agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2013, 17:08   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Sayın missmenas,
Öncelikli olarak babanıza acil şifalar dilerim ve tüm görsellerinizi çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Sayın pembegül'den gelen kaynağının siz olduğunu söylediği bir çeliğinizde ben de büyümekte.
Saygılar.

mozen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-01-2013, 17:15   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Mozen Teşekkür ederim.
Pembegül Arkadaşımında paylaşımcı yüreğine ayrıca teşekkür ederim. Dilerim ilerde çiçeklenmesinide böylesi güzel bir haberle paylaşırsınız.

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-01-2013, 18:00   #3
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Sevgili missmenas hayırlı haberlerle dönersiniz umarım. Sağlık çok önemli. Anne-baba çok önemli. Allahtan, babanıza acil şifalar diliyorum.

gülenmelek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-01-2013, 22:21   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Ol ley sera da bahara şenlik var, orkidelerde geldi mi hoyaların yanına huzur yuvası dönecek cennete. Ablacım kayıplarına üzüldüm, ama şu haliyle bile umut görüyorum, hoyalar seni yüz üstü bırakmayacaklar.

delete61 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-01-2013, 23:26   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Hatice ablacım, kayıpların için üzüntülerini paylaşıyorum. Lakin her yeni başlangıca umut ve mutluluk gözüyle bakınca oluşan çeliklerin verdiği haz büyük keyif olup oluşan aksaklıklar hemen unutuluyor.

Oluşturduğun güzelim seranın tavanından aşağıya doğru inen sarkıcı türleri ve orkideleri düşününce beni de ayrı bir heyecan basıyor. Sanırım ilerleyen zamanlarda sarkan türleri bu şekilde değerlendireceksin sanırım.

Orkun takas orkideleri hazırla hemen “Hoya serpens” için. Mükemmel bir tür. Sana da yakışır hani.

Ablacım babana acil şifalar dilerim. Güzel haberlerini bekliyoruz…

Faruk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2013, 16:21   #6
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Babanıza çok üzüldüm, inşallah güzel haberlerle dönersiniz...

a.ayberk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-01-2013, 06:51   #7
Ağaç Dostu

FatihBahce's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2011
Sayın Missmenass, İzmir Hoya toplantısında dağıttığınız hoyalardan bendeki 10 tanesi tuttu. Sayenizde güzel bir kolleksiyona sahip oldum.

Babanıza acil şifalar diliyorum.

FatihBahce Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 00:57   #8
Ağaç Dostu

Sayın Fatihbahçe,
10 tane Hoyayı hayata bağlamakta başarınızı kutluyorum. Bu demek oluyorki bana göre 100% başarı elde etmişsiniz.
Benim başarım diyen hoyacıların bende dahil olmak üzre kıskanması gereken bir olay
Bir sonraki görüşmemizde bu başarıya farklı renk,
katmamız gerektiğini düşünüyorum
Koleksiyonunuza değişik renk alternatifleri kazandırmak üzre, Sağlıcakla kalınız.
Sağlık Temenniniz içinde ayrıca Teşekkür ederim.

Eski 30-01-2013, 01:50   #9
Ağaç Dostu

Sevgili Hoyasever Dostlarım Sağlık temennileriniz için çok Teşekkür ederim.

Hiçbirşey istenildiği düşünebildiğimiz gibi kolay olmuyor maalesef.
Yeni yerleşim Köyümüzden Ayrıldığımın 2. günü fırtınada Seramın çatısında ciddi sorun yaşandığını ertesi günü Eşim paylaşmıştı.
Benim için Babamın sağlığı daha önemli deyip sonucu beklemek isterken.
Babam Aynı gün bütün tetkikler tamamlanır tamamlanmaz memlekete geri döndü.
Zincire bağlasan durdurmanın imakanı yok zaten.

Zaten Burasıyla alakalı olumsuz haberden sonra Tetkik bekleyecek halimde kalmamıştı.
Eşim zorunlu olarak Şehir dışı seyehate gitmek zorunda kaldığı için, mecburen erken dönüş yapmış olmama rağmen, kaç gündür yazmak istemedim.
Yokluğumda seram zarar görmüş Hoyalarım perişan kimin umurunda olabilirki?
2 gündür Akçapınardayım, ve endişeli bekleyişe bugün büyük Kızım doktorların tetkik sonucundaki değerlendirmesini olumlu olduğunu Siz değerli duyarlı Dostlarımla paylaşmak istiyorum.
Herşey mükemmel seyrinde.

