![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
Hoya larınıza bir kardeşte izmirden elinize ulaşmıştır umarım sevgili iklimsiz. Namıdeğer mum çiçeğimizin tamamen yerli malı olmasından dolayı oldukça dayanıklı olduğunu ,yolculuktaki tüm yıpranmalara rağmen çabuk toparlanıp mis kokulu çiçekleriyle sizi sevindireceğini umuyorum.İyi büyütmeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Sn İklimsiz Miniklerin şimdiki durumları nasıl? Ben sizleri okuyup okuyup sanki çelik sahibi benmişim gibi heyecanlanıyor ve sonunu merak ediyorum... Bu durum normal midir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Oh aman aman ![]() Çok heyecanlı çok heyecanlı... 1 senede çiçek açtırıyorsunuz helal diyorum. İklimsiz başınızı çok ağrıtacağım sanırım çelikler geldiğinde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi beklemesi ne zordur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
2007 yılındaki maceranın mutlu sonu ![]() Sn iklimsiz hangi türleri bugüne taşıdınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Olsun Sn Kırcı Hele çelikleri yaşatabilelim. Komşuda pişenlerden size de düşer herhalde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
Syn İklimsiz yeni hoyalarınız hayırlı olsun inşallah hepsi en kısa zamanda bir güzel köklenip çiçeklenirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sevgili iklimsiz muhteşemsiniz. Hoyalarınız da sizin kadar muhteşem. Hiç görmediklerimi gördüm sizin sayenizde. Umarım imperialis'iniz kurtulur. En sağlıklı yaprakları bırakarak budasanız toparlar mı acaba kendini? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Gövde sağlam gibi kurtulur. Başarılar.Paul Bey yerine sizden alırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili iklimsiz, Gerçekten sıkıntılı gözüküyor. İnşallah toparlar kendini. Sanırım yapısı dolayısıyla imperialisler zor kökleniyor. Velveteen'in de başına gelmiş. Yapraklar dökülse de dalı köklenir umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu durum ilk kez başıma gelmiyor, gözlemlerim yapraksız gövdenin köklenmediği yönünde. Sonuna kadar, yapraklar iyice sararıp düşse bile, dal iyice buruşup kuruyuncaya kadar bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Bu kalınlıkta köklendirdiğiniz başka bir gövde var mı sayın İklimsiz? Bana gelen çeliği 2 ye bölmüştüm ve içinden beyaz koyu bir sıvı akmıştı. Bende bitkinin suyunu kaybetmesine sebep olduğum için köklendiremedim diye düşünüyordum hep. Ama siz gelen çeliği hiç kesmeden dikmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Umuyorum kurtulur. Bu aşamadan yaşama geri dönmesini görmek çok daha mutluluk verici olur eminim. Şans diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Bu kalınlıkta bir gövdeye sahip ilk hoyam bu. Üstelik yaprak altlarında unlu bit gördüm ama bu denli sararmaya neden olacaklar gibi gelmedi bana. Her çelik köklenecek diye bir kural yok fakat yaşarsa gerçekten çok sevineceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Birinci fotoğrafta çok iyi durumda olduğunu düşünüyordum, son fotoğraf beni şarşırttı. Silverpinkte benzer bir durum yaşamıştım, şöyle yapmıştım. Topraktan çıkartım, üst ve alttaki buruşmuş ve bozulmuş bölümleri kestim, köklendirme hormonu yardımıyla, nemli, orkide toprağına diktim, güneşe maruz kalmadı, nemli ve sıcak bir ortama bırakıp, ellemeden ve oynatmadan bekledim, sulanacağında yanlızca sprey yaptım. Silverpink kurtuldu, ama İmperialis odunsu gövde olmadığı için ne kadar başarılı olunur bilemiyorum. Paul odunsu gövdelerin daha zor köklendiğini söylüyordu.Ben tersini düşünüyorum (denemelerimden ![]() Fotoğrafa göre müdahale edilmeli . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Gövde sağlam ve sağlıklı yeşil görüntüsünü koruyor. Yapraklara fazla enerji harcanmasın diye küçültme yaptım. Kesilecek, buruşmuş ve bozulmuş bölüm yok yani. Bunun dışında, köklendirme hormonu uygulaması, orkide toprağına dikim ve diğer koşullar zaten sağlanmış durumda. Beklemekten başka çare yok. Not: İmperialisi kaybedersem fena inat yapar, Paul beyden yenisini isterim diye düşünüyordum fakat sitesinde satışta görünmüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|