![]() |
3 Eklenti(ler)
Mathilde de hareketlendi :)
Eklenti 318201 Eklenti 318202 Eklenti 318203 Dolu dolu bir saksı olması için küçük çelikler alıp aynı saksıya dikmem lazım , cesaret edemiyorum :) |
Perlitte dört yaprak olarak köklendirirsen kesin kaybın olmaz! Cesaret et bence havalar müsayit kaybın olursa söz telafi edeceğim.:)
|
Teşekkür ediyorum sevgili yeşillim :)
Ben, aynı saksıda buna cesaret etmek istiyorum. Sözün yine geçerli olacak mı ? "Evet" diyeceğini biliyorum ama garantilemek lazım :)) Not : Mathilde topraksız ortamda (Diatomit) , Serpens toprakta . |
İkisini birleştirdiğinde son olarak hangi kültürde olacak?
İkisi aynı saksıda olabilir ama tekniğine uygun olmalı ve riski aza indirmek şartıyla söz:) |
Anlatamamışım sevgili yeşillim :)
Her tür yine kendi saksısında ve mevcut ortamında olacak. Yani küçük çelikler alıp, mevcutların yanına dikilecekler . Gelişmeye başladıkları bugünlerde dokunmak istemiyorum, biraz daha sabretmem doğru olacak :) Lacunosa da aynı durumda idi. 3 çelik alıp anaçla aynı saksıya diktim. Henüz sürgün vermediler ama sağlıklı görünüyorlar. |
Anlatamama değilde ben anlamadım:) şimdi anladım. Tamamdır evet diyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Bugün 2 demet daha pıtladı, geride açmaya yakın 2 demet ve bir sürü çiçek sapı var :)
Eklenti 318475 Eklenti 318476 Eklenti 318477 İlk açan çiçek demetinde bal oluşumu başladı :) Eklenti 327225 |
Hoya' lar pıtlamaları ve balları ile bereket getiriyor. Biz Hoya sevdalılarını da mutlu
ediyorlar. Güzellikleri paylaşmanın keyfini yaşamak size kalıyor. Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Mathilde'nin bir saksıda iki dal şeklindeki cılız görüntüsünden hoşlanmıyordum. 4 Ağustos'ta biraz korkarak 5 çelik alıp, aynı saksıya diktim. Kısa sürede köklendi ve sürgün verdi.
Eklenti 327223 Aynı tarihte diktiğim lacunosa da sürgün ve yaprak verdi. Eklenti 327224 Serpensden de küçük bir çelik almıştım, durumu iyi ancak sürgün vermedi. |
Meşallah, kutluyorum seni ne güzel olmuş bayıldım!!
|
5 Eklenti(ler)
Carnosam ikinci kez çiçekleniyor. Hem eski çiçek saplarında, hem de yeni çiçek saplarında tomurcuklar belirginleşti.
Eklenti 328273 Eklenti 328274 Eklenti 328276 Eklenti 328277 Eklenti 328279 |
2 Eklenti(ler)
Carnosam çiçek veremediği bir seneye inat aynı çiçeğin içinde tomurcuk verdi :) İlk kez görüyorum , çok şaşırttı benı :)
|
1 Eklenti(ler)
Lacunosam 2010 yılı siparişi ile gelmişti, çok fazla gelişmedi. Saksıyı boşalttığımda köklerin güzel gelişmediğini gördüm. Kökleri keserek topraksız ortama; diatomite; transfer ettim.
Eklenti 329089 |
Görsellerde peluş battaniyeyi yakalayabilsem. Çok güzel çekmişin carnosanın fotoğrafına bayıldım.:)
Darısı tüm isteyenlere olsun, bir an önce bana Dennisii çiçeği fazla beklemeyeceğe benziyor. |
Teşekkürler sevgili yeşillim. Bütçem iyi bir kamera almaya uygun olmayınca mevcudun olanaklarını sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum :) Tripodu ev içinde kaybetmiştim, buldum. Bu tür çekimlerde tripodsuz başarılı olamıyorum.
Sen, kameranla çok çok daha başarılı çekimler yapacaksın, biliyorum. Nikon D5100 çok güzel bir DSLR. Kamerana kavuştun, bundan sonrası sadece sabır ve bol bol çekim, yüzlerce :) |
Fotoğraf yollayamıyorum. Carnosa ikinci kez iki öbek çiçeklendi.
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeğe hasret biri için, ikinci çiçeklerimiz muhteşem, aynı anda 10 salkım var . Ve yeni çiçek sapları ve büyüyen tomurcuklar...
