agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   dkp / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/15741.htm)

dkp 27-06-2011 21:16

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartol (Mesaj 828423)
Bu bir çiçek oluşumu mudur acaba? :)
Uğraşmasam oluşacaktır belki de:D

Sayın kartol, fotoğrafta belli olmuyor, yapraklarını beyendim, çok iyi durumda görülüyor.
Bunlar da İzmir' den. Mini seramda, üçlü anaç olarak serada ve serada satışa hazırlananlar.

dkp 27-06-2011 21:36

1 Eklenti(ler)
Hoya'ların içinde Full'ün ne işi var değil mi ? :D Her ne kadar farklı çeşitlere yönelme konusunda kendimi tutabiliyor olsamda. Özellikle kokulu bitkilere dayanamıyorum.;) Hoya Carnosa' m sürekli balkonda duruyor, çiçeklenmeye başlamış durumda. Hoyalar için hazırladığım bitki besinlerini ve toprak karışımlarını Full, Fesleğen, Reyhan ve Karanfil' de kullandığım için sonuç böyle oluyor.

karalale 27-06-2011 21:37

Bence %100, sayın kartol fazla uğraşmayın... :-))

dkp 27-06-2011 22:00

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 826725)
Sizde durum nasıl? yanılmıyorsam 2011 yılında edindiğiniz davidcummungii' de çiçek sapı vardı ve açtı.
Sizin bitkiniz toprakta mı? Gelişimi nasıl gidiyor?

Sayın yeşillim, Hoya davidcummingii, evde diatomit yöntemi saksısında toprakta yetiştirmeye çalışıyorum, fotoğraftaki üçlüleri anaç olarak serada yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunların dışında diatomitte yetiştirmeye çalıştığım(önde mor saksıda) bir tane daha mevcut. Kullandığım vitamin 20*10*20 olduğundan çiçek olursa süpriz olur.
Tümünün gelişiminden memnunum. Bu sene çok kararlı davranıyorum, gelişimini beğenmediğim tüm saksılarımın derhal topraklarını değiştiriyorum ve istediğim sonuçu buluyorum ama önemli olan kışı nasıl geçireceğimiz.
:confused:

kartol 27-06-2011 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 828447)
Bence %100, sayın kartol fazla uğraşmayın... :-))

Az önce bayaaa bir uğraştım net foto yakalayabilmek için ama yok, beceremedim. Çiçek midir, artık açar mı bilmem ama iyice netleşene kadar dokunmayacağım söz:)

yeşillim 05-07-2011 08:20

2 Eklenti(ler)
Bu sabah balkona çıktığımda bir çıtırdı duydum!!

missmenas 05-07-2011 09:00

Şu güzelliğe, estetik duruşu zarafeti ne sayacağımı bilemiyorum artık insanın baktıkça bakası geliyor. Sihir gibi bir şey, büyüleyici.
Güne güzel başlamak için en güzel kare;)

sevim4 05-07-2011 12:10

Gözün aydın sevgili yeşillim çok güzel.

dkp 26-08-2011 19:03

4 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim hediyenizi (426 mesajınız) çok beyendim teşekkür ederim. Bu yıl gelen Bella çeliklerim ilgisizlikten, varolmak için direniyorlar, zaman bulup ilgilenemedim.Bir gün 36 saat olsa ne güzel olurdu. 8 saat uyku, 10 saat iş ve yol, 6 saat çoluk, çocuk ve aş, 12 saat hobi, P/C ve spor. 24 saate sığabilmek için adeta ağaç gibi zamanımı budayıp duruyorum.

