agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   maki01 / mum çiçeklerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21396.htm)

Sevgi Durul 22-09-2010 13:07

Gözünüz aydın, sevgili Maki. Çok güzel.

maki01 22-09-2010 13:24

2 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler arkadaşlar, darısı sizinkilere...

Dün gece aldığı form:

nimehnu 22-09-2010 14:03

Merhaba. Yorumları tek tek okudum. Beğeniyle fotoğraflarınızı izledim. Emeğinize sağlık. Çok imrendim. Rabbim bana da tattırsın bu mutluluğu.Ben de "anne kokusu"nu içime çekeyim.

Forumdan ısrarla hoya çeliği istemelerime karşılık, bana tek dönen kişi Mehmet Bey'in yolladığı, üzerine titrediğim hoya carnosam var. İki çelik, iki mutluluk olacak inşallah. Mehmet Bey hümik asit içine bırakmış. Sanırım bu sebepten olacak, diktiğimin haftasında iki tane yaprak çıkardı. Forumu devamlı takip ediyorum, ancak sessizim, yazmıyorum. Herkes diyor ki hoya nazlı, benim ki aksine. Maşallah çok güzel büyüyor. (nazar değdireceğim şimdi :D) Günün birinde çiçeğini görme şerefine erersem ben de büyük bir gururla forma koyacağım.

maki01 22-09-2010 14:17

Teşekkür ediyorum sevgili nimehnu.

Çiçek konusunda önerebileceğim tek şey küçük saksı. Saksı köklerle dolmadan çiçek vermiyor.

Carnosalar çiçek konusunda daha nazlı gibi. Benim 4 saksı carnosamda hala çiçek belirtisi yok. Bol sürgün ve yaprak var.

Çiçeklerin yeni sürgünlerde geliştiği söyleniyor. Bu nedenle paylaşacak fazla sayıda yeni dallar olmasına rağmen çiçek görme umuduyla kesemiyorum. Sanırım arkadaşlarımızda benimle aynı durumda. Çiçek bekledikleri için paylaşamıyorlar mumlarını. Çiçeklerini görüp en kısa sürede paylaşıma açmayı istiyorum.

Sevgiler.

yıldıztozu 23-09-2010 13:23

sevgili nimehnu ,
Hepimizin ilk sahip olduğu tür carnosa.(Türkiye'de bu tür yaygn olduğundan.)
Diğer türlerden de sahip olmak istiyorsan senede bir kere Sayın'nin dkp bizim için hollanda'ya yaptığı ortak siparişlere katılmalısın.(en azından ben böyle yapmıştım.)
Çünkü diğer türler bizler için çok yeni ve onların çelikten büyüp çiçek vermeleri ve dahi çelik alınabilecek boya gelmeleri epeyce bir zaman almakta.
En kısa zamanda çiçeklerinizi görmeniz bizimle paylaşmanızı diliyorum.:)

Emre İlhan 23-09-2010 13:33

Çok güzel olmuş ablacım.Güzel güzel kokmaya başladı mı? :))

maki01 23-09-2010 15:08

Evet, burnunu çiçeğe dayarsan ekşi, sirke gibi kokuyor Emre'cim. Herhalde bunu duymak için sordun.

Emre İlhan 23-09-2010 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 698242)
Evet, burnunu çiçeğe dayarsan ekşi, sirke gibi kokuyor Emre'cim. Herhalde bunu duymak için sordun.

Hayır ablacım yanlış anladın sen.Bu sefer gerçekten takılmadım.İyi koktuğunu duymak istemiştim.Önceki yazdığım mesajımı düzeltiyorum. :))

maki01 08-11-2010 23:25

4 Eklenti(ler)
Adana Tarım Fuarı'nda muhteşem carnosalar buldum, çok da ucuzdu. 15 ve 20 TL:)

hozat 08-11-2010 23:50

Nekadar güzel şeyler almışşın sevgli Maki01 güle güle büyüt.

Zaten ince detayları iyi bilirsin yine uygulamışsın,
Sevgiyle kal.

Cumhur Tonba 09-11-2010 00:46

Hem de Adana' da. Tarım fuarında. Adalet Hanım duymasın, görmesin.

sevim4 09-11-2010 09:25

Hemde bu boyda bu fiyata nelerde kacırmışım.

Ayşe Yıldız 09-11-2010 10:22

Şu son resimdeki türe bayılıyorum çiçek açmasa bile renkleri güzel. Buraya normal türden bile gelmiyor bulamıyorum . Siz iyi almışsınız iyi günlerde büyütün.

tiya 09-11-2010 10:48

[QUOTE=maki01;713955]Adana Tarım Fuarı'nda muhteşem carnosalar buldum, çok da ucuzdu. 15 ve 20 TL:)

Keşke yazmasaydın, bizimle paylaşmasaydın. Fuar günlerinde seminer vermek için Ankara'daydım ve Fuar'ı kaçırdığım için üzülmüyordum. Bana göre makina türlerinden başka bir şey yoktu o Fuar'da, çünkü daha önce öyle olmuştu.

