![]() |
1 Eklenti(ler)
Fatih'cim serpensin iki yaprağıyla birinciliği ele geçirdi. Miniş yapraklarını açmış, sana kavuşacağı günü bekliyor.
(Seradan poz vermek için çıktı. Umarım bu sürgün de kurumaz ) |
Yerim ben o miniş yaprakları =)
Kaçar gibi oldu şaka şaka yermiyim hiç:D Çok teşekkürler ablacım. |
1 Eklenti(ler)
Hoya verticillata en geç sürgün veren ve de en hızlı gelişen türüm oldu. Yeni verdiği yaprak, neredeyse çeliğin üzerinde gelen yaprakların 1.5 katı, 12 cm ye 4.5-5 cm gibi. Verticillata de güneşi ve ROA'yı seviyor :)
|
1 Eklenti(ler)
ROA sevdalısından selam var =) ;)
|
Teşekkürler Fatih'cim :)
|
3 Eklenti(ler)
Kerrii'm verdiği güçlü sürgünlerle gelişmeye devam ediyor.
Bunun gibi çeşitli boylarda 3 ayrı sürgün var. |
Oh maşallah :D Benim kızımda yavaş yavaş toparlanmaya başladı.Yeni kökler oluşmuş.Birkaç hafta daha verdiğim köklendirme hormonundan da vermeye devam edeceğim.Daha sonra ROA ya devam.
|
Fatih'cim hormon kullanıyorsan ROA kullanma ya da Sevgili Alper'e danış derim. Benim hoyalar sadece ROA ile mükemmel kök yapısı oluşturdu, keşke hormon kullanmasaydın.
|
Sevgili maki 01,
223 nolu mesajdaki Variegata'de gelişme var mı? Merak ediyorum. 2010 ilk siparişi ile gelen Variegata'yi üçe böldüm, canlı olduğunu belli ediyor. Hatta yaprak bile veren oldu. Sonrasında uclarını kuruttular. Pek nazlı, bakıyorum forumda da istikrarlı gelişim gösteren olmamış veya ben kaçırmış olabilirim. Yabancı dilim olmadığından internette bilgilerine de pek ulaşamıyorum. Bu tür hakkında ne öğrensem faydalı olacaktır. |
Sevgili yeşillim,
Benimki de geldiği gibi duruyor, ne bozuldu ne de sürgün verdi. 2010 ilk siparişiyle gelen çeliğimi ben de ikiye bölmüştüm, ikisi de kurudu. İkinci siparişle gelen son çeliği hiç dokunmadan diktim. Yaprak sayısı fazla olduğu için yeni gelişen köklerin ancak mevcut yaprakları besleyebildiğini düşünüyorum. Kökler yeterince gelişince sürgün gelecektir. |
1 Eklenti(ler)
Hoya Kerrii'm yaklaşık 2 ay aradan sonra ikinci çiçeğini vermeye hazırlanıyor. Uca çok yakın olan bu çiçek sapından, sürgün ucunu zedelediğim için ümdimi kesmiştim ama beni utandırdı:)
|
;)Maşallah ablacım.Kerin çok çalışkan.Ben görmeyeli hoyalarında baya gelişmeler olmuş.İnşallah hep böyle yüzünü güldürürler.
|
yeni tomurcuk yeni umut, gülen yüz.
ne güzel. sizin adınıza çok çok sevinindim. maşallah diyelim nazar olasın. Rabbim bizlere de (hoyacılara, yeşili ve çiçeği seven herkese,ağaçlar.net kullanıcılarına...)nasip etsin. bu güzellikleri paylaşıp bizleri de mutlu ettiğiniz için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili Emre ve NazMurat:) Darısı sizlere...
Asiye'mi ( Asiye'nin kızı) sizlerle tanıştırayım. Çok güzel bir Carnosa Asiye'm:) Yapraklar çok iri parlak. Son iki yaprağını ve bir sürgününü Adana'da verdi. Teşekkürler missmenas:) |
Serpensim ne alemde acaba :D
|
Serpensler malesef sürünüyor. Kendime ayırdığım 2 çelikten oluşan bardak iyi gibiydi onun da sürgün ucu kurudu. 2011 siparişinde yine serpens getirteceğim ve parçalamadan köklendireceğim.
Sizinkileri göndermek için havanın serinlemesini bekliyorum. Malesef 2 yapraklı, sürgün büyütememiş bir serpens gönderecekmişim gibi duruyor, belki sizin elinizde gelişir ve büyür. |
1 Eklenti(ler)
|
Gözünüz aydın sevgili Maki, nasıl başarıyorsunuz açtırmayı?
|
Sevgili Maki01, çok güzel bir poz. Ne kadar bir sürede çiçek açıyor bu haliylen ? ben artık hergün bu sayfaya bakarım :p Evdede elimde büyüteç günde belki 20 belki de daha fazla Asiye'nin tomurcuklarını seyrediyorum, Bir taraftanda gözüm Şirinde çok fena kıskanıyor çiçeklere gösterdiğim ilgiyi:D Başına bişey gelmeden çiçeklerini bir görebilsem ne Mutlu bana.
|
ilk çiçeğinin fotoğraflarıyla karşılaştırdığımda önümüzde 5-6 gün daha var gibi duruyor sevgili missmenas:)
Sevgili SDurul, ROA dışında bir gübre vermiyorum. Ben de diğer hoya türlerimde çiçek göremedim henüz. Kerrii diğer türlere göre daha erken çiçek veriyor olabilir. 10. ayında ikinci çiçeği geldi. |
Bir Kerrii çiçeği gördüm sanki;)
Evet evet bir kerrii çiçeği ;) |
Maşallah.Hızla tekrar tomurcuk verdi hoyan ablacım.İnşallah sirke değilde bal damlar bu sefer.:D:D
|
Emre olur mu şimdi bal.Tam turşu zamanı:D
|
:D:D Fatiiiih,ortalığı karıştırma. :))
|
Terlik istiyorsunuz yine :) Napsın Kerrii'cik , ilk gün dışında kokusu, sıcaklarda dayanamayıp bozuldu. Sanki siz o günlerde çok güzel kokuyordunuz:))
İlk açtığı günki kokusu eski "taş pudra" kokusunu hatırlatmıştı bana, annemin pudrasının kokusunu... |
Sevgili makicim güzellerin açtığı zaman resimlerini eklersin inşallah,bizim gözümüzde bayram eder.
|
Ablacım olsun sirkede lazım.Bak zam gelmiş sirkeye bile,bedava sirke fena olmaz hani.:D:D
Adana'nın sıcağı zavallı kerii'yide bozuyor kaldıki bizi . :)) |
Kerii e artık "Anne Kokusu" mu desek?Çok hoşuma gitti.İlk gn anne gibi daha sonraları yavaş yavaş bozulan kokusu var diyelim:D
|
Makiciğim, gözünaydın:) Hoyalarının çiçeklerini göremeyenler(başharfi "F") çatlasın:D
|
Çatlamadım ki:D :D
Bogor'u sürgün vermeyenler utansın :))) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025