agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni204Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2011, 22:39   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Sanki gerçek değil yapma gibi harika bir görüntü 1 yaprak çıkarınca ne kadar mutlu oluyorum birde çiçekli görsem ne olur acaba allah nazardan saklasın daha güzelleriniz olur inşallah.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 23:00   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili İlkin Hanım,
Hoyalarınıza verdiğiniz yılların emeklerini böyle ödüllendirilmiş çiçeklerini koklamak ayrıcalığına bu yıl tam anlamıylen eriştiniz. Birde serpensle curtisii sizi böyle mutlu etse artık diyorum. Bizlerde Sizin mutluğunuzu paylaşsak. Uzaktanda olsa görmek bizlere yetiyor ve birde cesaret veriyor. Kutlarım Sizi Başarınızın devamını dilerim, çiçekleri üzerinden hiç eksilmesin dilerim...

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 08:02   #3
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Bakın benim de ne ilgimi çekti, bu güzellik karşısında onumu gördün diyeceksiniz ama en ortadaki çiçeğin taç yaprakları 4 tane diğerleri 5 enterasan değil mi?

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 14:55   #4
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili karalale, elek, gülenmelek, Orkun Kırcı, agozce, nılgun dogan, missmenas, ve bettyycim... =) ilginiz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.

İlk fotoğrafta lambanın içine giren H.diversifolia... Boyna uzuyor da uzuyor, pencereden itibaren H.kerrii'yi de geçip lambaya geldiği uzunluk 1,5 metredir. Onu ellemiyorum bakalım belki küçük bir elektrik çarpılması yaşar ise 3 senedir baktığım bu tür belki aklı başına gelir de çiçek açar diye düşünüyorum!.. =) Henüz unlu bit görmedim ve görmem de umarım. Yine de böcek gelirse üstüne ilaç yaparım, böcekler bizden korksun bence... Kokusu da H.carnosa'ya benziyor, güzel şekerli baharatlı bir kokusu var. Gündüz de kokladığım zaman hafiften kokusunu hissedebiliyorum, akşamları artıyor koku yine... Serpens ve curtisii umutsuz vaka benim için. =( Serpens hala bir dolu çiçek sapı ile duruyor!!! curtisii ise zor bir tür çiçek açması için, bakalım neler olacak... ve bettyycim asıl olay zaten 4 patelli anomali yaşatan hoya çiçekleri. Ender olarak oluyor bu oluşum ve bunu yaşadığım için şanslıyım sanırım. Umarım hepinizin baktığı her bir hoya türü en kısa zamanda çiçeklenir de benim gibi bu deneyimi bol bol yaşarsınız bu sene. 12 tür hoyam çiçeklendi bu yaz. İnsan inanamıyor, ama maşallah hepsine...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 17:37   #5
Ağaçsever

senemr's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Hoya lacunosa, nasıl güzel sayın ilkin, pamuk gibi çiçekleri var.muhteşem görünüyor.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 18:59   #6
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Galeri: 23
Çok güzel sevgili İlkin tebrik ederim. Kokusunu duyar gibiyim. Biraz ağır ama etkileyici

huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2011, 09:19   #7
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Galeri: 2
Maşaallah sevgili arkadaşım, ne çok sevindim çiçek açan hoyalarını görünce!
İlkin'in kalbinin güzelliğini çiçekleri bizden iyi biliyor ve onu ödüllendiriyorlar.
Benim hoyalar yine böcek istilasına uğradı ve birçok açacak olan da açamadı ne yazık ki.. Umudumuz önümüzdeki bahara

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 17:08   #8
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili senemr, huzunperest ve cicada çok teşekkür ederim ilginiz için. =) Biraz geç oldu cevap vermem ama pek bakamıyorum buralara bu ara işlerimden dolayı...

cicada, bitkilerin üstünde böcek gördüğün zaman hemen ilaçlama yapmak gerekiyor, aman sonra yaparım aman şimdi yapamam dedin mi bilki kısa sürede diğerlerinin de üstüne sıçrıyor unlu bitler... =( Umarım geçen süre zarfında kurtulabilmişsindir hepsinden.