Antalya'dan dönüş yolculuğum korkunç olmasına rağmen Moralim hat safhada.
100 küsür km yolu kar zinciri olmadan 2. vitesle yol aldım, birkaç defa tehlike atlattım.

Tam Dalaman'a geldim mola verdiğim yerde bitkinlikten farları açık bırakmışım ve uyuyakaldım ve aküyü boşaltmışım.
Normalde 4,30 dkk lık yolu kaç satte aldım Akşam 8 de yola çıktım sabah 6 gibi gelebildim bitkin bir halde.
İyiki jandarma nöbetindeki duyarlı vatandaşımız yardımcı olduda tekrardan yola koyulabildim.
Antalyada yağmur silgeçler çalıştı, Yayla geçidinde kar derken Akçapınara kadar sürekli silgeç çalıştı, Kar ve Yağmur.
Bugün çok mutluyum herşey kaldığı yerden devam edebilir kayıplarım bile artık beni üzemez.

Çeliklemek zorunda kaldığım Hoyalar bile birçok kişiye yeni Mutluluk vereceğini düşünmek , üzüntüme renk katabiliyor.

Lav taşı temin ettim, Bambu çubuklar satın aldım.
Veee yeni saksılarımıda aldım, birde yeni raf için malzemeler beni bekliyor montaja hazırlanmalı.
Daha geniş soba borularıda alındı seram için.
Çatımda uçsa türleri kayıpta etsem bu moralle beni kimse tutamaz artık.
Çok kayıbım var, yeterki sağlığımız ve moralimiz yerinde olsun.
Kızlarım ve Eşim gelecek Ailecek bir aradayız.
Vee en öenmlisi, Babamın sağlık seyri bekelenin üstünde, varmı daha ötesi

Anneve Büyük Kızı, Fakülte bahçesinde sigara kahve molasında.

Name:  01-SAM_0076.jpg
Views: 549
Size:  72.3 KB

Dönüş yolu, 5mt, önümü göremiyorum direksiyondayken çektim kar yağıyor.

Name:  02-SAM_0079.jpg
Views: 496
Size:  30.3 KB

Vefalı dostum benimle heryerde her olayda birlikte, Şirin Kızım.

Name:  08-SAM_0086.jpg
Views: 518
Size:  45.0 KB

Ve doğranmış Hoyalarım, yeni umutlara yeni mutluluğa hazırlanmış çeliklenmiş halleri.

Name:  03-SAM_0080.jpg
Views: 568
Size:  56.8 KB
Name:  04-SAM_0081.jpg
Views: 500
Size:  54.0 KB

Eski 30-01-2013, 01:57   #10
Ağaç Dostu

Devam...
Çeliklenmiş Hoyalarım.
Sobam yanmaya devam ediyor gece ısı göstergesi.
Güğüm alındı Buhar yapıyor

Eklenen Resimler

Eski 30-01-2013, 02:00   #11
Ağaç Dostu

Yeni malzemelerim...

Eklenen Resimler

Eski 30-01-2013, 02:14   #12
Ağaç Dostu

Orda bir Köy var uzakta, bu köyde çılgın bir hoyacı var gecede gündüzde ışığı yanan, Başka bir çılgına hep kapısı açık olan ben, Sizleri herzaman, kapım ve gönlüm açık bekliyorum.
Benim kadar yaşayan her canlıya değer veren, bitki delileri, arasında özellikle Hoya olursa hoş olur.
Sizleri canıyürekten kucaklıyorum....
Genci yaşlısı, Delisi Akıllısı( hep deli gözüyle bakılıyoruz ya) ) İyiki varsınız.
AGACLAR.NET.
SİZLERİ SEVİYORUM. HAYAT DEVAM EDİYOR, KALDIĞI YERDEN
çOKKKK MUTLUYUM ÇOKKK. HİÇBİRŞEY YILDIRAMAZ, ARTIK BU DELİYİ

