![]() |
|
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Hoya chinghungensis İstekleri bella ile çok benzer. Çok aşırı sıcaklardan etkileniyor. Serin bir ortam istiyor. Benim yetiştirme ortamım yarı gölge bir yerde arada bir güneş ışığı alan bir ortamda duruyor. İlk edindiğim hoya chinghungensisi o yaz sonunda kök çürümesinden kaybetmistim bunu sömestr tatilinde Ege botanikten aldım görünce dayanamadım. Tekrar bir şans verdim. Her türün bende olan şansı 3. Özellikle hoya kerri de olduğu gibi en son denemem de çok iyi gelişmeye devam ediyor. Lav taşında bakımını yapıyorum toprakla baarışamadım bir türlü ben. Bu yüzden neredeyse tüm hoyalar topraksiz ortamda. Hiç bir sorun yok simdilik büyümeye devam ediyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Fatih gerçektende harika çok teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lasiantha dün gece çiçeklerini açmış. Şehir dışında olduğum için açılışı kaçırdım ama gece eve gittiğimde açmış olarak gördüğüm için çok mutlu oldum. Hoş bir kokusu var ve görüntüsü beni benden almaya yetiyor. Tüylü çiçekleri 7/24 kokuyor ama daha çok kokusunu gece yayıyor. Hoş bir narenciye kokusu ama birazda olsa lacunosayı andırıyor kokusu. Çiçek açmış olan sapta yeni çiçekler oluşmaya başladı bile. Bakalım onları açabilecek mi? 11 çiçek tomurcugundan 5 tanesi açmaya aşamasına kadar geldi. Umarım diğerleri de çiçeklenir. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafın boyutunu küçültürken kalite düştüğü için biraz fotoğrafta netlik bozuluyor. Bu durum hoş olmasa da hoya lasiantha güzelliğini sergilemeye devam ediyor. Geri kalan iki çiçek tomurcuğuda açtı. Hoş, çok güzel kendine has bir kokusu var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
Merhabalar hoyalari cicek actirmayi nasil basariyorsunuz.Benim hoyalar bir turlu acmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoyaların bütün ihtiyaçlarını karsilarsaniz onlarda size çiçeklerini sunarlar. Kabaca bu ihtiyaçlar ışık, ısı ve besin. Bunlar yeterli olduktan sonra çiçeklenme kaçınılmaz oluyor. Saksı boyutu da bunlarla aynı doğrultuda diğer bir etken. Saksı bitkinin boyuna göre küçük olmalı. Küçük saksı her zaman için çiçeklenmeye teşvik ediyor. Ben topraksız ortamda yetiştiriyorum hoyalari bunun da avantajıyla daha hızlı ve kolay bir biçimde çiçek görüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa eskimo odadaki koku kaynaklarından biri daha sizlerin karşısında. Odada büyük bir karmaşa var 7 tür aynı anda çiçeklendi ve kokuların hepsi birbirine karıştı. Kokusu daha çok diğer lacunosalar benzese de son günlerde daha hoş bir koku yaymaya başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Fatihcım hoyaların harika başka ne söylenebilirki...Maalesef senden gelen hoyayı yasatmayı beceremedim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Teşekkür ederim sağ ol... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Sevgili Fatih. hoyalarına maşşallah nazar değmesin çok güzel gelişip çiçeklerini sunuyorlar. ellerinize emeğinize sağlık. Bende sayenizde hoya çiçeklerini görebildim. yani torunlarınız çiçek açmaya başladılar. burada paylaşmak istedim ama kendi sayfamda paylaştığım için ikinci kez paylaşamadım. tekrar teşekkürlerimi sunar kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Hoya merrillii çiçeklerini açtı. Kokusu çok yoğun olduğu için benim pek hoşuma gitmedi. Boğucu bir kokusu var. Aynı anda oda içinde 6 farklı tür çiçekli olduğundan koku iki katına çıkıyor ve baygınlık veriyor. Çok narin gzel çiçeklri var. Çiçeklerinin yapısını beğendim ama koku olarak daha hafif olmasını tercih ederdim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Hoya vetricillta ve aynı zamanlı açmış diğer hoyalarla(çiçeklerin ulaşabildiği) çekimleri. ![]() ![]() h. verticillata & H.obscura ![]() H. verticillata & h. lasiantha ![]() H. verticillata & Hoya davidcummingii ![]() H. verticillata & hoya merrillii ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
çiçekleriniz çok güzel:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Sezonun son çiçeklerini açan bütün hoyalar tek tek uykuya geçmeye başladılar. Şöyle bir kaç güncelleme yapalım istedim. Hoya carnosa mart ayı başından ekim sonuna kadar zerinden çiçeği hiç eksik olmadı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lasiantha bu yıl beni sevindiren hoyalardan biriydi. Bu yıl 5 ya da 6 kez çiçeklendi. Her seferinde o muhteşem kokusunu da duymak çok güzeldi ![]() ![]() ![]() En son anında ise muhteşem bir şölenle kapatıyor güzel çiçeklerini. ![]() Ve kurusu da tazesi kadar güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Ve en gözdelerim sırasında listenin başında gelen bir başka tür daha: Hoya obscura. Yaprakları olsun, güneşi görüp renklerini değiştiren çiçekleri olsun her şeyiyle bu tr muhteşem ötesi bir şey. Karanfil kokusunu andıran çok harika bir kokusu var. Yazın rekor kırarak hoya davidcummingii den sonra ilk kez üzerinde 20 den fazla açmış çiçek öbeği olan hoyalarımdan birisi oldu. Güneş gören çiçekler bu şekilde pembeleşiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Dönemin 7si bir aradası. ![]() Bazıları fotoğraf çektiğim dönemde çiçekli olmadıkları için dondurucuda ki örnekleri kullandım. ![]() 1-Hoya obscura_güneş görmeyen öbek_ 2- Hoya obscura_bol güneş alan öbek_ 3- Hoya merrillii 4- Hoya davidcummingii_güneşi tam alan ve hiç güneş almayan öbek_ 5- Hoya verticillata 6-Hoya carnosa 7-Hoya multiflora Phillipines 8- Hoya lasiantha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2016
|
Hoya Lasiantha çok güzelmiş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |