![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sanki gerçek değil yapma gibi harika bir görüntü 1 yaprak çıkarınca ne kadar mutlu oluyorum birde çiçekli görsem ne olur acaba allah nazardan saklasın daha güzelleriniz olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili İlkin Hanım, Hoyalarınıza verdiğiniz yılların emeklerini böyle ödüllendirilmiş çiçeklerini koklamak ayrıcalığına bu yıl tam anlamıylen eriştiniz. Birde serpensle curtisii sizi böyle mutlu etse artık diyorum. Bizlerde Sizin mutluğunuzu paylaşsak. Uzaktanda olsa görmek bizlere yetiyor ve birde cesaret veriyor. Kutlarım Sizi Başarınızın devamını dilerim, çiçekleri üzerinden hiç eksilmesin dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bakın benim de ne ilgimi çekti, bu güzellik karşısında onumu gördün diyeceksiniz ama en ortadaki çiçeğin taç yaprakları 4 tane diğerleri 5 enterasan değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili karalale, elek, gülenmelek, Orkun Kırcı, agozce, nılgun dogan, missmenas, ve bettyycim... =) ilginiz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim. İlk fotoğrafta lambanın içine giren H.diversifolia... Boyna uzuyor da uzuyor, pencereden itibaren H.kerrii'yi de geçip lambaya geldiği uzunluk 1,5 metredir. Onu ellemiyorum bakalım belki küçük bir elektrik çarpılması yaşar ise 3 senedir baktığım bu tür belki aklı başına gelir de çiçek açar diye düşünüyorum!.. =) Henüz unlu bit görmedim ve görmem de umarım. Yine de böcek gelirse üstüne ilaç yaparım, böcekler bizden korksun bence... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Hoya lacunosa, nasıl güzel sayın ilkin, pamuk gibi çiçekleri var.muhteşem görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Maşaallah sevgili arkadaşım, ne çok sevindim çiçek açan hoyalarını görünce! İlkin'in kalbinin güzelliğini çiçekleri bizden iyi biliyor ve onu ödüllendiriyorlar. ![]() Benim hoyalar yine böcek istilasına uğradı ve birçok açacak olan da açamadı ne yazık ki.. Umudumuz önümüzdeki bahara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili senemr, huzunperest ve cicada çok teşekkür ederim ilginiz için. =) Biraz geç oldu cevap vermem ama pek bakamıyorum buralara bu ara işlerimden dolayı... cicada, bitkilerin üstünde böcek gördüğün zaman hemen ilaçlama yapmak gerekiyor, aman sonra yaparım aman şimdi yapamam dedin mi bilki kısa sürede diğerlerinin de üstüne sıçrıyor unlu bitler... =( Umarım geçen süre zarfında kurtulabilmişsindir hepsinden. Yazın bazı Hoyalarım çiçek açtı ama fotoğraflarını yükleyemedim. En son H. austuralis çiçeklendi, hem de Kurban Bayram'ında çiçek açtı. Missmenas'tan H. sulawesii diye gelen türün H.austuralis çıkması hepimize güzel bir sürpriz oldu. Bu güzel tür için sevgili missmenas'a teşekkür ederim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
41 kere maşallah sevgili İlkin porselen gibi harika ötesi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Aşkolsun sevgili ilkin, bu güzelliği anca mı görüyoruz. Çiçekte, fotoğraf çekme yeteneğin de bir harika. Kokusu geli verecek gibi, sahi en güzel kokan türlerden biri olarak biliyorum doğru mu? Galiba Orkun arkadaşımızın sayfasındaydı, h. sulawesii olarak yazmıştı ben de h. australis e çok benziyor demiştim. Missmenas da sulawesii olduğunu söylemişti ısrarla. Bakalım ordan ne süpriz çıkacak. Gene de böyle yanlışlığa can kurban değil mi? Hoya lar ve süprizleri hayatımızdan hiç eksik olmasın inşallah tabii sizin fotoğraflarınız da. Selam ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
İlkinciğim harika bir çiçek, ne kadar zamanda çiçeklendi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili İlkin, Çiçeğin açtığı haberini hatırlıyorum Kurban bayramında almıştım. Çiçeğini beraberinde İzmire götürdüğünü duyunca da yüzümdeki Gülümsemeyi görmeni isterdim. İşte biz böyle çılgınız demekten başkada bir şey söylenemezdi. Bu Hoyayı Taner beye Kim göndermiş ordan başlayalım. Eski hoyacalıardan Sevilay hanımın kendisi etiketleyip vermiş. İlk yanılgı burdan geliyor, dolayısıylada Taner Bey bu Hoyayı Sulawesii olarak, çoğaltıp satışa koymuş. Sevgili Orkun'unda söylediği gibi Hollanda'dan aldığımız Hoya australis le yaprak farklılığı bulunmakta. Ne diyelim bir hata giderek başkaca hatalrı getirebiliyor. Bendeki Hoya australisi geçen kış çeliklemiştim, birkaç arkadaşımıza bu türü Sulawesii adı altında bende verdim. Şimdi bu yazıları okuyan Arkadaşlarımız dan özür diliyorum. Güzeller güzeli hatta çiçek açabilen Hoya australisimiz oldu diyorum ![]() ![]() ![]() Çok Teşekkür ederim, Sevgili İlkin yanılgımıza nokta koydun. Yüreğine sağlık, herzamanki gibi Resimlerde Çiçeklerinde Harikalar yaratıyorsun. Birazda kokusuyla ilgili, kaç gün açık kaldı gündüzleride kokuyormuydu? hangi cephede bakımını yaptın bunun gibi genel bilgiler verebilirsen çok Seviniriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
41 kere maşallah gerçek olamayacak kadar güzeller. beni en çok şaşırtan boylarına bakmadan çiçeklenip ballanmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|