Yazın bazı Hoyalarım çiçek açtı ama fotoğraflarını yükleyemedim. En son H. austuralis çiçeklendi, hem de Kurban Bayram'ında çiçek açtı. Missmenas'tan H. sulawesii diye gelen türün H.austuralis çıkması hepimize güzel bir sürpriz oldu.

Bu güzel tür için sevgili missmenas'a teşekkür ederim...

Name:  DSCN9997.jpg
Views: 1795
Size:  23.4 KB

Name:  DSCN9999.jpg
Views: 665
Size:  23.7 KB

Name:  DSCN9995.jpg
Views: 635
Size:  28.8 KB

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 17:23   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
41 kere maşallah sevgili İlkin porselen gibi harika ötesi....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 17:26   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Aşkolsun sevgili ilkin, bu güzelliği anca mı görüyoruz. Çiçekte, fotoğraf çekme yeteneğin de bir harika. Kokusu geli verecek gibi, sahi en güzel kokan türlerden biri olarak biliyorum doğru mu? Galiba Orkun arkadaşımızın sayfasındaydı, h. sulawesii olarak yazmıştı ben de h. australis e çok benziyor demiştim. Missmenas da sulawesii olduğunu söylemişti ısrarla. Bakalım ordan ne süpriz çıkacak. Gene de böyle yanlışlığa can kurban değil mi? Hoya lar ve süprizleri hayatımızdan hiç eksik olmasın inşallah tabii sizin fotoğraflarınız da. Selam ve sevgilerimle...

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 19:02   #11
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Çok güzel çiçekler. Bende de var bu türden demek australismiş. Varyetesi mi oluyor şimdi bizimkiler. Çünkü diğer australisle çok farkı var.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 22:34   #12
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
İlkinciğim harika bir çiçek, ne kadar zamanda çiçeklendi acaba?

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 02:01   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili İlkin,
Çiçeğin açtığı haberini hatırlıyorum Kurban bayramında almıştım. Çiçeğini beraberinde İzmire götürdüğünü duyunca da yüzümdeki Gülümsemeyi görmeni isterdim. İşte biz böyle çılgınız demekten başkada bir şey söylenemezdi.
Bu Hoyayı Taner beye Kim göndermiş ordan başlayalım. Eski hoyacalıardan Sevilay hanımın kendisi etiketleyip vermiş. İlk yanılgı burdan geliyor, dolayısıylada Taner Bey bu Hoyayı Sulawesii olarak, çoğaltıp satışa koymuş.
Sevgili Orkun'unda söylediği gibi Hollanda'dan aldığımız Hoya australis le yaprak farklılığı bulunmakta.
Ne diyelim bir hata giderek başkaca hatalrı getirebiliyor. Bendeki Hoya australisi geçen kış çeliklemiştim, birkaç arkadaşımıza bu türü Sulawesii adı altında bende verdim. Şimdi bu yazıları okuyan Arkadaşlarımız dan özür diliyorum. Güzeller güzeli hatta çiçek açabilen Hoya australisimiz oldu diyorum Hepimiz şaşkınız, en fazlada Taner Bey şaşırdı bu olaya, emin olmadan etiket koymayan kişi Ben 4 tane satınalmıştım, geçen Yıl bunları da Sizlernen takas etmiştim.
Çok Teşekkür ederim, Sevgili İlkin yanılgımıza nokta koydun. Yüreğine sağlık, herzamanki gibi Resimlerde Çiçeklerinde Harikalar yaratıyorsun.
Birazda kokusuyla ilgili, kaç gün açık kaldı gündüzleride kokuyormuydu? hangi cephede bakımını yaptın bunun gibi genel bilgiler verebilirsen çok Seviniriz...

Oğuzhan beğendi.
missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 13:43   #14
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Aslında bende sevgilil Klubnika dan alırken AUSTRALİS HYBRİT(çikolata ve lale kokulu) olarak etiketliydi. Sonradan sulawesi ortalığı bulandırdı

Oğuzhan ve missmenas beğendi.
Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 09:54   #15
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
O güzelim çiçek fotoğraflarını özledim sanki Uzun bir süre olmuş göremeyeli

delete61 ve missmenas beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 19:26   #16
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
41 kere maşallah gerçek olamayacak kadar güzeller. beni en çok şaşırtan boylarına bakmadan çiçeklenip ballanmışlar nasıl başarıyorsunuz?

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025