![]() |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Ne diyim valla bu saatte çiçek sapına benzettim!!
Evet evet çiçek sapı...:) |
Teşekkürler, çok sevindim :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim'den gelen Hoya cv Chouke çeliğini ikiye bölerek, birini toprağa diğerini diatomite dikmiştim.
Toprakta olan aceleci davranıp ilk sürgünü ve miniş yapraklarıyla beni sevindirdi. Eklenti 343958 Hava sıcaklığının düştüğü bugünlerde diatomitteki çeliklerin gelişimi daha yavaş oluyor. Yine de diatomitteki Chouke'de bugün fark ettiğim minik bir çıkıntıyla "Merhaba" demeye hazırlanıyor. |
4 Eklenti(ler)
Hoya sevdasına sevgili raddle'dan gelen Carnosa çeliği ile dahil olmuştum. Büyüdü, gelişti ve terasta yerine aldı. Annesine çekmiş olmalı , 3 yaşında hala çiçek vermedi :) Bugün ilk çiçek saplarını gördüm sanki :)
Eklenti 343959 Arada komik, şirin yapraklar veriyor :) Eklenti 343960 Eklenti 343961 Eklenti 343962 |
2 Eklenti(ler)
Soğuk kış aylarında topraksız ortamdaki çeliklerimdeki gelişme topraklı ortama göre çok daha yavaş oluyor.
Aynı tarihte çeliklenip dikilen Hoya cv Chouke'da bu durumu net olarak gözlemlemek mümkün. |
4 Eklenti(ler)
Soğuk ve az ışıklı ortama rağmen gelişmeler devam ediyor :)
Hoya Davidcummungii Eklenti 352452 Hoya Bilobata Eklenti 352449 Hoya Fungii'nin sürgünü çok güçlü geldi :) Eklenti 352450 Hoya Verticillata'nın sürgünü de ışığa ulaşmaya çalışıyor :) Eklenti 352451 Sevgili yeşillim'e teşekkürlerimle... |
sevgili maki01, sayfanızı baştan sona tekrardan bakmayı çok istiyordum bugün nasip oldıu.Siz ve sizin gibi bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlardan çok şeyler öğrendim.Hoya çeşitlerine yeni bakmaya başlayan birisi olarak sizlerin aydınlattığı yolda yüremek daha kolay.teşekkürler.
Tarım fuarından aldığınız carnosa ve tricolar'ı paylaştığınız kareyi görünce uzun uzun gülümsedim .zira o zaman ben hoyayı yeni tanımış deli gibi bulmaya çalışıyordum.Ne yalan söyleyeyim kıskanmıştım ben neden bulamıyorum diye :). Aralık-2010 tarım fuarına sırf bu yüzden gitmiş o karedeki güzelliklerin aynısına sahip olmuştum. Sayfalarınızda dolaşmak keyif vericiydi. Her şey çok güzel ellerinize,yüreğinize sağlık .Bol çiçekli hoyalarınız olması dileklerimle.. |
Ziyaretin için teşekkürler sevgili eylül. agaclar.net üyelerinin bilgi paylaşımları hepimize ışık tutuyor. Küçük bir kar tanesine yeni bilgiler ekleyip paylaşarak hep birlikte dev kar topları oluşturuyoruz sanki.