Eklenen Resimler

Eski 30-01-2013, 02:21   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Herşeyden önce babanın ve kızından güzel şağlık haberleri duydumya çok mutlu oldum canım her şeyin başı sağlık Allahh dahada iyi etsin inşallah.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 10:48   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Ablacım sağlıkla ilgili sevindirici haberler almak gerçekten çok güzel, Allahım sana ve ailene uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam nasip etsin. Sera ve hoyalar için üzüldüm sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir diyor ve moralinin yüksek olmasının da beni ayrıca sevindirdiğini belirtmek istiyorum.

delete61 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 12:36   #15
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Sevgili missmenas babacığının iyi olduğuna çok sevindim ailenle bir araya geldiğinede kimbilir ne kadar mutlusun mutluluklarının devam etmesini rabbimden dilerim hep mutlu ol inşaALLAH.

Çeliklediğin hoyalar inanıyorum senin ellerinde tekrar hayat bulacak ve yine gelişmeleri buradan hayran hayran izleyeceğiz sevgiyle kal canım arkadaşım .

Düzenleyen pembegül : 30-01-2013 saat 21:00
pembegül Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 17:18   #16
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş, bir daha yetişmek zorunda kalmaması dileğiyle...

gülenmelek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 19:17   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Mutluluk dolu haberlerinizi okuyunca bende çok mutlu oldum. Allah'ım mutluluğunuzu daim etsin, bütün güzellikler sizinle olsun. Hoyalarınızda eminim mutluluğunuzu farkedip sizi gülümsetcektir. Tekrar geçmiş olsun. Sevgilerimle...

ipektuğçe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-01-2013, 19:35   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Dilerim mutluluğunuz daim olsun, çok geçmiş olsun sayın missmenas, herşey gönlünüzce olsun.

_Esin_ Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-01-2013, 01:04   #19
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
bugün aklımdan geçtin ablacığım ne zaman yazacaksın inan merak içindeydim. babanızın hayırlı haberlerini almak mutlu etti. rabbim sana sevdiklerine sağlık sıhhat versin her şeyin başı sağlık , ama o kötü hava şartlarında çılgınca diyeceğim affet ( allah korudu ya bir şey olsaydı ) ne olur önceliklerine dikkat et. hani uçak anonsu vardır ya önce kendi maskeniz sonra ... lütfen sen iyi ol herşeyin gerisi gelir. kayıplar için üzüldüm ama canın sağ ya , o her anı macera dolu geceyi atlatmışsın ya böyle yüksek moralli hepsinin yeri doldurulur ( yeter ki sağlıklı ve canın sağ olsun)... kendine lütfen çok iyi bak , sevgilerimle

sibelim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-01-2013, 10:10   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Merhabalar efendim ne güzel ki iyi haberler verdiniz ve beni izmirden diğer arkadaşlarıda kendi şehirlerinden çok mutlu ettiniz. Yine geçmiş olsun diyorum ama nedir bu aksilikler Hatice hanım sıkıntıdan başka birşey değil.İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sağlıklı ve huzurlu üretimler diliyorum.

gtatas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2013, 22:31   #21
Yeni Üye

sudealp's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
Sevgili mismenas

Ablacığım mutlu haberlerle döndüğün için sevindim. Seranda yaşadığın talihsizliklere üzüldüm. Ama ne yapalım cana geleceğine mala gelsin üzülme bunlarda geçer...

sudealp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2013, 22:33   #22
Ağaç Dostu

Duyarlı yaklaşımınızdan dolayı, hepinize çok Teşekkür ederim.

Hayat devam ediyor, hergünümüz ayrı bir heyecan. Hoylarım, havaların azda olsa ısınmasından etkilenmeye ve uyanmaya başladılar. Bu uyanışı gözlemlemek büyük bir keyif.
Şirin Kızımız günde 2 defa köyü kolaçan edip geliyor, herdefasında çamura bulanmış ve sırılsıklam ıslak yanında birkaçtane arkadaşla birlikte bahçeye gelişi yokmu ömre bedel
O kadar Mutlu ve Özgürki Köyün tadını çıkartıyor resmen.

Günümün çoğu serada geçiyor, hala köyü gezmeye çıkamadım bile.