Eklenti 331839 Eklenti 331840 Eklenti 331841 Karıncalar sürekli bal topluyor. Umarım bal yemeye gelirken yanlarında zararlı getirmezler. Eklenti 331842 Eklenti 331843 |
2 Eklenti(ler)
Bir tepsi dolusu mutluluk geldi bugün :)
Eklenti 338270 1. Hoya Lobbii Black Flower 2. Hoya Verticillata 3. Hoya Fungii 4. Hoya Obscura Eklenti 338269 1. Hoya cv Chouke 2. Hoya Dennisii 3. Hoya Davidcummungii 4. Hoya Bilobata 5. Hoya Rotindiflora Sevgili yeşillim'e teşekkürlerimle... |
Forum o kadar geniş ki bazı konulara anca sıra geliyor :( Bu konuyu da tesadüfen gördüm. Hepsini güle güle büyütün sevgili maki01, sevgili yeşillim bana da tattırmıştı o mutluluktan ;)
( Bir yerde sanki "bende fazla çeşit yok" yazdığınızı mı görmüştüm ne :D Sayfaları inceleyince bakakaldım sadece :p ) Hepsi sağlıklı olsun ve çiçekleri ile de mutluluğunuzu katlasınlar ;) Yazan : Forumun en fazla smiley kullanan üyesi ... |
Sayın maki01 ! Hepside sağlıklı görünüyorlar. Güle güle büyütün, çiçeklerini görün. Sayın yeşillim'in gönderi ustalığı hemen göze çarpıyor.
|
Sn maki01.
Güle güle büyütün. Çiçeklerini de görürüsünüz inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Kargo paketi hazırlama konusundaki görüşlerinize katılmamak mümkün değil sevgili OİR1938. yeşillim bu konuda da çok başarılı, kutluyorum. Gelen çeliklerin bir kısmı toprak karışımına bir kısmı torpaksız ortamda yetiştirmek üzere diatomite dikildi. Nem ve ısı ihtiyacını sağlamak üzere sera ortamına alındı. Kayıpsız yetiştirebilmeyi diliyorum. Eklenti 338385 Eklenti 338386 |
Yeni çeşit mutluluğunu çok iyi biliyorum. çok güzel bir duygu Sayın Maki01. Hepsini iyi günlerde büyütün. Kayıp olmaması mutluluğunuzu pekiştirsin.
|
Hayırlı olsun Sevgili maki01, Buradan bakmanın zevki hele bambaşka kutluyorum.
Dallanıp serpilsinler çiçekleri üzerinden eksik olmasın. |
çok güzel ilk defa gördüm hoyalarınızı maşallah çok beğendim
|
Ablacığım,
Menekşelerden sonra hoya sayfanda varmış. Hiç farketmemişim. Bütün çeşitlere bayıldım. Senden feyz almam lazım benim. Ben 2 tane hoyayı adam edemedim valla. Bayıldım, bayıldım. Maşallah kırk bin kere. Valla bu gidişle hoyalara da sardıracağım sanırım sayenizde. |
Teşekkürler sevgili heva :)
Hoşgeldin Züleyha'cım, Ben de menekşelerde fazla sayıda türe dalınca uzun bir süre Hoyalarımı ihmal ettim. 4-5 aydır yoğun bakıma alınca biraz toparlandılar. Seni yeniden Afrika Menekşesi ve Hoya sayfalarında görmeyi isterim canım. |
U
Ablacigim hem menekşe, hem de hoya konusunda ne yalan söyleyeyim kanım kaynamaya başladı ama cesaret edemiyorum. Menekşe annemin gozdesiydi sırf o yüzden birkaç tane edineceğim. Hoya da şimdilik 2 tane var, gerisine Allah Kerim ;)
|
Sevgili maki, paketlemek kadar paketi açmak da hassasiyet istediğine inanıyorum!
Bir yerde emek varsa o emek tek başına değildir diye düşünmekteyim. |
Hoyaların güzelliğinden etkilenmemek elde değil. Bunu bildiğimden bunca zamandır hoya başlıklarına bakmamak için çaba sarfediyor, elimdeki cornosa ve kerrii ile avunuyordum. Ta ki dün geceye kadar dün gece saat 10'dan 2'ye kadar topraksız ortamda hoya yetiştirme çalışmalarını okudum, gelişmeleri izledim ve korktuğum başıma geldi:) Acaba Paul Shirley'in sitesinde neler var bir baksam mı demeye başladım...
