![]() |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunlar da İzmir' den. Mini seramda, üçlü anaç olarak serada ve serada satışa hazırlananlar. |
1 Eklenti(ler)
Hoya'ların içinde Full'ün ne işi var değil mi ? :D Her ne kadar farklı çeşitlere yönelme konusunda kendimi tutabiliyor olsamda. Özellikle kokulu bitkilere dayanamıyorum.;) Hoya Carnosa' m sürekli balkonda duruyor, çiçeklenmeye başlamış durumda. Hoyalar için hazırladığım bitki besinlerini ve toprak karışımlarını Full, Fesleğen, Reyhan ve Karanfil' de kullandığım için sonuç böyle oluyor.
|
Bence %100, sayın kartol fazla uğraşmayın... :-))
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tümünün gelişiminden memnunum. Bu sene çok kararlı davranıyorum, gelişimini beğenmediğim tüm saksılarımın derhal topraklarını değiştiriyorum ve istediğim sonuçu buluyorum ama önemli olan kışı nasıl geçireceğimiz. :confused: |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu sabah balkona çıktığımda bir çıtırdı duydum!!
|
Şu güzelliğe, estetik duruşu zarafeti ne sayacağımı bilemiyorum artık insanın baktıkça bakası geliyor. Sihir gibi bir şey, büyüleyici.
Güne güzel başlamak için en güzel kare;) |
Gözün aydın sevgili yeşillim çok güzel.
|
4 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim hediyenizi (426 mesajınız) çok beyendim teşekkür ederim. Bu yıl gelen Bella çeliklerim ilgisizlikten, varolmak için direniyorlar, zaman bulup ilgilenemedim.Bir gün 36 saat olsa ne güzel olurdu. 8 saat uyku, 10 saat iş ve yol, 6 saat çoluk, çocuk ve aş, 12 saat hobi, P/C ve spor. 24 saate sığabilmek için adeta ağaç gibi zamanımı budayıp duruyorum.
23.08.2011 SAYLAN ÇİÇEĞİM buyıl üçüncü hediyesini verdi, dördüncüsü yolda. Eklenti 242764 Üstte görülen beyazlık, yeni çiçek sapı. Eklenti 242765 Ağlıyor... kavuştuğumuz için... :) Eklenti 242766 Bu dalı yeni oluşturmuştu, sağda kesilmiş dalı doğru tamnin ediyorsunuz, çeliklendi. Eklenti 242767 Güneş gibi, ruhu yansıyor...... |
Sayın dkp multifloranız nefes kesici . kokusu nasıl
|
1 Eklenti(ler)
Bazı türlerle çok uğraştım Mathilda da bunlardan biriydi, bugün Sevgili Fatih' in Mathilda' sını görünce dayanamadım ben de göstereyim istedim, Serpens ile birlikte iki Mathilda (inanın, bozulacaklar diye dokunamıyorum 23,08,2011)...:D
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sipariş oluştururken her yönü ile farklı tür olsun istiyordum, Hoya Ariadna seramik gibi çok beğenmiştim ama evde olmadı, çok uğraştık. Bu kışı yeni çeliklerle atlatabilirsek başardık diyebileceğim.. 23.08.2011
Eklenti 242769 Hoya İmperyalis' i bozulduğu için dilimlemiştik, galiba kurtardık. Eklenti 242770 Red Button çelikleri galiba tuttu.. Eklenti 242771 Bu vesile ile tüm dostlarımın bayramlarını içten dileklerimle kutluyorum... :) |
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1314377625
Güneş gibi, ruhu yansıyor...... Sevgili Dilaver Bey, Bu sözlerden sonra söylenecek söz kalmıyor.... Çok Teşekkür ederim bu manevi değeri olan hoyanızı bizlerle paylaştığınız için... Sizinde bayramınız Kutlu olsun... Hoya serpense iç geçirerek bakmakla yetindim. Elbette benimde birgün serpens ve saylan çiçeğim olacak. Saylan çiçeğimi böyle gururla sizlerle paylaşabileceğim. Çok ama çoookkkk güzeller, Ellerinize sağlık... |
Alışmışım hoya dendimi kokacak olsun bu hali bile insanı mest ediyor .
sizinde kandiliniz kutlu olsun . |
Sevgili Dilaver Abi gayet güzeller hatta harikalar :)
Saylan çiçeğinin dilimlenen yavruları satışa sunulacak mı peki? :) |
Dilaver Bey, 2010 yılında açtığınız sipariş beni nerelere kadar getirdi. Tekrar teşekkür ediyorum.
Oysa yalnız klasik mum çiçeğim vardı. H. Bella yaz boyu çiçeği üzerinden düşmeyeceğe benziyor. Saylan çiçeğini merak ettim, forumda bakınıyorum isim adına.!! Çoğu hoyaseverler biliyor, ben eksik kaldım, neden Saylan çiçeği.?? Bir gün, 24 saatin içinden zaman bulup yanıt verirsiniz inşallah. |
Sanırım (aslında umarım mı desem?) rahmetli Türkan Saylan'ın ardından multiflora bu şekilde isimlendirildi sayın Yeşillim, Dilaver bey en kısa zamanda vakit yaratıp sizi de beni de aydınlatabilir umarım :)
|
Çok güzel dilaver bey sevgili yeşilliminde ellerine yüreyine sağlık.
|
Sayın dkp
ben izmir karşıyaka'da oturuyorum size özel mesajda attım fakat bir türlü ulaşamadım benimde sizin gibi çiçek ve kanarya merakım var Saygılarımla |
Bayram tatilimizi geçirdik, her yaz ayni pişmanlık, aylarca uğraş, bir iki uzun tatilde bitkiler perişan olsun, bozulanlar evdeki yedeklerde olsa, üzüntünün şiddeti değişmiyor..