Günlerdir çelik alınacak Hoyalardan çelikler alıp onları dikmek.
Bazı Hoyaların yedekleri yok, onları yedeklemek derken. Gün nasıl çabuk geçiyor, acıktığımın bile farkına varmıyorum desem inanırmısınız bilemem.

Yeni saksıları dezenfekte edip, yavaştan hoyaları saksılamaya başladım bile.

Çok fazla Anaç hoyayı çeliklemek zorunda kaldım bu sebeple sera yavrularla dolup taşıyor resmen.
Kalıcı saksılara nerdeyse yer kalmadı.
Acilen montajı bekleyen rafları boyamaya başlamalıyım.

Yepyeni bir Hoya türü Sizlere
Yaprakların genel şekli Hoya bilobataya benziyor, çiçeklerininde benzerliği aynı olmasına rağmen tek farklılığı alacalı olması. Çok Şirin bir tür, alacalı yaprakların arasında açacağı kırmızımsı çiçek öbeklerini hayal edebiliyorum.
Yoğun çabalar sonucunuda yaşatmayı başardığım tek çeliğin macerası
İşaret parmağım kadarken yeniden çelikledim ve kök kısmını, geçtiğimiz Yıl Siparişime ortak olan Sevgili delete61 e gönderdim. Göndermiş olduğum kök kısmınında başarılı bir şekilde bakımını yapmış olduğunu Resimlerden görebiliyorum, çok güzel gelişim göstermiş çünki.
Suyu fazla sevmiyor aşırı gün ışığından hoşlanmıyor, bakımı Hoya bilobatayla aynı.
Aldığım çelik serçe parmağım kadar bile yoktu, 4 ay gibi bir süreçte bugün kalıcı saksısına tarnsfer ederken yeniden çeliklenip yedeklendi.

Hoya sp.Hoya sp. ''DS-70'' variegated.

Name:  01-SAM_0100.jpg
Views: 682
Size:  58.8 KB
Name:  02-SAM_0101.jpg
Views: 716
Size:  40.9 KB

Hoya griffithii, yaprakları sukulent yapıya sahip bakımı carnosadan farksız. Detay olarak yapraklarının güzelliği ile birlikte çiçeklerininde büyük ve kokulu olması tercih edilebilir bir tür.
Bu türün 2 farklı çiçek rengi vardır bendeki beyaz olanı, birsonraki hedef sarı çiçeklisinde

3 minik saksının 1 tanesi yarın kalıcı saksısına aktarılacak.
Hoya griffithii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Hoya griffithii....

Name:  05-SAM_0104.jpg
Views: 768
Size:  42.1 KB
Name:  06-SAM_0105.jpg
Views: 811
Size:  40.3 KB
Name:  1-hela-stor.jpg
Views: 812
Size:  67.3 KB

Eski 01-02-2013, 22:56   #23
Ağaç Dostu

Hoya polyneura...
Yapraklarının güzelliği bu türü seçim yapmama etken oldu. Çok zor köklenen, köklenmesi çok uzun süren türler arasında yerini alabilir.

İlk bakışta Hoya ya benzetmek zor oluyor sanki farklı bir çeşit gibi.
Bakım detayı bol nemli ve alabildiğine aydınlık ortam, Sabah güneşinden hoşlanıyor.
Vee en güzel kısmıda çok çabuk çiçeğe geçen bir tür.

Taşınma esnasında yapraklarında zedelenmeler olması beni üzen tek hoyamdı.

3 minik saksı koleksiyonumda, yarın 1 tanesi kalıcı saksıya transfer olacak. Diğer 2 saksıdan çelikler alınacak, düşüncem şudur böylesine zor köklenen türleri başka koleksiyoner Arkadaşlarda mutlaka yedeklenmeli kaybetmeyi göze alamayacağım bir tür çünki.
Yapı özelliği ile hem sardırılabilir hemde sarkıtılabilir olması ayrı bir güzel.