Hoyalarda bir türü kaybetmişsem ( Serpens hariç ) yeniden aynı türden edinmemeye çalışarak bir anlamda kendimi cezalandırıyorum . Bu türlerinden birisi de malesef tricolour oldu. Dilerim sizinki sağlıklı büyümeye devam eder, kokusunu hissedemesek de görsellerini izleme şansımız olur. |
1 Eklenti(ler)
Tarif edilemez bir mutluluk yaşadım bugün. Yarın bekliyordum kargoyu, 24 saat bile geçmeden bana ulaştı. Paketi açtığımdan bu yana neredeyse 2 saat geçti, yerime oturamadım heyecandan, sevinçden :)
Canım arkadaşım, teşekkür yetersiz bu güzellik için. Hayalimi gerçekleştirdin , ötesi yok... Eklenti 354674 Hayal edemediğim kadar çok çelik olur bu güzellikten, kıyıp da kesebilirsem :) Canlısından biraz uzaklaşıp , bilgisayar başına geçtim, fotoğrafından da ayrılamıyorum. Abartı yok, nefesim kesiliyor. Sevgiyle öpüyorum seni... |
Alıntı:
Hani kadınları mutlu etmek zordu.. Bakın ne kadar kolay ;) Güle güle büyüsün(ler).. Kim yolladıysa, eline yüreğine sağlık.. Sizi mutlu ettiği için kendisine ben de teşekkür ederim.. :) |
Teşekkür ediyorum sevgili selis, beni nerelere götürdün bir bilsen... Böyle güzel bir yeni yıl hediyesi aldığım günde hüzün yok, mutluluk var diyerek toparlanayım :)
İyi ki varsınız, iyi ki agaclar.net var... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir tür daha hayata tutundu :)
Hoya sp.aff. bilobata Eklenti 361026 Sevgili Huzunperest'e teşekkürlerimle... |
Sağlıklı büyüsünler sevgili maki01.Gönderenlerin çok olsun:dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili hazan-z iki ay kadar önce üzerinde miniş çiçek sapları olan bir Bella çeliği hediye etmişti. İkiye bölüp, diatomite diktim. Çiçek sapları bugün, yarın düşer diye bekledim ama düşmedi. Bir haftadır hareketli , dökülmeyip , gelişmeye ve açmaya karar verdi :)
Eklenti 365016 |
5 Eklenti(ler)
Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkınca çeliklerim hareketlendi :)
Eklenti 369617 Eklenti 369618 Eklenti 369619 Eklenti 369620 Eklenti 369621 |
Öncelikle emeğinize, ellerinize sağlık herbiri ayrı ayrı güzel ve insanda heyecan uyandırıyor. Treecolourlar ayrı bir güzeller sanki.
|
Hoya lobbii 2 black flowers'in ilk tomucuğu :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-100_2076.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-100_2075.jpg |
Alıntı:
|
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşımının hediyesi, onun için de anlamlı , anılı türü Fungii en sağlıklı ve hızla gelişen çeliğim olmuştu...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_1718.jpg Bu fotoğraftan sonra ilk süslü yapraklarını verdi, büyüdü gelişti. Saksıya almaya karar verdik. Toprak dağılmadan, kökler hırpalanmadan transfer etmeme rağmen her geçen gün kötüye gitti. Önce yapraklarını kaybetti sonra da gövde kurudu. Sevdiklerime veda edemeyenlerdenim :) Hiç ümidim olmamasına rağmen kuru dalı bir süre daha sulamaya devam ettim. Dün " Artık ümit kalmadı" diye üzerinde sera amaçlı koyduğum kapağı aldım ama elim yine de saksıyı boşaltmaya gitmedi. Hiç dikkat etmemişim, bakmamışım :) Mesajı yazarken bile gülümsemekten kendimi alamıyorum :) Terketmemiş Fungii'im beni... Eklenti 404757 Eklenti 404758 |
Sevgili maki01 , son kareyi görünce çok mutlu oldum inanın. Bende kolay kolay bırakamam , kaybedeceğimi bilsem bile . Benzer duyguları yaşadığım için sevincinizi hissedebiliyorum. Çiçeklerinide görmeniz dileğimle ,
|
Teşekkürler sevgili eylül :)
|
Sevgili maki01,
Ben de çok mutlu oldum. Yılmayıp sevginle besledin Fungii' yi, asla bırakmadın verdiğin emeği takip ettim. İşte asıl mutluluk burada başlıyor, biz hoyaseverlerin tutkusu! Fungii nin seni mutlu etmesi, bir kez daha mutlandırdı beni.. sevgilerimle |
Sevgili arkadaşım, mucize gerçekleşmiş. Yaşamasından umut kesilmiş bir hastanın hayata tutunmasını hatırlatıyor. Umut veren bir görüntü, paylaştığın için teşekkür ederim.:)
Benzer durumdaki hoya keriim için umutlandım. Hatta iki yaprağı sarı da olsa duruyor. Ben de sera uygulayayım bakalım. Ya tutarsa?;) |
Sevgili arkadaşım, yeşil bölümü az olan bu tür bitkilerimizde mümkün olduğunca bol ışık almasını sağlamak fotosenteze yardımcı oluyor. Umarım senin Kerrii'n de sana sürpriz yapar :)
|
Sayın maki01.Merhaba.
