![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Cenan Hanım teşekkür ederim. 159 no.'lu mesajda biraz genel görüntüsü var H.cornosa'nın. Praktiker'de satılan yeşil uzun bitki destek çubuklarının en uzun olanını almıştım. Çubuğun en tepe noktasına ulaştı bitki, aşağı inişe bile geçti. 2,5 m. civarı vardır boyu. Bazı fotoğraflarda hoyaların 4-5 yapraklı iken bile çiçeklendiklerini görüyorum ben. İnanın nasıl oluyor bilmiyorum bunu. Bendeki geldikten 1,5 sene sonra çiçek açtı. Bu sene 2. çiçek açma mevsimini yaşıyoruz. Daha önce çiçek açmış fotoğraflarını bol bol eklemiştim kendi bölümüme. Bu resimleri de yine dayanamadığımdan ekledim. Darısı çiçek bekleyenlerin başına olsun diyorum... Düzenleyen İlkin : 29-04-2010 saat 15:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Cornosa'nın üstündeki açmaya hazır olan çiçek tomurcuklarının fotoğrafını gözlerinize sunuyorum. Geçen seneye göre çiçek sayısı 3-4 kat daha fazla. Hoya kerrii de geçen seneye göre daha erken tomurcuklarını çıkarttı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sevgili İlkin, sergilediğin bu güzelliğin yavrusu olduğu gibi duruyor diyemiyorum çünkü iki yaprak verdi. Tomurcuğunda ise "tık" yok. Öylece o bana bakıyor, ben de ona....Sanki saksı değiştirsem iyi olacak gibi ama cesaret de edemiyorum. Ne dersin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya, iki yaprak vermesine çok sevindim. Tomurcuk da sağlam duruyormuş bu da güzel bir haber. Eğer bitkinin yapraklarında büzüşme yoksa sağlıklı da görünüyorsa toprak değişimi yapmayın ama yine de siz bilirsiniz. Bu arada hoya'nın güzelce gelişmesini istiyorsanız bol aydınlık olan bir yerde durması gerekiyor kesinlikle. Saksı harcı da kuruyunca sulama yapmaya devam edin. Arada haşlanmış yumurta suyu vermenizi tavsiye ederim. Bunları yaparsanız gelişimi daha güzel olacaktır. Bendeki anneyi görüyorsunuz, gerekli koşullar sağlandığı zaman o da karşılığını çiçekleri ile veriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
İlkin kaç çiçek salkımı var saydın mı yoksa bereketi kaçar diye saymıyor musun? Merak ettim. Bu arada benimkinde de 4 salkım var! İlk defa carnosam açacak, çok mutluyum. Ama yaprakların rengi açıldı önce çok güneşten diye düşündüm ama belki dediğin gibi besin eksikliğinden olabilir. Akvaryumun gübreli suyundan suluyorum bakalım bir değişiklik olacak mı göreceğiz. Kerrii'nin tomurcuklanmasına da çook sevindim ayrıca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Ne kadar hoş, ne kadar gülümseten bi görüntüsü olmuş carnosa'nın İlkin böyle salkımlı salkımlı ! ![]() ![]() Hepsi çiçek açtığındaki görüntüsünü de şimdiden merak etmeye başladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili cicada, saymam mı çiçek sayısını? ![]() ![]() Teşekkür ederim sevgili cezzar. Gidip gelip bakıyorum mutlu oluyorum ben de. Yok böyle bir güzellik, mucize gibi birşey bu bitki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
ilkin,mükemmel gözüküyor. Profesyonel Fotoğrafçı ancak bu kadar güzel yansıtabilirdi. Teşekkür ederim paylaşım için. Gönlümüzü şenlendirdin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
İlkin'cim muhteşem görünüyorlar. Ben de koklamak istiyorum bu güzel çiçeği. Çelikten yetiştirdiğim hoyalarım ne zaman çiçek verirler bilemiyorum ancak daha fazla beklemeye dayanamadım. Mutlu Bey'e tomurcuklu carnosa siparişi verdim ![]() Büronda olsalardı, hemen gelir koklardım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Güzel düşünceleriniz ve sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Darısı sizlerin başına olsun gerçekten de. Baktıkça bunlar benim çiçeklerim mi diyorum, inanın. ![]() ![]() Sevgili maki iyi yapmışsın birşey olmaz, insan çiçekleri görünce dayanamıyor. Ben de sizin yerinizde olsam sipariş verirdim inanın. İnsanın kendisinin yetiştirmesi tabii ki çok güzel büyümesini görmek vs. ama hoya cornosa'dan başka türü satan da yok ki minicik çelikleri büyütüp çiçeklerini görmeye çalışıyoruz işte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
Sn.İlkin; Gözünüz aydın....Hoya, Küpe çiçeği, Selluka vb. gibi çok emekler harcanmış, bebek gibi ihtimam gösterilmiş çiçekler açtıkça, siz sahipleri kadar seviniyorum...Hoyanızla bol kokulu, bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Daha önceden ektiğim hoya çeliklerim vardı açması uzun süre alıyor, çiçeklerini bekleyemem, ben biraz sabırsızım diye hile yapıp geçen sene çiçekli bir dalı tutturmuştum. Ama bakıyorum onun da açacağı yok! Çiçeklerinizden bolca fotograf istiyorum arkadaşlar sizlerin hoyalarını seyredeyim bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
![]() Off ya ne kadar kıskanıyorum anlatamam. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Faruk Bey, umarım en kısa zamanda çiçeklerini görürsünüz Hoyalarınızın. Onlara daha güzel sıfatlar takacağınız günler gelecektir elbet. ![]() Sevgili cicada, yaprak yok gerçekten de, altlarda var hep ama boyna sürgüne gidiyor ve her gözden çiçek çıkıyor. Garibim dünyaya çiçek açmaya gelmiş gibi sanki. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
İlkin, söyle hoyalarına ben görmeden çiçeklenme mevsimini bitirmesinler. Haftaya uğramayı düşünüyorum. Hepsi birbirinden güzel, eline sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Dudi... Sevgili tiya her zaman beklerim biliyorsun. Silverpink'in de hazır bu arada. Geldiğin zaman veririm sana. Çok gecikmeden gelmeni tavsiye ederim. Hoya Kerrii çiçekleri birkaç gün sonra baldan görünmez oluyor. Kaçırma bu görüntüleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın ilkin,ne güzel görüntü Maşallah nefesimi tutarak baktım.Yüreğine sağlık Teşekkür ederim paylaşım için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|