23.08.2011 SAYLAN ÇİÇEĞİM buyıl üçüncü hediyesini verdi, dördüncüsü yolda.
Eklenti 242764
Üstte görülen beyazlık, yeni çiçek sapı.
Eklenti 242765
Ağlıyor... kavuştuğumuz için... :)
Eklenti 242766
Bu dalı yeni oluşturmuştu, sağda kesilmiş dalı doğru tamnin ediyorsunuz, çeliklendi.
Eklenti 242767
Güneş gibi, ruhu yansıyor......

iris41 26-08-2011 20:03

Sayın dkp multifloranız nefes kesici . kokusu nasıl

dkp 26-08-2011 20:07

1 Eklenti(ler)
Bazı türlerle çok uğraştım Mathilda da bunlardan biriydi, bugün Sevgili Fatih' in Mathilda' sını görünce dayanamadım ben de göstereyim istedim, Serpens ile birlikte iki Mathilda (inanın, bozulacaklar diye dokunamıyorum 23,08,2011)...:D

dkp 26-08-2011 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 852948)
Sayın dkp multifloranız nefes kesici . kokusu nasıl

Ben koku alamadım, kokmadığını düşünüyorum. Bu bölüm yağmurlama sulanıyor, bitkiye uzak doğudaymış gibi davranıyoruz. Keyifli bir tür, çiçekleri de üzerinde uzun kalıyor..

dkp 26-08-2011 20:28

3 Eklenti(ler)
Sipariş oluştururken her yönü ile farklı tür olsun istiyordum, Hoya Ariadna seramik gibi çok beğenmiştim ama evde olmadı, çok uğraştık. Bu kışı yeni çeliklerle atlatabilirsek başardık diyebileceğim.. 23.08.2011
Eklenti 242769

Hoya İmperyalis' i bozulduğu için dilimlemiştik, galiba kurtardık.

Eklenti 242770

Red Button çelikleri galiba tuttu..

Eklenti 242771

Bu vesile ile tüm dostlarımın bayramlarını içten dileklerimle kutluyorum... :)

missmenas 26-08-2011 20:40

http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1314377625
Güneş gibi, ruhu yansıyor......

Sevgili Dilaver Bey, Bu sözlerden sonra söylenecek söz kalmıyor.... Çok Teşekkür ederim bu manevi değeri olan hoyanızı bizlerle paylaştığınız için...
Sizinde bayramınız Kutlu olsun...

Hoya serpense iç geçirerek bakmakla yetindim. Elbette benimde birgün serpens ve saylan çiçeğim olacak. Saylan çiçeğimi böyle gururla sizlerle paylaşabileceğim. Çok ama çoookkkk güzeller, Ellerinize sağlık...

iris41 26-08-2011 21:03

Alışmışım hoya dendimi kokacak olsun bu hali bile insanı mest ediyor .
sizinde kandiliniz kutlu olsun .

Fatih 27-08-2011 03:39

Sevgili Dilaver Abi gayet güzeller hatta harikalar :)

Saylan çiçeğinin dilimlenen yavruları satışa sunulacak mı peki? :)

yeşillim 27-08-2011 08:06

Dilaver Bey, 2010 yılında açtığınız sipariş beni nerelere kadar getirdi. Tekrar teşekkür ediyorum.
Oysa yalnız klasik mum çiçeğim vardı.
H. Bella yaz boyu çiçeği üzerinden düşmeyeceğe benziyor.

Saylan çiçeğini merak ettim, forumda bakınıyorum isim adına.!!
Çoğu hoyaseverler biliyor, ben eksik kaldım, neden Saylan çiçeği.??
Bir gün, 24 saatin içinden zaman bulup yanıt verirsiniz inşallah.

elek 27-08-2011 08:35

Sanırım (aslında umarım mı desem?) rahmetli Türkan Saylan'ın ardından multiflora bu şekilde isimlendirildi sayın Yeşillim, Dilaver bey en kısa zamanda vakit yaratıp sizi de beni de aydınlatabilir umarım :)

sevim4 27-08-2011 14:36

Çok güzel dilaver bey sevgili yeşilliminde ellerine yüreyine sağlık.

talu 04-09-2011 14:54

Sayın dkp
ben izmir karşıyaka'da oturuyorum size özel mesajda attım fakat bir türlü ulaşamadım benimde sizin gibi çiçek ve kanarya merakım var
Saygılarımla

dkp 04-09-2011 16:54

Bayram tatilimizi geçirdik, her yaz ayni pişmanlık, aylarca uğraş, bir iki uzun tatilde bitkiler perişan olsun, bozulanlar evdeki yedeklerde olsa, üzüntünün şiddeti değişmiyor..