Hoya polyneura, yaprakları büyüleyici güzellikte.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Eklenen Resimler

Eski 01-02-2013, 23:22   #24
Ağaç Dostu

Hoya chlorantha, bu türü seçim yapmama Sevgili İlkin vesile olmuştu. İlk edindiğim türü ebruli renkli olanı idi Sevigili İlkinle takas listesi oluştururken tüh keşke yeşilimsi olanını alsaydın demesi 2. siparişime eklenmişti bile.
Büyük anaç olanını maalesef geçen yıl çeliklemek zorunda kalmıştım ve çeliklerden birçoğunuda yaşatamamıştım. Bugün birçok yedeğim var ve artık çiçeklerini görmek istiyorum gerçektende yeşilimsi sarımtırak bir tüy yumağı kadar güzel çiçekleri var.

Bakımında nazlı değil, nemli toprağı sevmesine rağmen arada bir toprağında nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor, bu unsur bol yan dal çıkartmasına vesile oluyor. Olumsuz tarafıda nemini azaltsın diye beklerken süreyi uzatırsanız sürgünlerini kurutuyor, dikkat etmek lazım.
Sabah ve batan güneş alan bir bölgede bol süzülen ışıktan hoşlanıyor.
1 yaşına kadar besin verirken özellikle yaprak ve kök gelişimi için olan bir seçim yapmak gerekiyor. Yaşını doldurmuş anaç konumuna gelen bir görüntüye kavuşunca çiçek saplarına hazırlamak için Fosfor oranı yüksek besinler vermenizi tavsiye ederim.

Özellikle koymuş olduğum karede de görüleceği gibi nerdeyse her yaprak arasından sürgün çıkartma çabasında.

Henüz yavru olasına rağmen azmine diyecek yok.

Hoya chlorantha, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Eklenen Resimler

Eski 01-02-2013, 23:53   #25
Ağaç Dostu

H. camphorifolia AP1072 Philippines.
Bu türün her bölgeden hoşlandığını söyleyebilirim. En önemli dikkatimi çeken tarafıda yer değişikliğinden hiç olumsuz etkilenmiyor.

En güzel tarafı ise bu türde ne fazla sulanmaktan nede az sulanmaktan olumsuz etkileniyor.

Yani ne verirsen eyvallah diyen bir tür, bakımı en kolay türlerden birtanesi bana göre.

Bu tür kadar sabırlı ve dirençli başka Hoyam yok diyebilirim. Unutulsa bir köşede sabırla Sizi bekler vede hayerete düşürür.

Sarılıcı ve tırmanıcı bir tür, bol gün ışığına maruz kalınca yapraklarda ciddi renk değişimi oluyor, kırmızımsı albenili yapraklara bürünüyor.

Özelliklede yeni başlayan birileri bile kolaylıkla bakımını yapabilir.

Büyük anaç hoyamda birkaç tane çiçek sapı var. Bu Yıl çiçeklenmesini beklediğim türlerden birtanesi.

Birkaçtane olan yedeklerim nerdeyse anaç konumuna gelmiştiki çelikler alınıp bahara hazırlanıyorlar.

Çiçek açmış hali netten alınan karelerdir.

H. camphorifolia AP1072 Philippines...

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 00:51   #26
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Harika....Güzel haberlerine mutlu olduk sevgili missmenas......Sevincin sevincimizdir..
H. camphorifolia AP1072 Philippines... çok güzelmiş...Kolay olması çok daha güzel.

agozce Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2013, 12:25   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Mesajları gece gördüm ama sabah çay eşliğinde keyifle okurum diye düşündüm Polyneura muhteşem birşeymiş, camphorifolia da yaprak için değil ama çiçeğini görebilmek için yetiştirilmesi gerekli kesinlikle

elek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2013, 15:39   #28
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Sevgili missmenas güzel heberlerinle mutlu oluyorum ,ayrıca bu güzel görsellerde gözlerimi şenlendiriyor bende bu iki türden edinmeyi düşünmeye başladım yakında evde adım atacak yer kalmayacak iki arada bir derede kaldım derler ya öyle durumdayım ..

pembegül Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2013, 20:34   #29
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
gözlerimiz şenlik yerinin mutluluğunu yaşıyor

sibelim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-02-2013, 19:57   #30
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Baban için çok sevindim Hatice hanım.Hoyalar da muhteşem.Seninkileri görünce benim hoyaları kapının önüne koyasım geliyor

Perihan Bayram Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025