Bak şimdi beni de mum çiçeği hevesi sardı iyi mi? :) Zaten herşey bir hevesle başlar.Mum çiçekleriniz çok güzel ve çok hoşuma gitti.Kısa zamanda benimde mutlaka edinmem lazım. Yakından çektiğiniz fotoğraflara bakınca çok değişik geldi.Ayrı bir güzelliği varmış mum çiçeğinin.Emeklerinize sağlık. |
Yakşalık 4 sene önce sevgili Raddle'dan gelen bir çelikle başlamıştı hoya serüvenim. Ne çok bekletmiş beni çiçek için :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-img_2085.jpg |
3 Eklenti(ler)
Saksı değişiminden sonra toprak üstünde kuru dalları kalan fungiimi vedalaşmak üzere elime aldığımda, verdiği minicik sürgünle "Hey , napıyorsun!!!" demişti :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-img_2015.jpg Ve bugün :) Eklenti 453473 Yandaki turşu kavanozunun içinde en sevdiğim tür olan serpensten minik bir çelik var, masuscuktan teraryum ortamında kendileri:) Kararlıyım, bir gün çok çok dalları, yaprakları olan serpens hayalımden vargeçmeyeceğim :) Onunla birlikte sevgili yeşillim'den gelen cv chouke da sıcak yaz aylarını çok sevdi. 3-5 tane tomurcuk var üzerinde ama büyüyemedi bir türlü :) Eklenti 453475 Ve cv mathildem , tembel hoyam. Sarkıttım olmadı, sardırdım yine olmadı, hala çiçek belirtisi yok kendisinde :) Eklenti 453474 |
Fungii ye olan sevgin beni bile şaşırttı !! Bıkmamak ve sabretmek bu olsa gerek.
Bayıldım hem de nasıl.. sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
2010 yılında Yurtdışına Ortak Siparişle gelen lacunosam topraklı ortamda sağlıklı gelişemeyince zaten az gelişmiş köklerini topraktan arındırarak topraksız ortama transfer etmiştim. Bu ortamı çok sevdi :)
Eklenti 453587 |
Benim lacunosa çeşitlerinin hepsi topraksız ortamda. Keyifleri de yerinde. Artık neredeyse hiç toprak kullanmıyorum diyebilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Aleya siparişimiz ile gelen çeliklerimi, diğer çeliklerimle birlikte aynı toprak karışımına ve perlite diktim . Ev soğuk olduğu için sera yöntemini uyguladım.
Toprak karışım perlit, sardunya toprağı, orkide toprağı ve az bir miktarda yarasa gübresinden oluşuyor. Bu karışımda elimde olan malzemeleri kullandım, sonuçlarını birlikte göreceğiz. Eklenti 459272 |
Sn Maki01 o kadar güzellerki maşallah nesefim kesildi. Allah nazarlardan saklasın yenileride güle güle büyütün. Darısı benim bebklerime :)
|
Maşallah Dilara abla,hoyaların çok güzeller çiçekli çiçeksiz hepsinin hikayesi ayrı,mum çiçeği tadında,gelişmeleri takipteyim.sevgilerimle...
|
Sevgili maki01.
Hoya sayfanızı yeni gördüm. Bunca zaman nasıl oldu da fark etmedim, bu güzellikleri neden daha önce görmedim diye kendime çok kızdım. Hemen sık kullanılanlara ekleyip hayranlıkla okudum. Ben de Adana toplantısından sevgili Smiy'den aldığım hoyaları köklendirmeye çalışıyorum. Cornasam köklendi. Tricolor'umun toprağını bile eşelemeye korktuğumdan köklendiğini anlayamıyorum ama kurumaması bile benim için önemli. Gevezelik ettim ama heyecandan. :) İnşallah bir gün bende çiçeklerini görürüm. Çiçeklerini çok merak ediyorum. Hatta çatlıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Fatih Kerriinin bugünki durumunu merak ediyordu, buyrunuz :)
Eklenti 470973 Küçük saksıdan tembellik ederek kocaman bir saksıya alınca uzun bir süre çiçek görmem mümkün olmadı. Nihayet yeni sürgünlerde çiçek sapları belirmeye başladı. Eklenti 470974 Şarj azaldığı için çekim kötü oldu , kusura bakmayın :) |
Şimdi hatırladım, oğlunuz yurtdışından getirmişti değil mi?
Güzel gelişmiş, hem de bayağı bir güzel.. Zaten ilk çiçeğini Adana sıcaklarında vermişti diye hatırladım. Darısı bu yaz ikinci sefere olsun. Sevgilerimle.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025