Hatice hanım, Musa bey ile oturup konuşamadım ama yaptıklarınızı anlatmıştım, her aldığımız veya alacağımız çelikte mutlaka sizi düşünüyoruz. Sayın sevim4,Sayın yeşillim, ben de sizlere teşekkür ederim, güveniniz ve dostluğunuz için. Sayın elek sizi cevaplamış. İlk Hoya'ları sipariş verdiğimizde bir de Türkçe isimler bulmaya başlamıştık, kar tozu (lacunusa), Australis (Avustralya mum çiçeği) gibi. Ben de Multiflorya'ya bu ismi yakıştırmıştım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=824200 Hatice hanım satır aralarında siparişlerde yaşadıklarınızdan söz etmiş. İnanın olumsuz ve üzücü olaylardan hep kaçıyoruz. Ücret alınarak çelik göndermenizi(üçüncü şahıslara) destekliyorum. Bireyler bedel ödemeden, sahip olduklarının kıymetini bilmiyorlar. Sayın talu, hoşgeldiniz, mesajınızı cevapladım. |
linearis
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yaklaşık 4 ay önce 2-3 tomurcukla başlayan serüven tek çiçekle son buldu:) |
Bu ne güzelliktir böyle.. Harikasınnız Sevgili Kartol, Hoya linearise ilk çiçek açtırmayı Siz başardınız 1... lik Sizindir tadına varabilirsiniz hem çiçeklerinizin hem 1. liğin.
Ellerinize sağlık, birazda genel olarak, çiçekleriyle bilgi verebilirmisiniz kokusu nasıl? |
Alıntı:
1. liği layığıyla taşımaya gayret edeceğim:D İnşallah sizinkiler de açar da tacımı seve seve devrederim :) Aslında açması için hiçbir gayret sarfetmedim. Sadece gidip gelip izledim, rahatsız ettim. (Sayın karalale nin fazla uğraşmayın demesine rağmen:) ) Birkaç çelik de alındı hatta. Bunların dışında ne gübre ne fısfıs. Birbuçuk ay süren bir tatilden sonra geldiğimde diğer iki tomurcuğu sararıp dökmek üzereydi. Tek bu hayatta kaldı. Çiçek olarak, şimdiye kadar çiçek açtıklarını gördüğüm carnosa ve bellayla kıyaslayabilirim. Carnosadan farklı, bella gibi küçük çiçekli. Renk olarak ise çok mat renklerde.(resimlerde canlı bile çıkmış) Bella da minik çiçekliydi ama renkleri daha canlıydı. Kokuya gelirsek, belladan hiç koku alamamıştım, lineariste belirgin bir koku var. Carnosa gibi hoş değil, daha farklı, belirgin, odayı doldurmayan(belki tek olduğu için) ama koklayınca baya baya kokan, başka bir kokuyla eşleştiremediğim değişik bir kokusu var. Aklıma gelenler bunlar. Tüm arkadaşların bu tecrübeyi, mutluluğu yaşamasını diliyorum:) |
Alıntı:
Sayın kartol ; azminiz, çabalarınız, sabrınız, başarınız, nezaketiniz için tüm kalbimle sizi kutluyorum. Hediyenize çok sevindim, güzel bir hafta başlangıcı oldu. Fotoğraflardan gözümü alamıyorum, bana ‘’ Shine On You Crazy Diamond ‘‘ isimli müziği mırıldanıyor gibi. Çok teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Rica ederim ne demekk, sizler sayesinde yaşadım ben de bu yeni, farklı güzellikleri.
Bu da genel görünümü. Çiçek geçtikten sonra iki ayrı saksıyı birleştirip, daha büyük bir saksıya alacağım. Zaten kökler de saksıdan çıkmışlar baya. (kutu dışında çektiğim fotoğrafı yükleyemedim malesef. Hata verip durdu) |
3 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğim bu yıl 4.kez çiçeklendi (10.10.2011)ve hala çiçekli. Büyük dalı dilimlenmişti, malesef tek çelik yaşıyor.
|
Dilaver bey merhaba, mutifloranız çok güzel açmış. Yapraklarıda çok güzel..
Size bir finlaysoni ve pembe Lacunosa yollayacakım ama...1 aydır yoktum. Hoyalarımın hepsi kötüleşmiş, uç sürgünleri kurumuş, çok güzel gelişen H. erythrostemma nerdeyse kurumuş .Az sulayın demştim. Hiç sulamamışlar...Neyse tekrar çelikledim. Daha sonra göndereceğim... |
Alıntı:
|
Merhaba Dilaver Bey
2010 yılında benim için köklendirmeye aldığınız H.Davidcummungii çiçek açmaya hazırlanıyor. Toplam 3 köktü birisi tek yaprak olarak diatomitte öylece bekliyor. İkincisini kaybettim. Diğer üçüncüsü ise diatomit çift kapta davidcummungii başlık altında güncel fotoğrafı var. Benim için çok sevindirici bu olayı sizinle paylaşmak istedim. teşekkür ediyorum size ve sn hydrosuccess e sizlerin sayesinde oldu bu güzellikler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025