![]() |
Tayland posteri olmaz ben onu güzel yurdumun sıcacık ili olan Adana'dan aldım.
Olsa olsa Adana posteri olabilir. haydi o zaman sizden de korkalım sn karalale H. retusa fotoğraflarıyla yaşamaya başlayalım ne dersiniz?:) Benim tricolor salona doğru yol aldı kapalı balkonun camları yansıma yapıyor makina da sanırım ışıktan rahatsız oluyor. Hayırlısı olsun bakalım kısmet belki de asansöre kadar yol alabilir..bu son aşamada olabilecek bir durum olabilir. |
1 Eklenti(ler)
Günaydın, sevgil yeşillim. Bu size olsun o zaman. ;) Diğer resim ve bilgileri benim sayfa ya yüklüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün 3 gibi gözünü açtı Adana'lı tricolorum.
Şimdi ise gözler tam açıldı, ortalık mis mis.. |
Offffffff.... çok güzellllll, benim içinde koklayın lütfen.:p Çok ama çok resim çekin sağdan, soldan, üstten.:D :D Büyüklüğünü de çok merak ettim. Teşekkürler sevgili yeşillim...
|
1 Eklenti(ler)
Eğer boydan Tricolorumun fotosunu eklesem tircolor diyemezsiniz.
Paylaşımda tri kısmını dağıttığım için one kısmı bendekiler diyebilirim. Koklamama gerek yok solumam yetiyor:) Yarın konu başlığına foto eklerim bu günlük bu kadar iyi seyirler.. |
Sevgili Yeşillim,
hep ilklere imzanızı atıyorsunuz umarım farkındasınızdır. Bu ayda soğuklara rağmen çiçek açtırabildiniz.. Canı yürekten kutlarım başarınızı... Benim içinde koklayın Lütfen, eminim bütün Aile Adanalı'nın başında nöbettedir şimdi:D bol bol resim bekliyoruz;) |
Darısı çooook uzun zaman sonra olsa da bizlere inşallah ;) Duyabilecekmiyiz acaba biz de o kokuları. Tam açmış halinin fotosunu bekleyenler arasındayım ben de . ;)
Bende şimdilik emanet sayılan Hoyalardan en hızlı Fungii çıktı galiba. Onda küçücük, ben de ise çok büyük hareketlenme var. Gidip gelip bakıyorum ne alemde diye :D Büyüyecek mi acaba, gerçi her saat bakarken pek büyüyor gibi gelmiyor ama.... ;) Sevgiler. |
Sevgili yeşillim,çok güzel bizikilerde böyle açar inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
H. Carnosa 'Tricolor'um konuşsun sevgilerimizle..
|
O konuşuyor, ben de şevkle dinliyorum muhabbetine doyulmuyor... Bu ara da gözlerim de bayram yapıyor. Yalnız dikkatimi çekti, triecolor un çiçeklerinin daha pembe olması gerekmiyor mu sevgili yeşillim. Teşekkürler.....
|
Aslında ben de daha pembe bekliyordum. Benim çekimimden de olabilir biraz daha pembe gibi
yakından. Bu renk değişimi Sn İlkin'in Davidcummungii de de olmuştu bir öneri üzerine ışığı daha çok alan bir yere yerleştirmişti diye hatırlıyorum . Sonraki çiçeği kendi renginde çıkmıştı Dikkatinizi çeken konuyla ilgili yazı hazırlayacaktım gözlemlerime dayanarak. siz önce davrandınız. Tebrik ederim |
Ablacığım sözün var benin içinde koklayacaktın bol bol kollamayı unutma.
Muhteşem görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
Komşum bir çay demleyip hemen gidiyorum, doğru söz vermiştim değil mi?
Sana öyle bir tricolor gelecek ki çiçeğini sen koklayacaksın inşallah. |
Kutluyor sevgili yeşillim, yüreğine sağlık.