Sevgili maki, bugün soluğu sizin başlıkta aldım. Harika bitkileriniz, emeğiniz. 2010 yılından bu yana yetiştirdiğiniz Lacunosa'nızın topraksız ortamdaki gelişimini merak ediyorum. Diatomit'i burada bulmak zor. Onun yerine seramis diye bir malzeme kullanıyorlar. Kaktüs çeliği köklendirmede kullandığım bir malzeme vardı, onu buldum sanırım bulamıyorum dediğim diatomit varmış bende:) Ben de denemek istiyorum hele sizin güzellikleri takip ettikten sonra korktuğum başıma geldi... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili selenn,
Seni burada görmek çok mutlandırdı beni, hoşgeldin :) Önce Lacunosa'nın topraksız ortamı çok sevdiğini söyleyebilirim. Tüm çeliklerek kısa sürede köklenerek sürgün ve yeni yapraklar vermeye başladı. Çiçeğinin kokusu için edindiğim bu türün yaprak yapısını bir türlü sevememiştim. İnce, kuru kağıt dokusunu hissettiren yapraklardaki sorunun susuzluktan kaynaklandığını ortam değişikliğinden sonra kavrayabildim. Gübreyi hala düşük oranda kullanıyorum, yavaş yavaş tam doza geçeceğim. Eklenti 339006 Her ikimiz de bu ortamı çok sevdik. Seramis marka hidrofonik taşlarla sevgili karalale'nin sayfasında tanışmıştık. Hydroton markası altında Türkiye'de de bu taşlardan bulmak mümkün. "Yenilenebilir ve bol bir kaynaktan (kil) hazırlanmış HYDROTON, çevresel olarak dayanıklı bir araç olarak görülmektedir. Kil, tane şeklinde hazırlanır ve devirli fırınlarda 1200 °C’de ısıtıtılır. Bu yüzden, kil patlamış mısır gibi genişler ve delikli bir hale gelir. HYDOTON taneleri ağırlık olarak hafiflerdir, sıkışmazlar ve tamamen tekrar kullanılabilirlerdir – taneler kullanımdan sonra temizlenip sterilize edilebilir. Ayrıca bu taneler hareketsiz, pH nötrlerdir ve herhangi bir besin maddesi içermezler. Taneler serbestçe kururlar ve fazla su tutmazlar; bunun sonucunda da kök çevresinde iyi bir oksijen seviyesi sağlarlar ve bu yüzden taneler taşkın ve kanal sistemlerinde kullanım için çok uygundurlar. Taneler, ayrıca gül yetiştiriciliğinde de geniş çaplı kullanılmaktadır. HYDROTON normal bitki-toprak için bir yedek olabilir ve dekorasyon için kullanımının yanı sıra çoğunlukla hidrokültür/hidrofonik sistemlerde kullanılır." Seramis taşların çıkarıldığı bölgenin bir özelliği olarak yoğun mineral ( Demir) içerdiğini internette yayınlanan bir dökümanda okumuştum. Topraksız ortamda hidrofonik saksılarla birlikte sevgili karalale gibi çok başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1008305 |
Sevgili maki, umarım Lacunosa'nın çiçeklendiğini de görürsün ki bu hızla yakındır çiçekli halinin fotoğrafları:)
Dediğim gibi hoya sayfaları için yasak koymuştum kendime düne kadar ama sevgili karalale'nin sayfasına önerin üzerine şöyle bir baktım. Bu gece de orada saatleri geçireceğim herhalde:) Hoya cornosa'm şuanda Seramis içinde. Seramis'i semi-hydrokultur olarak kullanmak gerekiyor. Bitkinin kökü etrafında toprak kalacak şekilde etrafına da seramis ilavesiyle kullanıyorum. Halinden memnun gözüküyor. Ama bugün gidip gerekli tüm malzemeleri tamamladım ve diatomitte denemek istiyorum. İlgili başlıkta yaptıklarımı fotoğraflar, önerine başvururum. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sayın maki01,
