![]() |
Sevgili maki01,
Lacunosa'nızın sizi mutlu etmesine sevindim. Bu arada benim lacunosa çelikleri de geçen hafta toprakla buluştu. Buradan bu bilgiyi vemeniz iyi oldu eğer ki yapraklarını dökerse ben de sizin gibi sulamaya devam edeceğim..) Çelik alma kusunda da acele etmeyin. Önce çiçek alalım sonra alırız çelikleri:) |
4 Eklenti(ler)
Ablacım sana misafir getirdim :))
Ne zaman çiçeklenir bunlar :( |
Çok uzun oldukları için boydan çekemedim bir türlü :))
|
Hoş gelmişler, sayfamı şenlendirdiler.
Çok sağlıklı görünüyorlar Emel'cim, çiçek içinse bir vakte kadar açacak gibiler, bir ay mı desem :)) Yeterince uzamışlar aslında, tembellik ediyor, nazlanıyor bence. |
Ağzına sağlık ablacım :))
bence de tembellik ediyorlar..nerdeyse 4 yıl olacak açmamakta ısrarlı :) halbuki yediği önünde yemediği arkasında :) |
2 Eklenti(ler)
Denizli den sevgilerimizle annesine kocaman öpücüklerle;)
|
Teşekkürler ablam, çok güzel bakıyorsun kızıma :)
|
Sevgili Maki mum çiçeklerinin çeşitlerini arttırmışsınız. İnşallah çiçeklendiklerini de görürsünüz. Ve bizlerle paylaşırsınız da gözlerimiz bayram eder.
|
;)Bu ne kadar güzel bir paylaşım değil mi?Çok güzel bir dostluk.Paylaştığımız bitkiler,tohumlar,çelikler bizi birbirimize daha sıkı bağlıyorlar.Fatih'cim güle güle büyüt hoyalarını.
|
2 Eklenti(ler)
Güzel dileklerin için teşekkür ediyorum sevgili SDurul :)
Sevgili dkp çok haklıymış serpens konusunda. Sürgün veriyor, biraz büyütüyor sürgünü ve uçtan kurumaya başlıyor. Su ve nem konusunda sevgili İlkin'in uyarılarına dikkat etmeme rağmen havaların aşırıcı sıcak gitmesi suyu kontrol altında tutmamı zorlaştırıyordu. Yabancı bir sitede bu tür için fitil önerildiğini okumuştum, 4 çeliğe de uygulamaya karar verdim. Fatih'in Serpensi :) |
2 Eklenti(ler)
2010 ilk siparişiyle gelen çeliklerden Variegata çeliğim köklenemedi ve kurudu. İkinci parti gelen ise sıkıntıda gibi, yapraklarda buruşma başladı. Yine sıcaklara ve nem ihtiyacına bağlayarak kendimce sera uyguladım , sevecek mi bilmiyorum....
|
Ablacım benim veriagatalar seradan hiç çıkmadı. Gelişimlerini biliyorsun. Kesin yarar..
|
Fatih'in ısrarına dayanamayıp, variegatayı kurcaladım. Köklenmiş. Bir daha asla böyle bir şey yapmam, kafamı karıştırdı s..a :))
|
Orkun'cum hayatından memnunmuş aslında, ben panik yapmışım. Serasız köklenmiş...
|
2 Eklenti(ler)
|
Pek gözeller meaşallaah:)
|
Ablacım korkma hiç birşey olmaz köklendiyse.Ben çok çeliğimi köklenmeyi beklerken çıkarttım çıkarttım baktım:DYani ilk değil böyle olaylar benim için.
Maşallah en kısa zamanda çiçeklerini görmen dileklerimle... |
Sevgili maki01, mum çelikleriniz çok güzel köklenmiş. Bu konuda çok iyisiniz.
|
Teşekkür ediyorum sevgili v.dede. katmer'cimle az önce dedikodunuzu yaptık, menekşeleriniz maşallahı varmış :)
|
Sevgili maki01 ilk defa bugün sayfanda gezindim .Kusura bakmayın biraz geç oldu sayfanıza bakmak .Malum çalıştığım için kısıtlı vakitlerde akşamları şöyle bir gezintiye çıkıyorum site komşularımı .****** sayfanıza geç uğradığım için bu güzelliklerden mahrum kalmışım,hoyalarınıza bayıldım o ne güzellik maşallah,bende haddim olmayarak size bir şey sormak istiyorum .Neden başka çiçek yetiştirmiyorsunuz,belkide var ben bilmiyorum beni mazur görün ,çünkü o kadar güzelki mum çiçekleriniz eminimki bütün çiçekler elinizden çok güzel olacaklardır .Fazla uzattım kusura bakmayın sağlıcakla kalın.
|
Hoşgeldiniz sevgili türkansultan, haklısınız ben de çoğu arkadaşımızın sayfasını ziyaret edemiyorum. Sitemiz her geçen gün hızla büyümekte ve takip edilmesi neredeyse imkansız hale gelmekte.
