![]() |
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler sevgili turkankaragoz
Şimd de 501 numaralı sayfadaki ilk fotoğrafın bu günkü görseli sağda olan! |
Harika görünüyorlar sizden öğrenecek çok şeyimiz var ellerinize sağlık sn yeşillim.
|
Sn yeşillim size danışmak istediğim bir durum var. Bu besin eriği içinde yaptığınız üretimde saksı altı suya değecek kadar mı eriyik ekliyorsunuz yoksa daha fazla mı?
Sabahtan beri sitede araştırıyorum ama bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım. Daha önce görmüştüm sizde adeniumunuza bu şekilde bakıyorsunuz. Bende adeniumlarımı su kültürüne aldım. Ama eriyik konusunda karar veremedim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
Sn turkankaragoz,
Sayfa 15 ve 447 numaralı mesajımda su seviyesini tespit edebilirsiniz. Adenium için de fark etmiyor. Bazen sıvısını ihmal de edebiliyorum. 3 veya 4 cm kadar sıvıya iç kap temas edecek.http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm İlgili linkte sorularınızın cevabını muhakkak alabilirsiniz. Karışık gibi gelir ama gönül verince kendi katkılarınızla eğlenceli bir deneyiminiz olur. Kolay gelsin. |
Teşekkür ederim Sn yeşillim.
|
1 Eklenti(ler)
Yukarı çekersek 501 numaralı mesajda ikinci fotoğraf ve sol tarafta bir saksıda üç türden birinin bu günkü görseli!
Sağında küçük saksıdakini de kaybettim. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim kızlarımızla ziyaretinize geldik.
Eklenti 426030 Eklenti 426031 Eklenti 426032 Eklenti 426033 Eklenti 426034 Bu güzellikleri bana yaşattığın için tekrar teşekkür ederim. |
Sevgili smiy,
Bir yılda müthiş başarı! Açıkçası bana yaşattığınız bu anı için müteşekkirim. Yaşadığım bu duyguyu sizlerin de yaşamanız dileğimle. Sağ olunuz, var olunuz.. |
Hoya
Fotograftaki sağdaki buyuk yapraklı olanın adi nedir acaba
|
Sn Begonyam, 511 numaralı mesajdan bahsediyorsanız, Hoya Alagensis etiketiyle geldi.
|
Sn yeşillim bu nasıl bir aşk böyle nasıl heyecanla bütün gün hoya sayfası okuyorum anlatamam. Sizin odayı boşaltıp çılgın oda yaptığınızı okuduğumda açıkça bu nasıl bir sevgi böyle diye düşünmüştüm. Ama şimdi sizi anlıyorum. İnanın hepsine benimde benimde olmalı gözüyle bakıyorum artık. Aslında evimde çok uygun diye düşünüyorum. Çok güzel öğleden sonra güneş alıyor. Oldukça aydınlık. Bulunduğum bölge itibariylede nem oranı oldukça fazla. Nemimiz en düşük %40 lar da seyrediyor ki bu oldukça az bir dönem. Her zaman bunun oldukça üzerinde. İnanın miniklerim geldiğinden beri büyüteç elimde nerede bir oluşum var diye kontroldeler. Yanlız üzücü bir haber de vermem gerek. Gelen küçük kalplerimden toprak tarafında olanı kaybettim. Hemen üzerinden biraz toprak eksilttim ve diğerini kurtardım. O iki küçük kalbin arasındaki sürgünde yoluna devam ediyor bir sorun yok şimdilik. Biraz mektup gibi oldu ama kusura bakmayın. Bana da bu aşkı bulaştırdığınız için teşekkür etmek ve heyacanımı sizinle paylaşmak istedim. Bol çiçekli güzel günler dilerim.
|
Merhaba Türkan Hanım,
Hoyalarda yaprak kaybı olması normaldir. Hele de yavru yolculuk ettiyse! Sizi anlamamak mümkün mü? Oda yetmedi topraksız kültürdeki hoyalarımın bakımını evimin dışında yapmaktayım. Bir gün toprak ortamındakilere, bir gün topraksızlara ben hoyalarımla mutluyum. :) Vallahi yeriniz müsayitse neden olmasın bir hoya odası da siz yapın;) Ardı gelir, hoya virüsü bulaştı bir kez. Kolay gelsin dileklerimle. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436656
Kızımın yeni kalpleriyle sayfanıza konuk geldik. Sizden gelen kalpleri ne yazık ki hava değişiminden kaybettik. Çünkü nem oranımız çok fazla. Sizin oralardaki kuru hava bizim buralardaki 85-90 nem dayanamadı küçük kalpler. Ama kerii hızlı çıktı. Yerinide sevdi sanıyorum. Sabah sizi üzmüştük dilerim şimdi gülümsetmişizdir. |
1 Eklenti(ler)
Sağda ve 511 numaralı Hoya Alagensis bu günkü fotoğrafıdır. :)
|
Alagensis kısa sürede ne güzel gelişmiş, kutluyorum sevgili yeşillim :)
|
1 Eklenti(ler)
Bana koli geldi. İstediğim türleri bayağı toparladım.