Hatice hanım, Musa bey ile oturup konuşamadım ama yaptıklarınızı anlatmıştım, her aldığımız veya alacağımız çelikte mutlaka sizi düşünüyoruz. Sayın sevim4,Sayın yeşillim, ben de sizlere teşekkür ederim, güveniniz ve dostluğunuz için. Sayın elek sizi cevaplamış. İlk Hoya'ları sipariş verdiğimizde bir de Türkçe isimler bulmaya başlamıştık, kar tozu (lacunusa), Australis (Avustralya mum çiçeği) gibi. Ben de Multiflorya'ya bu ismi yakıştırmıştım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=824200

Hatice hanım satır aralarında siparişlerde yaşadıklarınızdan söz etmiş. İnanın olumsuz ve üzücü olaylardan hep kaçıyoruz. Ücret alınarak çelik göndermenizi(üçüncü şahıslara) destekliyorum. Bireyler bedel ödemeden, sahip olduklarının kıymetini bilmiyorlar.

Sayın talu, hoşgeldiniz, mesajınızı cevapladım.

kartol 15-10-2011 21:51

linearis

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartol (Mesaj 828423)
Bu bir çiçek oluşumu mudur acaba? :)
Uğraşmasam oluşacaktır belki de:D

Linearise ait bir başlık olmadığı için ve de daha önce burda bahsi geçtiği için sizin sayfanızda paylaşıp size hediye ediyorum bu çiçeği sayın dkp :)
Yaklaşık 4 ay önce 2-3 tomurcukla başlayan serüven tek çiçekle son buldu:)

missmenas 16-10-2011 16:44

Bu ne güzelliktir böyle.. Harikasınnız Sevgili Kartol, Hoya linearise ilk çiçek açtırmayı Siz başardınız 1... lik Sizindir tadına varabilirsiniz hem çiçeklerinizin hem 1. liğin.
Ellerinize sağlık, birazda genel olarak, çiçekleriyle bilgi verebilirmisiniz kokusu nasıl?

kartol 16-10-2011 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 870341)
Bu ne güzelliktir böyle.. Harikasınnız Sevgili Kartol, Hoya linearise ilk çiçek açtırmayı Siz başardınız 1... lik Sizindir tadına varabilirsiniz hem çiçeklerinizin hem 1. liğin.
Ellerinize sağlık, birazda genel olarak, çiçekleriyle bilgi verebilirmisiniz kokusu nasıl?

Çok teşekkür ederim sevgili mismenas, sizin başarılarınızın yanındaa adı bile edilmez bunun:)
1. liği layığıyla taşımaya gayret edeceğim:D
İnşallah sizinkiler de açar da tacımı seve seve devrederim :)
Aslında açması için hiçbir gayret sarfetmedim. Sadece gidip gelip izledim, rahatsız ettim. (Sayın karalale nin fazla uğraşmayın demesine rağmen:) ) Birkaç çelik de alındı hatta. Bunların dışında ne gübre ne fısfıs.
Birbuçuk ay süren bir tatilden sonra geldiğimde diğer iki tomurcuğu sararıp dökmek üzereydi. Tek bu hayatta kaldı.
Çiçek olarak, şimdiye kadar çiçek açtıklarını gördüğüm carnosa ve bellayla kıyaslayabilirim. Carnosadan farklı, bella gibi küçük çiçekli. Renk olarak ise çok mat renklerde.(resimlerde canlı bile çıkmış) Bella da minik çiçekliydi ama renkleri daha canlıydı.
Kokuya gelirsek, belladan hiç koku alamamıştım, lineariste belirgin bir koku var. Carnosa gibi hoş değil, daha farklı, belirgin, odayı doldurmayan(belki tek olduğu için) ama koklayınca baya baya kokan, başka bir kokuyla eşleştiremediğim değişik bir kokusu var.
Aklıma gelenler bunlar.
Tüm arkadaşların bu tecrübeyi, mutluluğu yaşamasını diliyorum:)