Bu siteye üye olduktan sonra üç çiçeğe sevdalandım diyebilirim. Afrika menekşesi, sardunya ve mum çiçeği. Bu üç başlık altındaki mesajları kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Güzel balkonunuz ve sardunyalarınızın da yakın izleyicisiyim :) Balkon ve evde yetiştirdiğim bitkilerin saksı sayısı sanırım 200'ü aştı, tür olarak 40 'ın üzerinde olması lazım. O kadar fazla türe girince balkonum "gecekondu" balkona döndü. Arka, doğuya bakan balkonumda ağırlıklı olarak sebze ve saksıda yetiştirilebilen narinciye türlerim var. 3 tane de limonum var mayer limonun üzerinde :) Ön balkonumda sardunya ağırlıklı, inanın saksı sayısını artık bilmiyorum, hepsi bu sene alındı ya da çelikten yetiştirilmeye çalışıldı. Salonum ise mum çiçeği ve afrika menekşesi serası görünümünde. Biraz abarttım farkındayım. Gücüm de yetmiyor , sadeleşmeye gitmek zorundayım. Hoya türlerinde hala almak istediğim çeşitler var. Mevcutları başarılı bir şekilde yetiştirebilirsem sıra onlara gelecek :) Galeriye sardunyalarımın bir kısmının fotoğrafını eklemiştim , diğerlerini tembellikten eklemeyedim. Şimdi tembellik sırası sardunyalarıma geldi, top sardunyalar dışında dinlenmeye karar verdiler:) Karşılıklı benzer duyguları taşıyoruz inanın. Afrika Menekşesi başlığında da görmek isteriz sizi :) Sevgiler... |
Sevgili maki01 çok özür dilerim ,inanın bu kadar çeşitli çiçeğiniz olduğunu bilmiyordum .Lutfen bunu yeni olmama verin ,şimdi vermiş oldugunuz başlık altında size şöyle bir fisafir olucam .İnşallah bir gün bu misafirliği gerçek anlamda yaşarız ben bundan çok mutlu olurum.Sevgiler
|
Ve misafir olup döndüm sizden habersiz sevgili maki01.Gerçekten sardunya ve menekşeleriniz bir harika .Nazar değmez inşallah ,sağlık ve mutlulukla keyfini sürün inşallah . Sevgiler.
|
Çok üzüldüm şimdi, benim aktif üyeliğim 1 yılı geçti. Hala dolaşamadığım o kadar çok balkon, bahçe ve başlık var ki. Sadece şu an yetiştirdiğim bitkilerin başlıklarına ya da o bitkileri yetiştiren arkadaşlarımızın balkon ya da bahçelerine abone olarak siteyi takip edebiliyorum
Sevgili türkansultan , lütfen yanlış anlamayın. O kadar çok bitki delisi var ki bu sitede, ben de onlardan biri oldum sonunda demek için anlatmıştım ve biraz da uzun anlatmışım, kusuruma bakmayın lütfen :) |
Ne demek sevgili maki01 seve seve geziniyorum balkonlarınızda ve bahçelerinizde.Bunun kusurumu olurmuş ,ayrıca bende bir bitki delisi olarak bundan büyük haz duyuyorum sevgili makicim.
|
1 Eklenti(ler)
Çok heyecanlanmıştım dün gece diversifoliam sürpriz yaptı diye ama macro "sürgün" diyor. Yine de mutlu oldum, saksı değişiminden sonra pek bir durgundu :)
Sevgili dkp benim gibi bir yeni hoya yetiştiricisine en uygun olan türleri hediye etmiş:) Pubx ve diversifolia carnosalardan bile daha hızlı gelişen iki hoya türü, yeni başlayacak arkadaşlarımızın ilk siparişlerine yazmalarını öneririm. |
Tüh keşke çiçek sapı olsaymış :) ama bitkinin sağlıklı olduğunu ve geliştiğini görmek bile insanı mutlu ediyor...
Bu tür en çok çiçeğini görmek istediğim türlerden birisi ayrıca. Dediğiniz gibi gelişimi baya hızlı bu türün. Bendeki başka yerlerden de sürgün veriyor hızlıca büyüyor ama çiçek yok henüz. Sizinkisi çiçek açacak olursa işi gücü bırakıp soluğu sizde alabilirim. ;) Haberiniz olsun. |
Sevgili makicim en kısa zamanda bir mum çiçeği edineceğim,ve bunun tek sebebi sizsiniz acaba sizi kıskanmış olabilirmiyim .Ama bana nasıl bakmam hakkında bilgi verirsiniz inşallah,çünkü hoyalar hakkında bilgim hiç yok .Sayenizde bir hastalık daha sardı beni ,keşke bütün hastalıklar böyle olsa değilmi makicim.
|
Her zaman beklerim İlkin'cim , belki de tomurcuktur hala emin değilim aslında :))
Sultanım çok sevindim bu habere. Sonbahara kadar bulmazsaniz saksı değişimi sırasında bir kök ayırırım size :) Bakımı kolay bir tür, sizin ellerinizde mükemmel olacaktır, biliyorum :) Daha nice "hastalık"lara :)) Sırada menekşe var, o da çok yakışır size :)) Sevgiler. |
Sevgili makicim inceliğinize çok teşekkür ederim.Ama ben kıyamam sizin güzel hoyalarınıza,istanbulda botanik çok var oralardan temin edebilirim.Düşünmeniz bile büyük incelik , hoyamı edindiğimde muhakkak sizinle paylaşıcam .Sevgili arkadaşım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025