agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   dkp / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/15741.htm)

dkp 12-04-2013 22:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OİR1938 (Mesaj 893782)
Sayın dkp ! Bu yıl 282 Kırmızı'nın çiçeklenmesini merakla beklemekteyim.

Sayın OİR1938, tahminim o'dur ki, yaz tatiline çıktığınızda mutlaka İzmir' e uğrayacaksınız... :D pubicalyx ' nin üzerinden çiçek eksik olmayacak..

dkp 12-04-2013 23:09

1 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğimizi çeliklemiştik, bu boydaki çeliğimizde çiçekleniyor..

dkp 12-04-2013 23:13

1 Eklenti(ler)
Obovata' lar muhteşem, üzerinde uzun süre çiçek göreceğiz.

yeşillim 13-04-2013 05:17

Sayın dkp,
Sizin sayfanızı izlememle hoyaya olan tutkum, film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor.
Çok güzel gelişmeler kaydedebildik ve dahası da olacağına inanmaktayım.

Kolay gelsin

kaktüs 13-04-2013 08:15

Sayenizde hoya hastaligina tutuldum dkp... Ilk virusleri beraber almistik biliyorsunuz.. Dunyanin obur ucuna kacsam da bu hastalik beni takip ediyor. Size kizsam mi tesekkur mi etsem bilemiyorum. :)

Evimi renklendirdiniz sayenizde tanidigim hoyalarla

dkp 13-04-2013 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dkp (Mesaj 433681)
Sayın kaktüs'ün yazılarını okuyunca panik halim sonlandı, okudukça karışıyor diye yazmıştı, ben de, ben de ayni durumdaydım...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1137944)
Sizin sayfanızı izlememle hoyaya olan tutkum, film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor.
Çok güzel gelişmeler kaydedebildik ve dahası da olacağına inanmaktayım.

:)
Sayın kaktüs, Sayın yeşillim, birbirimize nasıl destek olduğumuz hatırımda, ilk sipariş listelerimiz ve yazışmalarımız da duruyor, en önemlisi samimi ifadelerimiz burada. Hoya' ların yurdumuzdaki sevgisi ve gördüğü ilginin Hoya grupu sayesinde emin adımlarla büyüdüğünü düşünüyorum. Bu yıl gerçek bir şölen olacak....
Ah... harcıyacak bol bol zamanımız olsaydı da bu güzellikleri günü gününe paylaşabilseydik....:confused:

maki01 13-04-2013 12:34

Sevgili dkp,

Sizsiz burası hep eksik gelmiştir bana. Beni de diğer pek çok arkadaşımız gibi bu sevdaya siz dahil ettiniz.

Saylan büyümüş, çelikleri bile çiçek vermeye başlamış. Çok sevindim bu habere :)

Lütfen habersiz , mesajsız bırakmayın bizi.

Sevgiler...

OİR1938 13-04-2013 16:02

Sevgili dkp ! Benim Pubicalx'lerim de 2 metre boya ulaştılar.Tomurcuklanma
başlıyor. Fotoğrafları ziyarete gelecektir. Sizinle buluşmak çok güzel.
Dostluğunuza Hoya severlerin her zaman ihtiyacı olacaktır. İyiki varsınız.

kaktüs 14-04-2013 11:16

dkp elinizdeki tur sayisi 1 milyona falan ulasti mi peki :)))) Inanin son gelismeleri takip edemiyorum... Izmirdeki seraya tur verme isi ne alemde... Belki bir gun gelirken supriz yapmak isterim ben de :)

kaktüs 14-04-2013 11:23

Bir de Saylan ciceginin gecmisini kacirmisim... Saylan ciceginin hikayesi nedir :)))

dkp 14-04-2013 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 1138364)
Bir de Saylan ciceginin gecmisini kacirmisim... Saylan ciceginin hikayesi nedir :)))

Sayın kaktüs, Sorunuza söylenecek o kadar çok şey var ki ... cevap; sayın İlknur Aşık' ın "hoyalarım" bölümünde mevcut.

Mesajınızı okuduktan sonra aklıma ilk siparişlerimiz geldi, satınaldığımız türlere Türkçe isimler yakıştırma çabamız olmuştu.

" Hoya " adı nasıl konulmuştu ? Neden " Mumçiçeği " deniyor ? merak etmiştim.
Öğrendiğimde çok beğenmiştim. Bildiğim ad koyma hikayeleri, kahramanlık, çesaret, icat, mucit, kuvvet, v.s.. öykülerinden kaynaklanıyordu.

Fakat bu çiçek(Hoya), bir bahçıvanı olan (İng.)Thomas Hoy (1750-1822) anısına, vatandaşı botanikçi, Robert Brown (1773-1858) tarafından verilmiş.

Kayıtlandığı ve bilimsel olarak yayınlandığı yılları görünce, Türkçe' de " Mumçiçeği " adının konulmasının nedeni daha iyi yorumladım.

Bu çiçeğin her bir hücresi, farklı öykü ... :)

dkp 14-04-2013 21:44

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 1138362)
dkp elinizdeki tur sayisi 1 milyona falan ulasti mi peki :)))) Inanin son gelismeleri takip edemiyorum... Izmirdeki seraya tur verme isi ne alemde... Belki bir gun gelirken supriz yapmak isterim ben de :)

Seradaki türler yüze yakın olmuştur. Hediye olarak gelen Hoya'ları gönderen dostumuzun adı ile kayıt alıyorum. Süprizinize bayılırım... :)
İşte diğer çiçeklenme sürecinde olan Hoya'larımız.

Eklenti 390337
davidcummingii

Eklenti 390338
davidcummingii

Eklenti 390339
fungii

Eklenti 390340
lacunosa

Eklenti 390341
ve prensesim...SERPENS.....(iki ayrı gövdede çiçeklenme mevcut)

maki01 14-04-2013 23:17

Muhteşem :)

Yanlış bilmiyorsam Serpens'in Türkiye'deki ilk çiçekleri olacak :)

dkp 22-04-2013 16:52

3 Eklenti(ler)
Sayın maki01 Serpens' in çiçekleri görmek zaman alacak gibi, iki haftalık gelişmeleri çok yavaş. Diğerleri muhteşem.... Mesai saatlerinde İzmir' e gelebilecek olanlar Ege Botanikte canlı görebilirler. Silverpink (redbuton ve kırmızı ile iç içe girmişler, çiçek tam olarak açtığında ismini değiştirebilirim), Davidcummingii ve Obovata ...

maki01 22-04-2013 19:04

Gurur duyuyoruz Ege Botanik ve sizinle sevgili dkp, çabalarınızla Türkiye bir Hoya serasına kavuştu. Saygı ve sevgiyle kutluyorum sizi...

Bu güzelliklerle geceyi de geçirmek lazım, muhteşem kokularını içimize çekebilmek için...

kaktüs 23-04-2013 11:07

Maki'ye katiliyorum...

Gercekten bir hayal gerceklesti ve Turkiye'nin bir serasi oldu... Mum cicegi diye baslanan maceranin harika bir sonu....

azorka 30-07-2015 20:59

Keşke devam etseniz fotoğraflara...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025