dkp 17-10-2011 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartol (Mesaj 870187)
Linearise ait bir başlık olmadığı için ve de daha önce burda bahsi geçtiği için sizin sayfanızda paylaşıp size hediye ediyorum bu çiçeği sayın dkp :)
Yaklaşık 4 ay önce 2-3 tomurcukla başlayan serüven tek çiçekle son buldu:)

Sayın kartol ;
azminiz, çabalarınız, sabrınız, başarınız, nezaketiniz için tüm kalbimle sizi kutluyorum.
Hediyenize çok sevindim, güzel bir hafta başlangıcı oldu.
Fotoğraflardan gözümü alamıyorum, bana ‘’ Shine On You Crazy Diamond ‘‘ isimli müziği mırıldanıyor gibi.
Çok teşekkür ederim..

kartol 17-10-2011 12:12

1 Eklenti(ler)
Rica ederim ne demekk, sizler sayesinde yaşadım ben de bu yeni, farklı güzellikleri.
Bu da genel görünümü. Çiçek geçtikten sonra iki ayrı saksıyı birleştirip, daha büyük bir saksıya alacağım. Zaten kökler de saksıdan çıkmışlar baya.
(kutu dışında çektiğim fotoğrafı yükleyemedim malesef. Hata verip durdu)

dkp 25-10-2011 18:16

3 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğim bu yıl 4.kez çiçeklendi (10.10.2011)ve hala çiçekli. Büyük dalı dilimlenmişti, malesef tek çelik yaşıyor.

agozce 25-10-2011 18:36

Dilaver bey merhaba, mutifloranız çok güzel açmış. Yapraklarıda çok güzel..

Size bir finlaysoni ve pembe Lacunosa yollayacakım ama...1 aydır yoktum. Hoyalarımın hepsi kötüleşmiş, uç sürgünleri kurumuş, çok güzel gelişen H. erythrostemma nerdeyse kurumuş .Az sulayın demştim. Hiç sulamamışlar...Neyse tekrar çelikledim. Daha sonra göndereceğim...

Perihan Bayram 02-12-2011 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dkp (Mesaj 720898)
Hafta sonunda galiba sorun vardı, fotoğrafları yükleyemedim.
İzlenimlerimi ve düşüncelerimi ayrıca yazacağım. Bunlar son fotoğraflar.
Paul ,oğlum ve ben.
Eklenti 182266

Eklenti 182267

Kaktüs serası (Atlas'lar)
Eklenti 182268
Özel olduğunu belirtti..
Eklenti 182269

Bu manzaradan çok etkilendik, sözcüklerin tükendiği nokta.....
Eklenti 182270

Bu görüntü beni kahretti,kelime bulamıyorum.

yeşillim 10-12-2011 10:04

Merhaba Dilaver Bey
2010 yılında benim için köklendirmeye aldığınız H.Davidcummungii çiçek açmaya hazırlanıyor.
Toplam 3 köktü birisi tek yaprak olarak diatomitte öylece bekliyor. İkincisini kaybettim.
Diğer üçüncüsü ise diatomit çift kapta davidcummungii başlık altında güncel fotoğrafı var.
Benim için çok sevindirici bu olayı sizinle paylaşmak istedim.
teşekkür ediyorum size ve sn hydrosuccess e sizlerin sayesinde oldu bu güzellikler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025