Benim hoyalar menekşelerin bulunduğu salonda yaşamaya çalışıyor. Yaz aylarında menekşeler zarar görmesin diye perde , pancur ne varsa kapatınca bu sene çiçek göremedim. Bakalım seneye çiçek görmek kısmet olacak mı :) |
Alıntı:
|
Sevgili yeşillim gözünüz aydın bu güzellikleri izlemeye doyamadım doğrusu. Acaba bende gönderdiğiniz ufaklıkların böyle güzel çiçeklerini ne zaman göreceğim?Bizim ufaklıklardan en hızlı H.pubicalyx silver pink çıktı 2. sıra yapraklarını verdi.Diğerlerinde pek bir değişiklik yok.En kısa zamanda resimlerini yüklerim.
Sevgilerle... |
Açmasını fotoğraflarla da olsa adım adım izlemek çok keyifliydi, tebrikler sevgili yeşillim!!
Tricolor değiller ama bendeki carnosalar da büyümeye bir karar verseler çok mutlu olacağım. Carnosa çiçeğini ilk kez geçen haftalarda İznik'te 1. kat bir evin camında gördüm. Utanmasam o camın önünde bi yarım saat dikilebilirdim, insanın aklını başından alacak derecede güzeller :) |
Teşekkür ederim mesaj yazan arkadaşlara. İnşallah sizler de güzellikleri yakın zamanda görürsünüz.
Sn Orkun Kırcı, evet H. carnosa 'Tricolor' yaprak rengi değişebiliyor ara ara. |
1 Eklenti(ler)
Öğrendiğim kadarıyla aktarmaya çalışacağım;
H.carnosa 'Tricolor' ayrı bir hoya türü değil Hoya carnosa varyetisinin bir kültüvarı oluyor. H. carnosanın bir dalında genetik bozukluk görülüyor o daldan parça alıp ayrıca dikiliyor sonuçta kompacta, hindu rope gibi genetiği bozuk olan bitkilerin çoğaltılması ile oluyor. Önceden bu H. carnosa Tricolorun yaprak değişimini farkettiğim yerden çelik almıştım. yaprakları inceler misiniz? Bir de şöyle düşünelim, H.carnosa'Tricolor' zaten carnosanın genetiği bozulmuş halidir.! Yanlışım varsa düzeltmenizi istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
H. carnosa 'tricolor' da bir alem
Baktım aslına dönüş yapıyor, yardım edeyim dedim. Tricolor belirtisini olan dallardan başladım çelik almaya. Metrelerce yani:D Bir geri, bir ileri derken H.carnosa 'tricolor' damarı tuttu. |
Minik çelikler çok şeker. Keşke pembe renk daim olsa. 3 yıl önce carnosa dışında sahip olduğum ilk türdü bu. Babamın erik ağacı için attığı ilaç yüzünden kaybetmiştim. Açıklamanız için de ayrıca teşekkür ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Faydalı olabiliyorsam ne mutlu Orkun Bey.
Şimdi Dilaver Bey köklendirmişti üç çelik H.davidcummungii ortak açılan siparişte Hollanda'ya verdiğim siparişimden edindiğim. Yalnız şehir dışına çıkmam gereken bir zamanda geleceği için sağolsun Sn dkp, köklendirip 3 köklü halde gönderdi. Biri öldü, ikincisi çift kapta yeni kendine geldi umutluyum ondan, diğeri ise tek yaprakla kaldı. yani 2010 ağustosuna gelen çeliğimin hikayesi..! Kök kuvvetli, çürüme olsa o da yok. Gittiği yere kadar gidelim bakalım. foto yeni çekim |
1 Eklenti(ler)
2010 yılında gelen davidcummungii çeliğimin biri de eklediğim fotoğraftaki
Bana geldiğine konu başlığı açmıştım gelişimini takip etmek isterseniz. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...nosa/22151.htm Üzerinde yaprağından fazla çiçekli aynı tür vereyim deseler illaki emeğim derim. İyi ki çift kap sistemini öğrenmişim. saygılarımla.. |
1 Eklenti(ler)
Birinci sayfamdaki tricolor görselleri Hollanda'dan 2010 nisan ortak siparişinde edindiğim çeliğe aittır.