Ama şimdi o Hoyalar içimi acıttı. Kaçtı o güzelim Hoyalar....

maki01 09-11-2010 11:04

Sağolun :)

Detaylardaki incelik, zerafet ve güzellik denilince aklıma ilk gelen isimsiniz sevgili hozat, yaratacı yönüm hiç gelişmemiş ancak sizlerin iyi bir öğrencisi olmaya çalışıyorum.

Sevgili tiya,

Üzülme , hoyaların satan sera Büyük Dikili yolunda ve her an ulaşabileceğimiz bir yerde. Fuarda Pazar günü kapanışa yakın satışa başladılar. Sevgili hazan-z ile birlikte 1-2 saat orada bekleyerek alabildik. Beyaz solanum da vardı. Aklım onda kaldı. İyi bir şoför değilim ama belki bir gün atarız kendimizi E5'e :)

katmer 09-11-2010 11:47

Harika şeyler bulmuşsun ablacım. Güle güle büyüt:)

maki01 09-11-2010 15:13

Teşekkürler katmer'cim :)

Emre İlhan 09-11-2010 18:36

;)Hayırlı olsun ablacım,tüh ben fuarı unuttum.:D:D

missmenas 09-11-2010 19:33

Sevgili Maki, Aldığınız Hoyalar gerçektende muhteşem. Ya fiyatına ne demeli komik bir rakam bu büyüklükteki hoyalar için, 2 ila 5 aralıkta Antalyada düzenlenicek tarım Fuarı kaçırmamak lazım, kimbilir şans bizede güler böyle güzel hoyalarla. Sevgiyle çiçeklensinler.

dlk 09-11-2010 19:37

Küçük yerlerde oturmanın kötü yanı bu işte. Biz ne fuar görüyoruz nede doğru dürüst sera. Etraftaki üç beş çiçekçinin getireceği sınırlı çeşide mahkumuz. Neolur bende bir kaç hoya çeşidi bulsam.

Asya_lotus 09-11-2010 20:10

Sevgili Makiiii! Ellerine saglık, a kadar güzel ve keyıfli akşam bugün geçirdim sizi hoyalar izlerken. Çok sevimli ve güzel bakımlı görünüyolar, galiba - birazdan beni da kendi aralarınızda görürsünüz :p. Sizinki hoyalar çok sevdim!

maki01 10-11-2010 00:51

Sağolun arkadaşlar:)

Sevgili Asya_Lotus ,

Hoyalarımı beğenmene sevindim. Seni de hoya yetiştiren üyeler arasında görmekten mutluluk duyarım. Yetiştirdiğin tüm türler gibi hoyalarda da çok başarılı olacağından eminim.

Sevgiler.

tiya 10-11-2010 08:19

Sevgili Maki günaydın. En kısa zamanda gidelim Büyük Dikili'ye. Sürücülüğüne güveniyorum. En kötü olasılığı serüven yaşamak, bence sorun yok.

İlkin 10-11-2010 09:58

Sevgili maki aldığın Hoyalar çok sağlıklı ve baya da gelişmişler güzel günlerde bakmanı dilerim onlara.

İlk fotoğraftaki H.carnosa'yı U şeklindeki karkasa sardırmış olduklarını görüyorum. Adana'ya bu U formlu karkaslar düştü ama bir türlü ana satışını yapan yeri bulamadım. Bitki satışı yapan bir yerle irtinbattayım o da bulamıyor bu istediğim şeyi ya da bulmak istemiyorlar!! Sera'nın telefonu falan varsa ellerinde var mıdır nerede bulunur öğrenilebilir mi acaba? Benim telefonunu aldığım sera'da telefonları açmıyor hiç. Nasıl işletme bunlar anlamıyorum, yabancı ülkelerde bir çöp ararsın her yerde bulursun biz birşeyi bulamıyoruz. Hırs yaptım artık bu işi. :)

Sevgili tiya senden haber almak da güzel, selamlar...

ilknur aşık 10-11-2010 15:12

Güle güle büyüt sevgili maki. Özellikle tricolora bayıldım. Fiyatları da çok uygun. Sizler çok şanslısınız. Adana hoyalar için iklim olarak çok uygun.

maki01 11-11-2010 11:59

Teşekkürler sevgili İlkin ve İlknur'cum:)

Sevgili İlkin,

Hoyaları aldığım sera , Fidan Peyzaj planlama ve Çiçekcilik. Telefonları 0322 485 56 83-85-86.

Seradan alabilirsiniz dediler. Büyük yetişkin bitkiler olduğu için malesef kargo ile gönderim yapılamayacağını söylüyorlar. Açıkcası ben de bu büyüklükteki bir bitkiyi kargoda bozulmayacak şekilde paketleyebileceğimi sanmıyorum.