Sitede, bitkilerle ilgili çok değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız yazılarınızı yakından takip eden bir bir kişiyim (Yani, demek istemem o ki; size işim düştü:o). Müzkir paylaşımlarınızdan birisi de, bu bölümdeki (ya da konudaki) Hoya Kerrii deneyiminiz ile ilgili şu mesajınız idi. Hoya Kerrii bitkinize gıpta ile bakıyorum ve tabii ki maaşallah diyorum. Geçen Şubat ayında, tek yaprak (çok sıkı bir cocopeat blokçuğunun içerisinde köklenmiş ve altında deliği olmayan küçücük bir kaktüs saksısında) Hoya Kerri fidesini, yanlış hatırlamadıysam "Kalp Kaktüsü" adı altıda Karaman Migros'tan aldım. Derhal fideyi saksıdan çıkarttım ve bir saate yakın bir çalışmayla köklerini, o çok sıkı fiber ortamdan kurtardım. Daha sonra, aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere; Eklenti 339593 torf, perlit ve bims ile çok az miktarda olmak üzere yanmış çiftlik gübresi ve leonardit eklenmiş ortama diktim. Şimdiye kadar da, fazla nemli (ya da vıcık vıcık ıslak) bir ortam kesinlikle yaratmadım. Güneşi, tül perde arkasından gösterebildiğim kadar gösterdim. Buna rağmen, Şubat ayından beri hiçbir gelişme göstermedi. Rengindeki çok hafif (malesef, Karaman Migros'taki diğer kerrii fideleri çok daha bariz biçimde sarardı ve neticede 'raflardan kaldırıldılar :(') açılma haricinde gerileme de yoktu. Geçen pazartesi günü, artık dayanamadım ve bitkiyi saksısından zedelememeye dikkat ederek çıkarttım. Gördüğüm şey; kökler çürümemekle beraber gözle görülür bir çalışma da yapmamıştı. Tabii tekrar ortamına geri diktim. Sizden naçizane istirhamım, tahmin edeceğiniz gibi şu; sizce bu bitkinin bakımında göz ardı ettiğim bir husus mu var? ya da bu konuda aceleci miyim? Saygılar sunarım. |
Merhaba,
Yaprak çeliğinden hoya yetiştirmek uzun bir zaman alabiliyor ve oldukca zor Sayın Selçuk Boz. Buna rağmen Kerrii yaprağınız oldukca sağlıklı . Yapraktan Kerrii yetiştirmeye çalışan ve başaran arkadaşlarımızın verdiği süreler 12-15 ay . Bence yapılması gereken şeyleri zaten yapmışsınız, ek olarak sadece humik asit önerebilirim. Uluslararası tanınmış Hoya yetiştiricileri yapraktan yetiştirmek mümkün olsa da çiçek veremeyeceğini söylüyorlar. Efsane midir bilmiyorum ancak yapraktan başlayarak çiçek veren bir Hoya ile ben, henüz karşılaşmadım. |
Sayin maki01,
Öncelikle sizler ve diyer arkadaslar tecrübelerini, önerilerini, yasadiklarini yazdiginiz icin cok tesekkür ederim, emeklerinize saglik. Bu foruma üye olmadan önce bonsai agaclari ile ilgileniyordum, ama suan tüm biktilere, sizlerin sayesinde bitkilerin özelliklerini ögrendikce o bitkileri daha fazla merak saldim. Mesela bir yildan fazla bir hoyam var adini bilmiyordum sanirim hoya tricolor, yapraklarin yapisini sevdigim icin almistim fakat cicekde actiklarini acikcasi bilmiyordum:). Artik bundan sonra sizleri ve diyer hoya ustasi arkadalari takip ederek, ciceklerini görmek icin elimden geleni yapacagim. Alıntı:
Bu mesajinizi okurken sanirim diatomit karisim varmis bende demissiniz. Bir süredir bende diatomiti buralarda ariyorum fakat bulamiyorum. Avusturyada da sadece Seramis, Hydrokultur ve Lechuza diye substratlar var. Acaba nerden diatomit aldiginizi paylasirmisiniz. Yoksa bulamiyorum diye kafayi yicem:)) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim'den gelen köklü Hoyalardan yolculuk ve yeni ortama adaptasyon sürecini en çabuk atlatan Hoya Lobbii Black Flower oldu. 2 yeni yaprak ve farklı bir gözden pıtlattığı sürgünümüz var :)
Eklenti 339934 |
Teşekkürler sevgili incii :)
Deneyim ve bilgilerimizi paylaşarak hep birlikte gelişmenin keyfi gerçekten farklı oluyor. Hoya sevdasına ve başlığıma hoşgeldin :) |
Sevgili maki o çiçek sapı olmasın? :) Buradan öyle inceledim ki yüzümdeki tebessümü görmeni isterdim doğrusu. :))
|
Hayal edebiliyorum sevgili yeşillim :)
Büyüteçle de baktım ama çok minik, bilemedim ben. Ne geldiyse şimdilik " Hoşgeldin" diyebiliyorum sadece :) Fotoğraf makinasının pili bittiği için makro çekim yapamadım. Piller şarj olunca yeniden çeker eklerim . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025