Dün toprağını boşaltıp köklerine bakmak istedim. Geldi geleli iki çelik aldım. Doğrusu hoyaseverlerin elinde bulunan akran veya adaş tricolorların kök gelişiminin görsellerini de merak etmiyor değilim. Kök çürümesi başlamış bile.. |
3 Eklenti(ler)
Canım moral olsun, gönderdiğin Hollandalı carnosa tricolour gelişimi gayet güzel oldu. Hoyalar seni çok seviyor bunu biliyorum Senin adına dikmiş olduğum hoya callicina çeliğinde çiçek sapı vardı tomurcuk büyütme çabasına girdi:p kök gelişimini gayet güzel başardı, Çiçek açarsa hiç şaşmayacağım.
Takas hoyalarını istersen baharda göndereyim sana bırakıyorum, istersen hazır durumdalar, hafta başına gönderebilirim. |
Sevgili yeşillim, 1 ay yokluğumda hoyalarım ve çelikler epey kötü olmuş. Uç sürgünler kurumuş, çelikler buruşmuş...Az sulayın demiştim, hiç sulamamışlar...
Tekrar çelikledim. Sağlıklı çelikler yollamak istiyorum. Biraz daha zaman... |
Sn missmenas, agozce hiç acele etmiyorum. Zaten evin içi Hoya doldu açıkçası yoruluyorum.
bazen onların bakımına gücüm yetmiyor diyebilirim. Benim için yormayın kendinizi olur mu? Hatta sana hoya yok deyin diye yazacağım ama her an bu konuda fikrimin değişmişliğini yaşıyorum. Hatice Hanım, buradan callicina, tricoloru görmek çok güzeldi teşekkür ederim. |
Şimdiye kadar hoyalarımda çok az olmakla beraber unlu bit dışı hastalık olmadı.
Unlu bitin önüne bitkiselle geçebildim şükür. Bundan sonrası da var. Ya kimyasal kullanmam gerektiğinde!! Elimde bulunan bitkilerimin sağlığı bunun yanında kendime özel materyallerim olacaktı. Mesela bitkimin materyalinden tutun da genel hal itibariyle hafif olması.. Bunun içindir ki zaten koleksiyoner olamam, mekan ve zaman kısıtlı ev işlerinde ve hobimde yardımcım olmadığına göre daha fazla kendimi zorlamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belli bir zamana kadar elimdeki hoyaların dışına çıkmayacağım. Sakıncası yoksa, Takas karşılığı verilecek olan hoyaların Fatih Beyin adresine yönlendirmek istiyorum. Teşekkür ederim. |
Bitkisel çözüm tam olarak nedir? Bende az miktarda olsa da can sıkıcı unlu bit oluyor arada.
|
Şimdi Orkun Bey, gözünüzü bozacak derecede belirtilerini izlemeyle başlıyor
İşler büyüyüp baş edemeyecek duruma gelene kadar beklenmemeli Duşun altında sıcak suyla dikkatlice yıkıyorum. Gerekirse büyüteç ki ben büyüteç kullandım tek tek inceleyip kulak çöpü yardımıyla elinizdeki bitkisel ilaçla tek tek mekanik yol yardımı ile ve her temasta yineliyorum kulak çöpünü. Sonra da fısfıs sulandırarak. Ama bunun yanında bitkisel piyasada satılan hatta marketten almıştım onu da kullandım. Devamı olmuyor mu derseniz oluyor 15 güne bir tekrarlıyorum bitene kadar. Ama şimdilerde ihmal ediyorum, hoş birşeyler yok. Bir de kuşku duyduğum bitkilerimi ayrı yere alırım. Geçen baharda Hatice hanım göndermişti onunla yaptım. Valla ne kullanırsan kullan dikkat ve rutin şart. size önerim ev yapımı ilaçlarını da tekrar tekrar okumanızdır. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum oysa en basiti değil mi unlu bit. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025