İlkin 11-11-2010 14:28

Sevgili maki aradım azönce mum çiçeği satışını sadece fuar için yapmışlar, hani ilgilenen arkadaşlar olursa bilgileri olsun. Ellerinde de U şeklinde bambulardan varmış Çin'den getirtmişler ama onun da satışını yapmıyorlarmış!! Zorlasam satışını yapacaklar belki ama gına geldi bu insanların bu tutumlarından kapattım telefonu ben de. Teşekkür ederim ilgin için.

maki01 11-11-2010 15:30

Malesef Adana'daki 2 büyük seradan biri ve perakende satışla ilgilenmiyorlar, çiçeklerin büyük bölümünü Hollanda'ya gönderiyorlarmış. Eee bize de küçük küçük çelikleri Hollanda'dan almak kalıyor. Akıl alacak gibi değil...

tiya 12-11-2010 11:12

Müjde! Az önce Fidan Peyzaj'la görüştüm. Seraya gelenlere satış yapabiliyorlarmış. Maki'ciğim gidelim mi?

maki01 12-11-2010 11:37

Sürücülüğüme güvenemiyorum sevgili tiya, adres biraz karışık. Birilerini bulmaya çalışacağım :)

İlkin 12-11-2010 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiya (Mesaj 715150)
Müjde! Az önce Fidan Peyzaj'la görüştüm. Seraya gelenlere satış yapabiliyorlarmış. Maki'ciğim gidelim mi?

Yoğun istek üzerine satış yapmaya mı karar verdiler acaba?!! :rolleyes:
Gidebilirseniz oraya U bambulardan da almaya bakın bari...

Fatih 13-11-2010 12:33

Abla tomurcuklar daha açmadı mı?

maki01 14-11-2010 00:18

Onlar geçmek üzere olan çiçeklerdi Fatih'cim, döküldüler :)

Tricolor'da 1 çiçek sapı var ama mekan değişikliği gelişimini nasıl etkileyecek bilmiyorum. Sera, saksı harcı olarak sadece torf ve perlit kullanmış. Bitkiyi besleme konusunda biraz şaşkınım şu aralar. Toprak değişimi yapabilirim, ya da hiç sevmediğim bu karışımı takviyelerle bir süre daha bırakabilirim. Karşılıklı alışma devresindeyiz:)

Sevgi Durul 28-11-2010 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 697848)
Çok teşekkürler arkadaşlar, darısı sizinkilere...

Dün gece aldığı form:

Sevgili Maki daha önce görmemişim, güzel kelimesi yetersiz kalıyor. Emeğine yüreğine sağlık.E-Postamı aldınmı?Sevgiler...

maki01 28-11-2010 10:48

Çok teşekkür ediyorum sevgili SDurul, sadece kerrii'm çiçek verebildi :)

E-Postayı aldım, çok teşekkürler canım.

maki01 05-12-2010 20:26

1 Eklenti(ler)
2010 ikinci siparişiyle gelen Hoya carnosa Compacta variegata nihayet yeni yapraklar verdi. Compacta ve Bogor en yavaş gelişme gösteren 2 hoya türüm oldu...

dkp 05-12-2010 20:44

Sayın maki01, Paul Carnosa türevlerinin hepsini daha az nemli, atlasların bulunduğu seraya almış. Yerini ve ortam ısısını değiştirmeyin ve nemlendirmeyin. Kutlarım bendeki hala beklemede.

maki01 24-01-2011 23:48

Sevgili yeşillim,

Büyük Dikili Adana'nın bir mahallesi ancak yerini tam olarak bilmiyorum. Mersin'den gelirken şehir merkezine girmeden önce otobanın batı çıkışı ile E-5'i bağlayan yoldan gidiliyormuş.
Telefonları 0322 485 56 83, www.fidan.info.tr

yeşillim 17-02-2011 11:50

2 Eklenti(ler)
Sayın maki01,

Fuara gidip paylaşımlarınız benim de böyle bir güzelliği almama sebep oldu.
Adana da bulunan üyelerimize böyle bir serayı gezmelerini tavsiye ederim.

Yakından ilgilenip serayı gezdirdiler. Sardırma çubuğunu da hediye ettiler.
Yalnız bir adet tricolour aldım fiatı ise 12;5 tl. aslında perakende satış yapmıyorlar
hobi amaçlı olunca boş dönmedim.
İyi ki paylaşımlar var...

missmenas 17-02-2011 12:09

Sevgili Yeşillim,
kocaman bir maşallah çiçeğinize nazar değmesin.
Çokta güzel ve de sağlıklı üstelik fiyatına ne demeli, bizler bir dünya çelik parası ödüyoruz cimri satıcılara:D yurt dışına gidiyor paralarımız ne olur sanki, bu Adana' daki seracılar bu olaya bir el atsalar. Hemde öyle büyüklükteki hoyaları bu fiyatlara alabilsek.
Çiçeklerinide görmek Dileğiylen, Sağlıcakla tomurcuklansın. Teşekkürler Yeşillim, paylaşım için.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025