraf ALT Siyah kalemle işaretli yerden kes, alt taraf bir çelik üst bir çelik olacak, yine alt yap. kes en üstte yaprak bırak ve dik. |
Çok teşekkürler Mucip abi, cumingiana bu iyiliğinizi unutmayacak. Gecenin bu saati demeden derhal işe koyulayım:)
|
Buna da içten teşekkürler. Kestiğim yaprakları da kavağa çıkarsam mı acaba:D
|
Merhaba,
yön alt= ALT tek çelik olur altyaprakları kes üstte yaprak bırak ve dik. Bölersen alt taraf riskli olur tutmayabilir, karar senin. Selamlar. |
O görev sevilayın kızabilir.
|
Hocamız ne diyorsa o, açgözlü olmamakta fayda var:) İçten teşekkürlerimi iletiyorum.
|
Alemsiniz vallahi:) izin isterim sevilay hanımdan.
|
Hadi gözünüz aydın sevgili iklimsiz hanım. Umarım hepsini köklendirip, büyütürsünüz mutlu mutlu.
|
Sevgili İklimsiz, aslında bu yöntemle balığın kavağa çıkması zor gibi.
Yapraklar normalde Begonya Rex'e uygulanan bu yöntem için bana biraz kalın ya da etli geliyor zira. İzin ne demek.Dükkan sizin. Ama bence siz bir kısmını balık için yatırın, bir kısmını da ne olur ne olmaz bir umut diye normal şekilde küçük bir saksıya dikiverin derim ben. |
Sevilay hanımcığım, hiç ziyan edermiyim kestiğim yaprakları, hepsini balık misali yatırdım:) Ya tutarsa değil mi:) Sevgiyle kalın.
|
Sevgili İklimsiz,
Çeliklerinize kavuşmanıza çok sevindim, sağolsun sevgili Hoyadag ve Cezzar sayesinde hakikaten çok güzel bir organizasyon oldu.. Ben Cummingiana'mı kendi hatamdan dolayı kaybettim. Çok fazla ısı farkı bulunan bir yerde köklendirmeye çalıştım. (Kalorifer peteği üzerinde) Hoya Kerri çeliklerimden birini de bu yüzden ve çok su vermekten kaybettim. Bu deneyimim doğrultusunda, çeliklerinize 18-22 dereceler arasında tutabileceğiniz bir ortam yaratırsanız ideal olacaktır. Sulama hakkında sanırım yeterince yazıldı, genelde fazla sulamadan kaynaklanan kayıplarımız oldu. Umarım siz bizlerin yaptıkları hataları yapmazsınız, aslında en son çeliklerinize kavuşmanız belki de çok iyi oldu. Her şeyde bir hayır vardır derler ya... Hepimizin deneyimlerini ve hatalarını çok güzel gözlemleme şansınız oldu. En kısa zamanda tüm çeliklerinizin ilk sürgün ve yapraklarını görmenizi yürekten dilerim..;) |
Hafize hanımcığım ilgine teşekkür ediyorum. Çeliklere en kavuştuğuma hiç mi hiç üzülmüyorum. Neden derseniz siz değerli kardeşlerimin çalışmalarını, başarılarını, başarısızlıklarını, amatör sevincini ve heyecanını gün be gün takip ettim, sizinle sevindim, sizinle üzüldüm.
Sonuçta epey bir tecrübe birikimi olmasına neden oldu bu durum. Sevgili Cezzar'a buradan bir kere daha teşekkürler iletiyorum. Hoyadag'a gelince ahh ahhh az kahrımı çekmedi:) Sürpriz bir gelişme oldu, ilerleyen günlerde bunu buradan sizlerle paylaşacağım. İki evlat sahibi bir anne olarak şunu inanın çok içten ve samimi söyleyebilirim, hoyadag benim evladım artık, **** kardeşim. Onu, o tertemiz yüreğinden öpüyorum. |
Gözünüz aydın İklimsiz :) Güzel haberleri bekleriz.
|
Yaklaşık bir aydır toprakta olan çeliklerimden inconsi ve cumingiana, bu sabah fısfıslarken yapraklarını düşürdü:( Fakat her ikisinin de gövdesinde, dal uçlarında minik tomurcuklar patlamış durumda. Topraktan çıkarmaya korkuyorum, köklenmişlerse zarar veririm diye. Dal uçlarındaki minik patlaklar bence hayatta olduklarına işaret:p Resimlemek istedim ancak resimde belli olmuyorlar
Camphorofolia ise kalın ve iri yapraklarıyla sessiz bekleyişine devam:mad: |
Çeliklerin baharı beklediği kesin, baharla birlikte atağa geçecekler, bugünlerdeki gece ve gündüz arasındaki aşırı ısı farkının çelikleri çok etkilediğine inanıyorum.
Ben akşamları çelikleri pencere önünden alıp sabah tekrar koyuyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
Sanırım büyük bir sürpriz yapacak Güler hanım :). Bu mevsim çiçek mevsimi oldu mum çiçeklerinin. Bakalım sabredebilecek misiniz açana kadar ;)
Ben sabredemiyorum umarım yakın bir zamanda açmış fotoğraflarını görebilirim. Koku işini nasıl yapacağız halen bir çözüm yok :( Japonlara buradan sesleniyorum acilen koku tüplerini geliştirin halka arz etmeye başlayın :D |
2 Eklenti(ler)
|
Çok sağlıklı gözüküyorlar Güler Hanım, tebrik ederim sizi. Giresuna bir sefer düzenlemek lazım artık ;)
|
Bendeki de klasik hoya, belki Sebahattin geçerken beni de alır, birer çelikle döneriz:)
|
Güler Hanım merhaba,
23 nolu mesajınızda Inconspicuanın yanında duran alacalı yapraklı tür hangisi acaba? |
:p
Sevgili velveteen, sorduğunuz bitki Hoya carnosa variegata. Köklenmesi ve büyümesi carnosaya göre, çok çok daha yavaş. |
Maşallah çoşmuşlur.:)
|
2 Eklenti(ler)
Mevsim itibariyle diğer türler duraklama dönemine girmişken, hoya fungii atağa kalktı:)
Eklenti 58771 Eklenti 58772 |
Aman maşallah... Bu iklimde böyle ise yazın düşünemiyorum artık ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025