Bu heyecan bir başka!! Hele de şansa ihtiyacı olup da, hayata tutunmaya gayretliler beni en çok mutlu edenlerdir. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hydrosuccess den edindiğim tür densifolia tek kapta çiçek öbeğini açtı.
Başlığımda renk olması dileğimle iyi seyirler. |
1 Eklenti(ler)
EPC-232 Hoya Teletifolia;
24 kasım 2012 siparişimde elime geçenlerden. Her siparişimin tür ve durumlarını değerlendirerek farklı çalışmalarım olabiliyor. Genelde kök kısmını toprak, çelik alarak da topraksızda değerlendirme yapıyor ! Gözlemlemelerim sonucu hangi kültürde gelişim istikrarlı gidiyorsa...! Hıım demek ki daha çok nem istiyor / istemiyor gibi kararlar alabiliyorum. Bunu da deneme, yanılma ile tesbit ettiğimi sanmaktayım. |
2 Eklenti(ler)
Örneklemelerimden...
|
2 Eklenti(ler)
Hoya Glabra küçük fotoğraftakidir. Büyük karedeki, saklama kabında kontrollü çeliklerimin mini seradaki görselleridir.
Çift kapta olanlar besin eriyiğine geçtiklerimdir. Mesela caudata.. |
Sevgili Yeşillim, yeni türleriniz hayırlı olsun. Merak ettiğim Caudata ne kadar sürede köklendi. Bir de zahmet olmazsa yeni türlerinizin isimlerini yazabilirmisiniz?
|
Sevgili edelvays58,
Süre tutmadım ama elimdeki türlere bakarak zor olmayan bir tür diyebilirim. Filiz ucuna dikkat eder ve nemli ortamı sağlarsanız sorun olmaz diye düşünmekteyim. Caudata 24 kasım 2012 de elime geçenlerden. Yeni türlerimi, arzunuz üzerine bir ara yazarım. İnanır mısınız halen kayıta geçmediğim türlerim var. Şimdi de pazardan geldim yorgunum. Ama söz bir ara listeyi yaparım kısmetse.. |
3 Eklenti(ler)
İşte yeni türlerim,
|
Son siparişimde olanlar
Sayın edelvays58, isteğiniz üzere bir toparlama yaptım.Hepsi EPC olmak üzere küçük yapraklılardan 2şer adet sipariş yaptığım da olmuştur.
Ben de sayfanızda türlerinizi görmeyi arzu etmekteyim. Olur ya takas yaparız zamanla :) EPC 320 .. EPC 789 EPC 91 .. EPC 114 EPC 97 .. EPC 219 EPC 100 .. EPC 263 EPC98 .. EPC 819 EPC 559 .. EPC 530 EPC99 .. EPC 659 EPC595 .. EPC 215 EPC 103 . . EPC 523 |
Sevgili yeşillim,
EPC satıcının adını tanımlayan bir kısaltma değil mi, epiphytica gibi ? |
Çok teşekkür ederim sevgili Yeşillim. Umarım hepsi sağlıkla hayata tutunurlar. Tabii neden olmasın. Takas yapılabilir.
|
Alıntı:
EPC de kayıtlı numaralı.. EpiPhytiCa Tayland'da yeralan bir bitki üreticisi ve satıcı firmadır.Evet kısaltılmış halidir EPC |
1 Eklenti(ler)
Hoya praetorii ile günaydınlar diliyoruz..
|
1 Eklenti(ler)
Genelde karedeki hoya lar çelik olarak dört ay öncesi Aleya' dan gelmiştir.
|
1 Eklenti(ler)
Yukarı doğru çıkarsak 509 numaralı mesajda son güncellememdir. Yaprak benzerliği olarak etikette karışılk olabilir.
Ki bunun yaprakları bile yoktu. Şimdilik Kişisel başlğımda kalsınlar. Tür adının guppyi, olduğunu düşünmekteyim. Şayet çiçeğini görürsem kendi başlığında sunmayı planlamaktayım. Kısmet :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025